|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
cykanie na wolnych obrotach |
Autor |
Wiadomość |
Whitie
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 SOHC / K260 RD28T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-07-2012, 11:42
|
|
|
Dzięki Panowie.
Póki co nie słyszę tego w kabinie w ogóle, dopiero jak otworzę maskę to słychać ewidentnie cykanie.
Jadę akurat na tydzień trochę odpocząć wiec zabiorę się za rozbieranie jak wrócę.
W ostateczności odłączę to w cholerę i będę nieekologiczny....
Jeśli chodzi o zapachy, to nic nie czuć, spalanie też wydaje mi się bardzo fajne wiec w sumie czepiam się pewnie normalnego cykania sprawnego zaworka, który ma już swoje 8 lat... i pewnie gumka mu zesztywniała jak mówisz
Będę się odzywał jak już to rozbiorę
Raz jeszcze dzięki za zainteresowanie problemem.
Do usłyszenia.
Maciek |
|
|
|
 |
Heavy1155
Mitsumaniak MSS 1.6 Mivec 170bhp
Auto: MSS Mivec
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Sty 2012 Posty: 191 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 13-07-2012, 12:16
|
|
|
nie ma sprawy Macku, milego wypoczynku
bcn
z jednej strony patrzac - tak to kolejny gadzet proekologiczny ale z drugiej strony ktos o ta ekologie musi dbac. w passacie jak wypialem EVAP'a nic mi sie nie pokazalo ale jak VAGa podpialem to jakis tam blad wyskoczyl.
ogolnie
brak funkcjonalnosci EVAPa silnika nie zabije! jedynie co troche syfu przy rozruchu bedzie szlo do atmosfery. w zaleznosci od ecu i jego konfiguracji auto moze ciut (doslownie) wiecej palic. |
_________________ MSS Mivec 1.6 170bhp
 |
|
|
|
 |
adnot
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Wagon
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-07-2012, 18:37
|
|
|
gorpaw napisał/a: | adnot napisał/a: | bcn ma rację , ja również miałem takie ciche popiskiwanie , dochodzące z prawej strony ( na zimnym silniku ). Wykrycie zajeło mechanikowi 10 sek. Rach ciach i cicho
U mnie może sedno sprawy leżało w tym , że niedawno zmieniałem wszystkie paski itd. |
Co zrobił Twój mechanik ? Przestało "cykać" ?
U mnie również na zimnym silniku słychać cykanie i również stało się to po wymianie pasków. |
Naciagnal paski , bo troszke sie naciagnely , a pewnie pomogla im w tym wysoka temperatura , ktora ostatnio nas nierozpieszczala |
|
|
|
 |
|
|