|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Oryginał a fake |
Autor |
Wiadomość |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 01-06-2012, 14:04 Oryginał a fake
|
|
|
Mam pytanie o podróbki pasów Takata mają podobno homologacje FIA jak to jest czy to prawda że posiadają homologacje? Ja osobiście sądzę że raczej tak bo na wielu sklepach są oferowane z zaznaczeniem że są to repliki więc jeżeli są w legalnym obiegu powinny mięc
Szukałem odpowiedzi na innych forach ale wszyscy mają rozwolnienie nad tym że jak chcesz być fajny masz miec oryginał i tyle a mnie to mało interesuje mało mnie robi czy to takata czy sparco czy nie wiem co podobają mi się i przede wszystkim mają być bezpieczne i mieć homologacje jakościowo oryginał na pewno lepszy lepsze wykonanie ale naprawdę nie róbmy sceny o nie wiem co nie jestem zawodowym kierowcą wyścigowym jak będą bezpieczne i spełniać wymogi to dla mnie ok
Druga sprawa podrobki foteli Bride jak tu sprawa bezpieczeństwa wygląda co sądzicie nic nie napisanego o homologacji generalnie na aukcjach i sklepach nie interesuje mnie też czy oryginał jest lepiej wykonany i z lepszych materialów i się nie wytrze itp. wiadomo niższa cena się nie bierze z niczego
Bezpieczeństwo to mnie interesuje jak ktoś "nie jest pewien a tylko mu się wydaje" że podróbki są bee to się niech nie wypowiada interesują mnie tylko wnoszące coś do tematu wypowiedzi
Nie bedę dawał grubo większej kasy tylko za to że coś jest tylko jakościowo lepsze a spełnia wymogi bezpieczeństwa tak samo i jest z japoni a nie z tajwanu |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 06-06-2012, 01:27
|
|
|
Oczywiście że podróbki takaty nie mają homologacji. Jest to klepane w chinach/tajwanie itp. więc nie przechodzi żadnej kontroli... Każda naszywka jest identyczna!
Oryginalne pasy takata mają naszywkę z homologacją + numer seryjny (jak będę miał chwilę zrobię Ci fote moich pasów). I na każdym oryginalnym komplecie jest inny numer (tak jak na seryjnych pasach w samochodzie). A na podróbach numey są takie same (danej partii).
Nie kupuj podróbek, kup najlepsze (oryginalne, używane itd) na jakie Cię stać, np schroth.
Tak samo dotyczy to foteli, nie kupuj podróbek, bo to nie ma żadnych atestów/dopuszczeń.
Tutaj nie chodzi o lans, tylko o bezpieczeństwo, a na tym nie ma sensu oszczędzać. Jest dużo foteli za naprawdę dobre pieniądze ale mają już homologacje, są oryginalne.
Dlaczego markowe produkty są drogie? Wiadomo marka kosztuje Ale to też chodzi o wspomniane atesty/dopuszczenia/certyfikaty. Więc takie produkty muszą być testowane, trzeba robić obliczenia, symulacje, projekty itd. Utrzymanie takich biur też kosztuje. Więc często nie jest tak, że przepłacamy tylko za markę, tylko kupujemy sprzęt który spełni nasze oczekiwania pod względem jakości i bezpieczeństwa, który został sprawdzony... |
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 06-06-2012, 09:53
|
|
|
No ja rozumiem Cie tylko mi chodziło czy te atesty niby to ściema czy nie na tych podróbach |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 06-06-2012, 10:46