Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
co zrobic zeby odzyskac moc
Autor Wiadomość
matkat
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 19:42   co zrobic zeby odzyskac moc

mam sigme od niedawna i cos jak na 205km to slabo chodzi co to moze byc stray katalizator elektryka swiece mial ktos podobny problem dzis wyprzedzilo mnie punto to bylo straszne

dager
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 19:52   

matkat napisał/a:
dzis wyprzedzilo mnie punto to bylo straszne
, no to rzeczywiście masz problem :mrgreen: przy pojemności Twojego autka to i moc powinna być nielicha , proponuję zacząć od elektryki / wymiana świec , sprawdzenie przewodów wys.napięcia/, sprawdzenie filtru paliwa i powietrza - ewntualna wymiana , sprawdzenie zapłonu , może zmiana stacji na której tankujesz paliwo :roll:

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 20:22   

rozrzad o 1 zabek moze byc przestawiony albo zaplon o kilka stopni...

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-01-2007, 20:54   

jesli to bylo punto hgt to mialo szanse cie wyprzedzic, wkoncu to 140 kucykow w lekkim samochodzie.... jesli jednak to jakis zwykly rodzinny to ewidentnie masz cos nie tak, masz sigme 24v?
Outlander 2.0 PHEV 5HS

setko
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 21:22   

Dużo pytasz a mało szczegółów o misi piszesz , nawet nie wiadomo czy to manual czy automat
Pierw sprawdz katalizator za grosze sprawdzisz u diagnosty analizą spalin zanim wpakujesz kupe kasy w nowy a może być dobry. Strumienice to sobie odpuść bo to gówno będzie ci jeszcze bardziej dławić auto (a może już masz )?
świece dobrze jakbyś je wymienił ale na zwykłe ,koszt kompletu to około 2 platynowych a spokojnie pojezdzisz 2 latka i powymieniaj filtry powietrza i paliwa a także oleje jak masz auto z niepewnego zrudła . :D

matkat
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 21:42   123

mam 24 v filtr powietrza wymienilem wymienie teraz swiece i zobbaczymy co to bedzie .mam spadek napiecia gdzies to moze duzo zmieniac

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-01-2007, 21:43   

matkat, sprawdz i ustaw zaplon, wyreguluj zawory, wymien swiece, sprawdz rozrzad , itd itd

setko
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 22:59   

Jak masz spadek napięcia?
ładowania nie masz z alternatora dobrego? :?:

matkat
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 00:10   

ladowanie jest mi pulsuja swiatelka jak naciskam spryskiwacze to swiatla mi gasna troche jakies zwarcie jest

Odpowiedz do tematu