|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Długie/drogowe światła - żarówka H1 czy inna? |
Autor |
Wiadomość |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 03:04 Długie/drogowe światła - żarówka H1 czy inna?
|
|
|
Jakie macie zamontowane żarówki w światłach drogowych lub jak kto woli długich? U mnie mam wątpliwości czy na pewno ma to być H1. Oprawka nie do końca pasuje a ten drut zaciskający żarówkę trzeba naprawdę silnie przygiąć żeby trzymał żarówkę w miejscu. Poza tym światła świecą nie na drogę tylko gdzieś w górę. Jak je ustawić? Nie ma żadnych pokręteł.
H1 12V 55W z trzonkiem P14,5s. Taka była u mnie. |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 06:41
|
|
|
jeżeli chodzi o żarówki to ostatnio wymieniałem komplet z przodu i wygląda to następujaco: przednie reflektory H4 (mijania i drogowe) + H3 (przeciwmgielne), halogeny w zderzaku - H3. |
|
|
|
 |
RIPek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 02:53
|
|
|
Zewnetrzne owalne lampy to napewno H4 a okrglejutro sprawdze przy wymianie zarowek na PHILIPS NightGuide. i od razu dam cynk
Odpowiedz moze za pozno ale lepiej pozno niz wcale |
|
|
|
 |
PaweMa [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 08:32
|
|
|
Żarówki świateł drogowych to na pewno H3. Sprawdziłem to przy wymianie swoich H4 na Philipsa NightGuide. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 23:09
|
|
|
Dzieki Nachbar, RIPek i PaweMa - fachowiec od świateł wymienił mi właśnie drogowe na H3. Od razu poznał że włożone żarówki nie były właściwe. Żarówki świeciły wszędzie ale nie na drogę. Teraz jest OK. |
|
|
|
 |
|
|