|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Podzielenie widoku jednego monitora na dwa |
Autor |
Wiadomość |
azhi
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse (3g) GT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-09-2012, 09:47
|
|
|
krzychu napisał/a: | Ps2. azhi - ta gwarancja nazywa się NBD (Next Business Day) ale dostępna tylko przy produktach dedykowanych dla przedsiębiorstw (odpowiednio droższych). |
krzychu napisał/a: | Ps. Polecam do pracy 24 cale w 16:10 (1920x1200) moim zdaniem sporo lepsze rozwiązane niż popularne (i oczywiście tańsze) 23' 1920x1080. I nie ważne czy do multimediów (nawet montowania filmów) czy tekstu/kodu, grafiki. |
No ja za swój monitor trochę dałem. mam coś takiego:
http://www.kuplaptopa.pl/...roducts_id/3104
I tyle tez dałem, wiec na wartości nie traci z tego co widze a kupiłem 1,5 roku temu. Więc faktycznie nie jest to mała kwota jak na monitor do domu dla zwykłego użytkownika ale jak ktos dużo pracuej na monitorze itp to faktycznie bajka i tez ma własnie 1920x1200, super matryca i właśeni to NBD. Polecam monitor bo bradzo dobry. |
_________________ Mitsubishi Eclipse 3.0 V6 GT 2001 r. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 11-09-2012, 09:51
|
|
|
azhi - na matrycy IPS - bardzo dobre matryce do pracy i do zabawy nie ma co porównywać z TN-kami |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 11-09-2012, 13:31
|
|
|
Ja nadal nie rozumiem gdzie tu jest filozofia w tym poszerzeniu pulpitu na rozmiar dwóch ekranów. Akurat w Win7 jest to funkcja wbudowanych, włączasz i masz, a w WinXP trzeba było ustawiać w konfiguracji sterownika karty graficznej. |
|
|
|
 |
azhi
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse (3g) GT
|
Wysłany: 11-09-2012, 13:34
|
|
|
elektryk napisał/a: | Ja nadal nie rozumiem gdzie tu jest filozofia w tym poszerzeniu pulpitu na rozmiar dwóch ekranów. Akurat w Win7 jest to funkcja wbudowanych, włączasz i masz, a w WinXP trzeba było ustawiać w konfiguracji sterownika karty graficznej. |
Nie do końca zrozumiałes problem. Tu nie chodzi o to aby poszerzyć pulpit, ale o to aby mieć 2 pulpity na jednym ekranie. |
_________________ Mitsubishi Eclipse 3.0 V6 GT 2001 r. |
|
|
|
 |
stanax
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
|
Wysłany: 11-09-2012, 14:03
|
|
|
RalfPi, spróbuj jednego z tych dwóch programów:
1. Desktops v1.02 (60KB)
Możesz uaktywnić tylko dwa okna
2. MultiFrame (dobrać do wersji systemu operacyjnego / W7 x64 - 2,65Mb)
Ilość aktywnych okien, ich wielkość i położenie dowolna
PS
Oba darmowe, działające na każdym komputerze z Windows i dobre, dlatego sam musisz spróbować, który lepszy.
PS'
gulgulq też wkleił link do dobrego programu. Nie znam go. |
_________________ 三菱 |
Ostatnio zmieniony przez stanax 12-09-2012, 12:32, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 11-09-2012, 17:35
|
|
|
Dzięki Panowie, właśnie o to chodziło
Spróbuję zaraz ogarnąć temat i rzucić screen'a co i jak
[ Dodano: 17-09-2012, 06:23 ]
Obiecałem dać znać co i jak:
ściągnąłem tego maltifrejma i powiem szczerze, że jest dobrze - jak go uruchomię.. to każde okno w Windowsie ma ikonkę u góry; klikam - i wybieram jedno z... 8 miejsc (góra, dół, lewo, prawo [pół ekranu] albo rogi [1/4 ekranu] ) i podpinam tam okno - dla mnie bomba:)
Pozdrowienia!
PS Nie do końca mi tez o to chodziło, bo monitor nie jest podzielony na sztywno... tzn i tak jakieś okno może mi przysłonić np. lewą część ekranu Ale i tak jest ok |
|
|
|
 |
|
|