Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer 2.0 GTS
Autor Wiadomość
BARTIG 
Forumowicz

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-05-2012, 18:35   Lancer 2.0 GTS

Witam. Obecnie jeżdżę Audi A3. Mam propozycje zamiany go na tego lancera:

http://otomoto.pl/show?id=C23475453

Byłem go dzisiaj oglądać i na moje oko jest OK. JEdną rzeczą która mnie nurtuje są inne roczniki i numery szyb z przodu. Tylne są wszystko oryginał, a przednie boczne każda z innym numerem i innym rokiem. Aha, uszkodzony jest jeszcze czujnik ciśnienia w przednim kole od pasażera. W sumie nic innego nie zauważyłem.
Koleś który go sprzedaje jest drugim właścicielem w Polsce. Kupił go już przerobionego. Przebieg autentyczny - zgadza się w Carfaxie.

Powiedzcie mi, czy w tym motorze rozrząd jest na łańcuchu ? Z czym muszę się liczyć kupując ten model ? Jakie ma wady ? Szczerze powiedziawszy zawsze jeździłem markami niemieckimi. Nigdy też nie miałem samochodu sprowadzonego z USA, ale ten Lancer bardzo mi przypadł do gustu :)

[ Dodano: 29-05-2012, 08:17 ]
Czy na prawdę nikt mi nie pomoże ? Z tego co widziałem na forum, to jest kilku specjalistów udzielających porad w podobnych dziedzinach :)
Ostatnio zmieniony przez BARTIG 30-05-2012, 22:49, w całości zmieniany 2 razy  

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 30-05-2012, 10:36   

Jak dla mnie najważniejsze byłoby jakieś sprawdzenie, czy poduszki z czujnikami zostały wymienione (w sensie, czy zostało to porządnie naprawione). Zastanawia mnie wystrzelona poduszka tylko kierowcy, wydaje mi się, że Lancer odpala obydwie, niezależnie od informacji z czujnika pod fotelem pasażera. Ale mogę się mylić. W końcu po to kupujesz samochód z 7-ma poduszkami, żeby wszystkie zadziałały...
Druga sprawa, to czy ma przerobione oświetlenie na europejskie (lampy przód, przeciwmgielne tył)
BARTIG napisał/a:
czy w tym motorze rozrząd jest na łańcuchu ?

Tak.
BARTIG napisał/a:
Jakie ma wady ?

cienka blacha, słabe wygłuszenie (głośno powyżej 100 km/h)
Nie wiem czy jeździłeś nim już, bo jak nie, to zaskoczeniem może być skrzynia CVT (bezstopniowa).

BARTIG 
Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 30-05-2012, 22:46   

Kupiłem. Także niebawem spotkamy się na którymś ze spotów :)

Wszystko sprawdzone na kompie. Poduchy OK. Zero błędów.
Oświetlenie przerobione. Lampy przednie są wymienione na EU. Przeciwmgłowe z tyłu jest dorzucone.

Do zobaczenia :)

Odpowiedz do tematu