[Cari 1.6] Pilot do zamka centralnego - nie działa |
Autor |
Wiadomość |
misiumisiu
Mitsumaniak Marcin

Auto: space star 1.9did
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 101 Skąd: Białobrzegi
|
Wysłany: 27-12-2010, 10:51
|
|
|
Siedząc za kierownicą wyjmij baterie z pilota poczekaj 20 sek zamontuj baterie i powinno zadziałać (nic nie wciskaj i nic nie będzie pikać) ten model tak ma |
_________________ Gość Miłego dnia
 |
|
|
|
 |
hermeth
Forumowicz

Auto: Carisma MSX/ S60 T5
|
|
|
|
 |
Daro2404
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 02-09-2012, 12:36
|
|
|
Nie działa ten sposób a pilot mam taki sam jak twój
[ Dodano: 02-09-2012, 12:39 ]
Ten sposób u mnie nie działa a pilota mam takiego samego jak twój |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
nemmooo
Mitsumaniak
Auto: Outlander PHEV
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Sie 2012 Posty: 217 Skąd: Kraków/Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 04-09-2012, 15:06
|
|
|
WItam, ja niedawno mialem taki sam problem, pilot z nową baterią i nie otwierało ani nie zamykało zamków. Kierunkowskazy mrugały potwierdzając amknięcie ale zamki nie reagowały. Obawaiłem się że to sterownik ale okazało się że jeden z siłowników był brudny i spalił bezpiecznik (mini 15A) od centralnego (ze skrzynki bezpieczników wewnątrz auta). Po wyczyszczeniu siłownika i wymianie bezpiecznika wysztko ok.
Może pomoże. |
|
|
|
 |
piechacz
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8GDI 2002
|
Wysłany: 07-04-2013, 19:08
|
|
|
Witam wszystkich na forum. też mam identyczny pilot jak na zdjęciu. Jakiś rok temu zaczął szwankować potem już tylko otwierał a nie zamykał (dioda zapalała się dopiero przy dziesiątym wciśnięciu). Wymieniłem baterie i nic to nie dało. Dzisiaj jeszcze raz go rozebrałem, tym razem dokładniej (wyjąłem samą płytkę). Zauważyłem że w miejscu styku przycisków była zabrudzona. Przeczyściłem i działa idealnie Taki banał a ja przez prawie rok przeklinałem pilota |
_________________ You have to learn to crawl Before you learn to walk
 |
|
|
|
 |
nashkarol
Forumowicz

Auto: Mitsu Cari 1.8 GDI 2000r.
|
Wysłany: 08-04-2013, 13:11
|
|
|
Witam
Mam identyczny pilot jak ze zdjęcia Cargo. Czyli centralka pewnie też jest podobna ... Musze przyznać, że również miałem z tą centralką problemy. Najpierw problem był z pilotami, że raz działały raz nie ... To się jakoś samo unormowało, ale problemu z kierunkowskazami nie rozwiązałem. Mianowicie, auto z kluczyka i z pilota zamyka się cacy, ale przy zamykaniu i otwieraniu pilotem, zawieszały się kierunkowskazy (prawa strona chyba). Lewa strona gasła a prawa nie ... Dokopałem się do modułu pod kierownicą i odłączyłem kostkę od kierunkowskazów, ale to tylko doraźne wyjście, bo kierunkowskazy nie mrygają w ogóle przy zamykaniu/otwieraniu z pilota.
Pytanie, czy problem jest z dostępem do oryginalnego modułu sterowania centralnym zamkiem ? Czy lepiej się w to nie bawić i kupić uniwersalny z alarmem (którego de facto teraz nie mam). Tylko pilotów Mitsu mi szkoda |
|
|
|
 |
|