ASO na śląsku |
Autor |
Wiadomość |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 12-01-2012, 13:20
|
|
|
Dzięki |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Arktic
Mitsumaniak
Auto: Lancer 4g63
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lut 2012 Posty: 106 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 07-03-2012, 20:46
|
|
|
Witam.
Co prawda nie jestem ze śląska ale kupiłem tam swojego Lancera, którego przegląd przed zakupowy zrobiłem w ASO Rybnik i jeśli chodzi o moje opinie to muszę przyznać ,że jest to w pełni profesjonalny serwis. Już przy samym ustalaniu terminu przeglądu byłem przekonany ,że informacje(oczywiście in+) które znalazłem w tym temacie są w 100% prawdziwe. Obsługa w salonie świetna: miła, i kompetentna wszystko co chciałem wiedzieć o samej czynności serwisowej zostało mi przedstawione jasno i czytelnie nawet zmiana terminu wizyty na wcześniejszy dzień i lekkie spóźnienie nie było problemem. Jeśli chodzi o mechaników to kiedy tylko misio wjechał na warsztat od razu pojawiło się przy nim 3 mechaników+ lakiernik prześwietlili auto od znaczka do znaczka znaleźli nawet delikatną skazę na lakierze ,która znajdowała się na dachu i była widoczna tylko pod odpowiednim kątem. Nawet moja lekka upierdliwość jeśli chodzi o sprawdzenie zawieszenia nie zrobiła na nich wrażenia wykonali wszystko wzorowo(jeśli chodzi o zawieszenie to nawet 2 razy ) i należą im się duże brawa. Dzięki nim byłem w 100% pewien ,że kupię ten samochód i tak też się stało.
Jeśli chodzi o całokształt mojego postu to wiem ,że w sumie za to zapłaciłem i to mi się należało ale byłem w swoim życiu w wielu warsztatach(za sprawą poprzednika miśka- passata ) i widziałem już sporo "mistrzów klucza" którzy dla panów z Rybnika mogli by co najwyżej te klucze wycierać. Tak czy inaczej nie żałowałem ani jednej złotówki wydanej w tym serwisie i jak najbardziej go polecam.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
maniax86
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2011 Posty: 811 Skąd: okolice rybnika
|
Wysłany: 08-03-2012, 12:19
|
|
|
UFF czyli spoza śląska też są pozytywne opinie... bo juz myślałem że tylko ze śląska wszyscy słodzą ekipie z ASO z Rybnika |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 08-03-2012, 12:33
|
|
|
maniax86 napisał/a: | myślałem że tylko ze śląska wszyscy słodzą ekipie z ASO z Rybnika |
Byli też już MM z małopolski i też zadowoleni.
Wysłałem do naszej admiralicji namiary na serwis, co by pogadali o współpracy z MM |
|
 |
Arktic
Mitsumaniak
Auto: Lancer 4g63
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lut 2012 Posty: 106 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 09-03-2012, 08:29
|
|
|
Podczas wizyty serwisie rozmawiałem też chyba z włascicielem(a moze nie ale miał na nazwisko w Werzgoń imie chyba Jan) i gdy spytał się dlaczego przyjechałem akurat do nich to wspomniałem o forum, na co on odpowiedział ,że je zna więc chyba dało by się nawiązać jakąs współpracę pomiedzy nimi a forum.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
maniax86
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-03-2012, 09:11
|
|
|
Arktic, Tam robią bodajże dwie osoby z rodziny od właściciela stąd to samo nazwisko.... sam właściciel nie siedzi w salonie cały czas.... a właściciel to taki Pan pod wąsem |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2012, 09:32
|
|
|
tak pan Jan to własciciel, Błażej to jego syn. Mitsumaniaków dobrze znają w tym ASO i na nasze forum często zaglądają. |
|
|
|
 |
Uwex

|
Wysłany: 09-03-2012, 16:42
|
|
|
maniax86 napisał/a: | więc chyba dało by się nawiązać jakąs współpracę pomiedzy nimi a forum. |
jak już pisałem, rozmawiałem na ten temat z panem Grzegorzem (szefem serwisu)
i wysłałem na PW do naszej adminiralicji wiadomość o chęci podjęcia przez nich współpracy z MM. Wiadomość wysłałem 2 marca i nadal wisi jako nie odczytana- widocznie
są na razie inne ważniejsze rzeczy do zrobienia. Trzeba cierpliwie poczekać |
|
 |
maniax86
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-03-2012, 01:34
|
|
|
Uwex, dobrze że mitsu ma porządny serwis w Rybniku.... bo niestety o hondzie czy VW nie można tego powiedzieć.... przekręt goni przekręt ( sorry takie małe OT które mi sie nasunęło) |
|
|
|
 |
Marcin1977
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 01-08-2012, 14:05
|
|
|
Witam a ja muszę pochwalić serwis ZiebaMMCars miałem problem ze swoim samochodem ...pomijam fakt ze zostałem przyjety od razu, bez czekania to cały czas spędzony w serwisie wspominam bardzo miło, nawet faktura mnie nie zabiła.
Z tego co sie orietuje to nowa stacja ale naprawde warto tam wpaść |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 01-08-2012, 18:32
|
|
|
Marcin1977 napisał/a: | ZiebaMMCars
...
Z tego co sie orietuje to nowa stacja ale naprawde warto tam wpaść | Czy to ten MM Cars koło lotniska
Jeśli tak, to taki supermarket samochodowy się robi..... Opinie słyszałem do tej pory negatywne. Może się poprawiło.... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
maniax86
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-08-2012, 22:27
|
|
|
Marcin1977, Marcin1977 napisał/a: | bez czekania to cały czas spędzony w serwisie wspominam bardzo miło |
Czyli że co?? Nie wiem ale ostatnio ludziska sie podniecają tym że ładna pani im przynosi kawę... mają do dyspozycji 50 calową plazmę, internet za free itd..... a ja wychodzę z założenia że ASO to nie hotel..... i cała taka bogata otoczka to tylko mydlenie oczu i wydana kupa kasy... a potem plajta bo się przeinwestowali..... w moim ASO nie ma plazmy internetu itp..... ale za to sobie cenię poza rzetelnością indywidualne podejście do klienta, przemiłą atmosfera i niezobowiązujące rozmowy z pracownikami ( czasem baaardzo długie) o byle czym (najczęściej oczywiście o motoryzacji )... ale oczywiście co kto lubi |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2012, 10:00
|
|
|
maniax86 napisał/a: | w moim ASO nie ma plazmy internetu itp..... ale za to sobie cenię poza rzetelnością indywidualne podejście do klienta, przemiłą atmosfera i niezobowiązujące rozmowy z pracownikami ( czasem baaardzo długie) o byle czym (najczęściej oczywiście o motoryzacji )... |
potwierdzam, zwłaszcza drugą część wypowiedzi miło do nich wpadać. |
|
|
|
 |
Uwex

|
Wysłany: 03-08-2012, 19:19
|
|
|
ja też już dawno to pisałem; szkoda, że sprawa nawiązania współpracy między MM a nimi jakoś nie może się sfinalizować |
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2012, 20:25
|
|
|
można by kiedyś umówić się panowie u nich na konkretną godzinę i spotkać? skoro tyle osób poleca to ASO |
|
|
|
 |
|