Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Uwaga na filtry oleju ASHIKA
Autor Wiadomość
artmit1 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DiD 04
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-06-2012, 16:54   [3.2 DID] Uwaga na filtry oleju ASHIKA

Witam
Jak w temacie - dzisiaj wymieniałem olej i filterek . Przed przykręceniem obudów sprawdzone czy szczelne.Po przejechaniu 30 km kałuża (nieduża :mrgreen: ) oleju pod Parchem. Doturlałem się do domu , osłona zdjęta i co widzę - poluzowana śruba na wierzchu filtra ( co ciekawe, z tą śrubą spotkałem się pierwszy raz, inne filtry jej nie mają) . Wywaliłem więc ten filtr i założyłem taki bez śruby (Filtron był pod ręką ).Plus 2,5 litra oleju co go rozchlapał. Być może dokręcenie by coś dało ale jak się odkręci znowu po np 2 tys.km ?
Jak koledzy będziecie zakładać to sprawdzcie dokręcenie śruby. Ja z filtrów ze śrubą rezygnuję.

Pozdro

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 23-06-2012, 10:49   

Oryginalne filtry Mitsubishi mają takie śrubki. Śrubka ta jest przydatna w czasie wymiany oleju. Po jej odkręceniu spuszczasz stary olej z filtra i syf nie wlewa ci się w podwozie samochodu po jego odkręceniu.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu