Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Na odmianę pozytywy - najlepsze instalacje LPG
Autor Wiadomość
temen 
Mitsumaniak

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-04-2012, 02:58   

SQ napisał/a:

3100zł
Nowotczyński, Mława, ul. Gdyńska 25

Jestem tak zaskoczony, że aż muszę dopisać dla potomnych:
Dostałem dzwoniąc nie tak dawno temu temu cenę 3200 za staga+wtryski pojedyńcze rosso (roso?) i 3700 za stag+hany. Bez w ogóle mowy o wiekszej butli czy opcji wentylu we wlewie... Czyli z wlewem dałoby 3800 + dojazd ;)
To było niedawno, a dzwoniąc pół roku temu (w okolicach października) również dostałem bardzo podobne ceny.
Faktem jest, że nawet nie pomyślałem o próbie targowania o aż 700zł, więc może było to możliwe- nie wiem.
Jeśli tak utargowałeś to brawo, jeśli nie i taką cenę Ci zaproponowali sami to dziwny warsztat ;)

SQ 
Mitsumaniak

Auto: Lancer '07 2.0 Sport Kombi
Wysłany: 04-04-2012, 09:55   

nie targowalem się. możliwe, że inna cena wynika z pewnej wcześniejszej współpracy z tym zakładem. zwróć jednak uwagę, że mamy inne auta. nie wiem jaki masz silnik, ale może cylindrów więcej lub turbo masz albo GDI. a może w Galach jest jakiś wybitny problem z montażem :D jakby nie było cieszę się, że nie przepłaciłem. po 10000km instalacja działa bez zarzutów!

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 04-04-2012, 13:09   

temen napisał/a:
Faktem jest, że nawet nie pomyślałem o próbie targowania o aż 700zł, więc może było to możliwe- nie wiem.
Jeśli tak utargowałeś to brawo, jeśli nie i taką cenę Ci zaproponowali sami to dziwny warsztat

SQ napisał/a:
zwróć jednak uwagę, że mamy inne auta.

Dokładnie. Sam sterownik na 4 a 6 cylindrów to już jest różnica ....
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 24-04-2012, 11:53   

.
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

dariusz12 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsu colt 93
Wysłany: 05-07-2012, 14:47   

a skoro sie chwalicie to i ja walne :D colt 1.6 CAO 130 kucy troche krecony z instalacja brc zakladana na ostrobramskiej w Energy Gaz Polska. szybko i sprawnie wmontowali jestem zadowolony :D

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 06-07-2012, 08:09   

U Nowotczyńskiego cena dla instalacji :
Stag premium 300
Wtryski Hannah
Parownik KME Silver
Przewody standardowo PVC
Butla 59l
Wlew standard w zdeżaku
Auto 4 cylindrowe np. Avensis , Lancer

Cena 3100zł.

manieklakmech
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2012, 10:33   

Witajcie
Powiem tak ja zawsze Polecam Roberta z Łasku ul. Polna woj. łódzkie dobre ceny Mogę podać nr tel przez PW forest tam zakładał ja i nigdy nie narzekałem Poleciłem jego wielu osobą i każdy zadowolony Pozdrawiam

Kamil_Ziomek 
Mitsumaniak

Auto: EA2A 1998
Wysłany: 06-07-2012, 16:15   

To i ja pochwalę Stag 300 wtryski Hana 2000 ( zielone) reduktor AC01. Montowane w Multiserwis Mielec. Montaż dwa dni wszystko ładnie puszczone zero druciarstwa,ściągany kolektor, przepustnica. Autko pracuje jak na benzynie (albo lepiej- równiej, takie moje odczucie ) Butla w kole wlew w klapce cena 2850.

piotr-stihl 
Forumowicz

Auto: mitsubishi L200
Wysłany: 06-07-2012, 22:06   

Cytat:

Witajcie
Powiem tak ja zawsze Polecam Roberta z Łasku ul. Polna woj. łódzkie dobre ceny Mogę podać nr tel przez PW forest tam zakładał ja i nigdy nie narzekałem Poleciłem jego wielu osobą i każdy zadowolony Pozdrawiam

5 lat temu tam zakładałem gaz do suzuki vitary 2.0 V6 z kombinacją butli w ramie i wstawieniem małego zbiornika na benzynę [ też w ramę ] w miejsce dużego baku

przez 5 lat kilka drobnostek typu czujnik temperatury dla gazu i wymiana wlewu - pierdółki

instalacja = sekwencja BRC
tanio nie było ale przeróbka i 6 cylindrów zrobiły swoje

byłem super zadowolony z tego warsztatu

myślę że kolejny nabywca autka również

była vitara v6

http://arborysci.net/index.php

manieklakmech
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2012, 22:43   

piotr-stihl napisał/a:
Cytat:

Witajcie

5 lat temu tam zakładałem gaz do suzuki vitary 2.0 V6 z kombinacją butli w ramie i wstawieniem małego zbiornika na benzynę [ też w ramę ] w miejsce dużego baku

przez 5 lat kilka drobnostek typu czujnik temperatury dla gazu i wymiana wlewu - pierdółki

instalacja = sekwencja BRC
tanio nie było ale przeróbka i 6 cylindrów zrobiły swoje

Dokładnie Robert przedewszystkim montuje BRC i KME ma tańsze ale sam ich nie poleca. Do mojej sigmy polecił KME na odpowiednim parowniku za 3200. Myślę że za 6cylindrową instalacje to niezła cena
byłem super zadowolony z tego warsztatu

myślę że kolejny nabywca autka również

sniegu 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Wysłany: 07-07-2012, 12:45   

No to też pochwale swojego gazownika 98-300 dąbrowa ul Podmiejska
sterownik KME wtryski Hana nie wiem jaki kolor obsługa wtrysków do 110 kucy (mam 90) reduktor silver
jak się potem zgadaliśmy to kładł jeszcze do spydera 3.0 gt i facet wraca tylko na filtry Ja nie narzekam
aha 7 godzin roboty ładnie puszczone przewody brak serwisów co 10000 przyjeżdżasz tylko wtedy jak coś będzie nie tak gaz na wkrętkę przy wlewie paliwa cena 2400
1. Tikacz 4 incydenty BYŁ
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
nowe kapcie:)
205/45/17"
Żadnej gleby :finga:

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 09-07-2012, 22:47   

Przy tej mocy pewnie czerwone. Reduktor ok - ale trzeba uważać na puszczanie gazu podcisnieniem - skręcenie śrub mocujących naprawia tę przypadlość - można nawet nowego sprawdzić - bo nawet nowe są czasami lekko skręcone (ale z umiarem :) A KME które - G3 czy już te nowsze - NEVO??

Czy strojenie bylo podczas jazdy??

Czas może na Space Stara dla żony?

sniegu 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-07-2012, 22:54   

Karwoś napisał/a:
A KME które - G3 czy już te nowsze - NEVO??

Czy strojenie bylo podczas jazdy??

zabij mnie nie wiem mogę tylko podejrzewać ze ten nowszy bo widząc moje podejście chciał mnie mieć z głowy i stwierdził że jeździł i ustawiał i wszystko w najlepszym porządku
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
205/45/17"

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 09-07-2012, 23:00   

Ja mam G3 w Suzuki sx4 i sam od prawie 2 lat go stroje bo gazownik który to robił chyba swiadomie ustawial na ubogo - chyba po to żeby do niego jeździć ciagle na strojenie :) Jak ma sie kabel to dla wszystkiego można sie podlaczyć i sprawdzić jak sie mapy pokrywają w wybranym zakresie (pewnie 2500 ustawione). Oczywiscie żeby bylo na tip top powinno sie każdy inny zakres obrotów zestroić tak samo przez korekty po obrotach + dodatkowe Stronie na AFR na największych obciążeniach - jak to sie mówi przy pelnym ogniu. Ale to to może 1% zakladów robi.

Czas może na Space Stara dla żony?

sniegu 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-07-2012, 23:14   

napisze tak latałem zrobioną przez niego a4 z 2.8 do 6 tysi nic zero problemu
ledwie co wyjechałem z zakładu to rura na trasę i bieg przy 6 tysiącach przechodził zero różnicy gościu jest konkretny tak jak Ja albo jeździ albo nie koniec. powiedziałem że może będzie przekładka silnika na 1.8 msx to stwierdził że założy właśnie chyba zielone i Je zdławi dyszą żeby niepotrzebnie kosztów Mi nie robić. zacząłem gadkę o vr-ce to miał pojęcie o tym a także o amerykańskich wersjach gala 2.8 więc trochę się musi znać na jedną turbinę kładzie gaz bez problemu o twin się nie pytałem bo vr-ka to duże plany
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
205/45/17"

Odpowiedz do tematu