|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Przejściowe drgania karoserii przy nagłym przyspie |
Autor |
Wiadomość |
ranger7
Nowy Forumowicz ranger7
Auto: Pajero 3,2 DID 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2012, 11:57 [3.2 DID] Przejściowe drgania karoserii przy nagłym przyspie
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem właścicielem Pajero 3,2 2002 r. Mam następujący problem z autkiem: przy raptownym przyspieszeniu (zdecydowane wciśnięcie pedału gazu) przez chwilę trzęsie budą. Później auto idzie już spokojnie. Jeśli przyspieszenie jest stopniowe (powolne), tego efektu nie ma. Mój mechanik mówi, że to wał przez chwilę popada w rezonans, ale nie zna źródła tych drgań. Sugeruje problemy z dwumasą, ale ta razem ze sprzęgłem została niedawno wymieniona (przejechane 1,2 tyś.). Pompa wtrysk. jest po przeglądzie i wymianie uszczelek (efekt, o którym mowa, pojawił się jeszcze przed jej przeglądem), wałki wyrównoważające właściwie ustawione. Poza tym auto chodzi bez zarzutu. Proszę o jakieś pomysły w rozwiązaniu tej sprawy. Z góry dziękuję! |
_________________ Szczęście podobne jest do motyla - nigdy nie goni za człowiekiem, tylko człowiek za nim |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 18-06-2012, 16:16
|
|
|
Może poduszka pod skrzynią biegów siadła i układ napędowy dotyka karoserii w czasie przyspieszania ? |
|
 |
|
|