Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
22-08-2007, 18:01
Ustawienie świateł E55
Autor Wiadomość
xpascal
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2006, 15:02   Ustawienie świateł E55

Jak ustawia się krótkie światła w E55?
Ktoś może ma instrukcję lub jakiś szybki link z fotkami czym się to kręci - facet z przyrządem nie bardzo kuma o co chodzi w tym samochodzie, on zawsze w oplach działał...

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-12-2006, 19:57   

Jeśli chodzi tylko o proste ustawienia to dokonuje się tego z wnętrza kabiny pokrętłem z prawej strony kierownicy, gdzie masz ustawienia od kąta padania światła w zależności od obciążenia samochodu. Możesz je zobaczyć na przykładzie mojego miśka . Jak jeździsz sam, to na 0 ustawiasz, albo na 1, im ciężej, tym wyższą cyfrę wykręcasz :wink:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2006, 21:23   

...a poza tym sa sruby (na srubokret gwiazdkowy lub klucz 8) pod maska na "tylach" reflektorow, zdaje sie ze po dwie - jedna od ustawienia góra/dół i druga lewo/prawo. nie sa zbyt dobrze widoczne ale napewno znajdziesz.

[ Dodano: 20-12-2006, 21:24 ]
ta mina w okularach to mial byc rozmiar klucza ósemka.... :P

Han Solo
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 02:03   

"Gwiazdkowy"? Tzn ten w kształcie gwiazdki 6-cio ramiennej tak? :wink:
Swoją drogą dobry patent. Nie udało mi się takiej śruby jeszcze obrobić, szkoda że nie jest popularniejszy..

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 21:38   

yyyyy srubokret gwiazdkowy to srubokret gwiazdkowy a ten klucz szescioramienny to zdaje sie inaczej imbusowy... 8)

Han Solo
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2007, 00:45   

Ale zakręciłeś :lol: No tak, srubokret gwiazdkowy to ten z gwiazdką (np.wkręty gdzie trzeba nocnego wiązania: łeb-bit), srubokret do ustawienia reflektorów to krzyżowy, 8 w okularach przy owych śrubach regulacji, to najpewniej nasadowy, natomiast imbusami reguluję... przerzutki :D :wink:
(właściwie przy "nasadowym" imbus powinien być "kluczem wpustowym")
Luz, zagiąłeś mnie. :)

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2007, 11:46   

Celem uproszczenia - aby wyregulowac reflektory nalezy zajrzec pod maske; z tylu reflektorow przy kostkach od zarowek znajduja sie sruby, nalezy dokladnie sie im przyjrzec i dobrac ODPOWIEDNI klucz... :mrgreen:

xpascal
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 17:07   Dziękuję:)

Załatwiłem sprawę prosto - podjechałem do AUTOTW i znajomy niektórym z Was miły pan mi od razu ustawił na przyrządzie.
A dziękuję, bo będzie mi to niebawem potrzebne.

Han Solo
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 22:17   

Mnie zawsze kusi żeby samemu kręcić :P , a juz przy nastawianiu na przyrządzie, serwisant pyta co się stało z tymi reflektorami :lol: :P :mrgreen:

xpascal
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 23:28   

Na drzwiach od zaprzyjaźnionego garażu zaznaczyłem sobie kiedyś dokąd sięga odcięcie prawidłowo ustawionych świateł w moim samochodzie :) . Odmierzam odległość = szerokość otwartych drzwi, zamykam je i sprawdzam do kreski.

Han Solo
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2007, 00:38   

ooo.. B.dobry pomysł:)

Szkoda że ja nie mam drzwi do ulicy, na której zostawiam Miśka :? :cry:

Odpowiedz do tematu