|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:01 |
P:IKANIE, dźwięki z kokpitu |
Autor |
Wiadomość |
Pawmitsu
Forumowicz
Auto: Outlander 1 2004 r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Lis 2009 Posty: 210 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 22-05-2012, 12:20 P:IKANIE, dźwięki z kokpitu
|
|
|
Od wczoraj mi podczas jazdy, a nawet stania z włączonym silnikiem nieustannie coś pika w seriach od strony kierownicy, kokpitu, sa to serie piknięć i raczej nie chodzi o nizapiecie pasów. Co to może być? Innych sygnałów (lampek kontrolnych) nie widzę? |
_________________ Mój taki
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 22-05-2012, 15:36
|
|
|
Ja znam takie odgłosy w o1.
1. piszczy przy zapalonych światłach i otwartych drzwiach
2. puka/klika razem z migaczami
3. gwiżdże/piszczy wentylator nagrzewnicy
4. brum-przerwa-brum-dłuższ_przerwa-brum-przerwa-brum, itp, silniczki regulacji przednich świateł, jak nie mogą znaleźć dobrej pozycji
Czy serie są jakoś powtarzalne? Czy masz jakiś immobilizer, alarm lub inne cudo, np zestaw do Bluetooth? W kabinie wszystkie elementy aktywne są w ETACS (niebieskie pudełko) lub w skrzynce bezpieczników przypiętej do ETACS. Jest jeszcze w konsoli środkowej panel sterowania klimą i radio. Panel nie potrafi wydawać dźwięków, a radio to już inna kwestia. W liczniku chyba może piszczeć tylko buzzer, ale trudno go pomylić z czymś innym. |
|
|
|
 |
Pawmitsu
Forumowicz
Auto: Outlander 1 2004 r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Lis 2009 Posty: 210 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 23-05-2012, 02:06
|
|
|
Były to elektroniczne dźwięki, w seriach, 1, 4, 19, nawet 30 bipań, moze to dziwne, ale gdy dolałem oleju do silnika, bo było troche mało, skonczyły się, przynajmniej podczas próbnej jazdy.
Dzieki za chęć pomocy i szybka reakcję.
Mam nadzieję, że temat nie będzie już potrzebny.
[ Dodano: 27-05-2012, 15:22 ]
Jednak były to dźwięki związane z alarmem, dałem rade to wyjasnić. |
_________________ Mój taki
 |
|
|
|
 |
|
|