|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
LANCER GTS 2,0-156KM |
Autor |
Wiadomość |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-05-2012, 12:31
|
|
|
chodzi mi o klosz - biały. a co jest w środku to inna sprawa. ja mam białą cofania i dołożone LED czerwone jak przeciwmgłowe |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
fargo
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Sty 2009 Posty: 347 Skąd: KrakówNH
|
Wysłany: 15-05-2012, 18:27
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Fargo ma GTS'a. |
No kilku rzeczy w nim brakuje więc ni jak to nie jest GTS |
|
|
|
 |
Mos
Nowy Forumowicz
Auto: Jeszcze żadne
|
Wysłany: 15-05-2012, 18:58
|
|
|
Bardzo Wam dziękuję za takie zainteresowanie tematem. W takim razie go sobie odpuszcze. Poczytałem, ze sporo rozbitkow przyjezdza zza oceanu,poza tym te mile radio z nieparzystymi czestotliwosciami ;/
Mam jeszcze jedna prosbe przy okazji czy z tym ze zdjec oczywiscie jest "ok"
http://moto.allegro.pl/la...2346566179.html |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-05-2012, 00:49
|
|
|
Mos napisał/a: | W takim razie go sobie odpuszcze. Poczytałem, ze sporo rozbitkow przyjezdza zza oceanu,poza tym te mile radio z nieparzystymi czestotliwosciami ;/ |
Ja bym go nie skreślał. Trzeba sprawdzić w carfax, mógł mieć też przygodę już w Polsce, albo oczywiście może być faktycznie bezwypadkowy. Radio to chyba nie problem, można przestroić (chyba kwestia softu w kompie). Co szkodzi umówić się i obejrzeć? Ten drugi też godny uwagi, ale trochę już przejechał (mój ma 3,5 roku i 56000)
Na pewno obydwa trzeba by wziąć gdzieś na dokładne sprawdzenie.
A swoją drogą, to czy w każdym ASO mają wgląd w historię każdego Mitsu serwisowanego w ASO w Polsce, nie tylko u nich? |
|
|
|
 |
btomek
Mitsumaniak

Auto: MONTERO SPORT AWD 3.0V6 '03
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lut 2012 Posty: 53 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 16-05-2012, 20:56
|
|
|
Koledzy uświadomcie sobie, że nikt dobrego i niebitego auta nie sprzedaje za oceanem po 3 latach eksploatacji za 1/3 wartości. Doliczcie cło, opłaty, zarobek handlarza i porównajcie z ceną auta. Identycznie sprawa wygląda z autami z zachodu. Polska mentalność jest taka, że szukamy aut sortując od " cena najniższa" !!!
Podstawowa sprawa żaden " Dżon" ani " Helmut" nie pozbędzie się wartościowego auta za ułamek ceny za jaką je nabył, więc auta oferowane u nas na szrotmoto to albo auta z przebiegiem cofniętym nawet o kilkaset tysięcy km, albo powypadkowe nieudolnie naprawione, albo kombinowane z VAT-em, czy też popowodziowe itp.
Dla niedowiarków proponuję przejrzeć oferty autoscout bądź mobile.de pomijając oferty wytrenowanych przez Polaków Tureckich itp. handlarzy.
Sam sprzedawałem krajowego, niebitego, z pewnym niskim przebiegiem Lancera '09 i ile się nasłuchałem opowieści typu " Panie ale takie chodzą 10 tyspln taniej" i oczywiście wkurwi..ny wkońcu odpowiadałem " To jedź Pan kur..a obejżyj i sprawdź te 10tys taniej a potem zadzwoń do mnie i zobaczymy wtedy ile są warte owe auta"
Jednakże znalazł się obeznany w temacie forumowicz i jest obecnie nadal obeznany i .... bardo zadowolony z nowego auta
[ Dodano: 16-05-2012, 21:15 ]
Sprzedający pisze, że zainteresowanych jest wiele, ja bym zadzwonił i spytał się o to dlaczego kupujący pchają się drzwiami i oknami i po poznaniu przeszłośći wypadkowej w/w auta tymi samymi drzwiami i oknami uciekają.... |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-05-2012, 22:09
|
|
|
btomek napisał/a: | dlaczego kupujący pchają się drzwiami i oknami i po poznaniu przeszłośći wypadkowej w/w auta tymi samymi drzwiami i oknami uciekają....
|
Opierasz na czymś konkretnym tę teorię?
Ja sprzedawałem teoretycznie bezwypadkowy samochód (teoretycznie bo miał małą stłuczkę 4 lata wcześniej) i nie mogłem go się pozbyć przez 2-3 miesiące... A stan - "igła" oprócz - uwaga - paru ognisk korozji. I właśnie o to się sprawa za każdym razem rozbijała... Tutaj właściciel pisze o poprawkach lakierniczych, i może dlatego ma problem ze sprzedażą. |
|
|
|
 |
|
|