Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer X
Autor Wiadomość
RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2012, 20:46   

sliwek2face napisał/a:
napisałem do tego Pana który ma na sprzedaż tego Lancera.
Ale co do tego spalania aż mi się nie chce wierzyć że może być podobne,chociaż po mieście i moja potrafi wziąść 9L/100km

A co do spalania 9l.. skoro moje 143 wciąga 10l gazu, to Chłopaków 143 w benzynie jakieś 8.5 w mieście wciąga...
A 143 Kuce.. to już nawet idzie samochodzik :)

Co do oferty - myślę, że warto :)

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 03-10-2012, 22:17   

sliwek2face napisał/a:
A tak na marginesie nie wiecie jak jest z montażem spojlera?Bo tego nie odpuszce

Masz do wyboru cuda na węglu z aukcji plus lakier, a najlepiej przed tem dodatkowa szpachla, plus wstawienie. Lub ori z ASo za 1000 plus lakier plus wstawienie. Ogólnie instalcja ori jest dość prosta. Klapa posiada w miejscach wiercenia wytłoczenia w rozstawie śrub i bolców. Spoiler ma do tego taśę dwustronną. Wiercisz, przykładasz, zrywasz folię z taśmy wymykiem i dokręcasz.
sliwek2face napisał/a:
Jeżeli Pan zejdzie z ceną to biorę go pod uwagę.

O ile pamietam cena tego Lacera z forum startowała z ok 40K pln. :mrgreen:

Lucas123w 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 04-10-2012, 09:57   

8,5 wciąga jak nie ma korków przy korkach jest 10. Najwięcej miałem 13 jak 3 godziny stałem pod Częstochową. To była ekstremalna sytuacja był jakiś wypadek i ulica zablokowana więc silnik chodził a ja stałem w miejscu.
Mój od wyjazdu z salonu średnio pobiera 8,5 w trasie 7,1 - 7,5 przy jeździe ok 110. Na autostradzie trzeba ten litr dodać. Od 160 w górę wiadomo można zrobić 11 i więcej. Przy 200km/h to lepiej nie patrzeć na spalanie :P (brak 6 biegu się kłania)

Różnica pomiędzy Instyle a Invite jest taka że Instyle ma 18 calowe alu, Inv ma 16 alu,
Zawieszenie ponoć sportowe :D w Instyle (rozpórka z przodu).
Lotka na tył to już w jakimś temacie była i z montażem nie ma większych problemów.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 04-10-2012, 10:04   

sliwek2face, zaczynasz wybrzydzac... ;)
Wg mnie oferta ko5a jesli jet zadbany i rzeczywiscie bez podejrzanych historii (Lancer nie Ko5a...) jest okazyjna...
W cenie masz niezla instalacje LPG...

Co do Intense... spoko, ale nie za ta cene... po protu na Intensa nie porozbitkowego, krajowego w cenie ok 30-35tys to bedziesz czekac jeszcze z 2 lata... no moze za rok cos ustrzelisz jak bedziesz miec okazje...

Co do roznic Invite-Intense to sa wyrazne i naprawde Intense kusi, ale trzeba brac pod uwage budzet...
Te roznice to m.in.:
- radio i naglosnienie - lepszy firmowy sprzet, i dodatkowe 2 glosniki gwizdki + 1 subwoofer w bagazniku, no i zmieniarka CD w radiu...
- felgi 18cali, dzieki temu mega wyglad, ale i znacznie wieksze kozty opon, no i na zime polecam drugi zestaw jednak na 16stkach
- wzmocnione zawieszenie, grubsze amo i rozporka z przodu
- nakladki na progi i zderzaki, pakiet stylistyczny z tworzywa
- lotka (choc wydaje mi sie ze widzialem Intensa bez i mam watpliwosci czy spojler zawsze byl w standardzie)
- w starszych modelach dochodzily swiatla przeciwmgielne ktorych Invite do 2010 nie mial
i pewnie jeszcze kilka rzeczy...
No ale nie za 30tys PLN

Co do montazu spojlera to niezaleznie czy ori czy nie, to wiaze sie to z nawiercaniem klapy w wyznaczonych miejscach, zabezpieczenie i przykrecenie...
Ori nowy spojler kosztuje krocie, bo w ASO pewnie z montazem i lakierowaniem min. 1200 PLN

Co do spalania to spodziewaj sie srednio 8-8.5l/100km w 1.8 (LPG o ok. 1l wiecej) Zwlaszcza, ze mimo ze bez korkow ale jednak troche po miescie musisz jezdzic...

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 04-10-2012, 16:36   

gzesiolek napisał/a:
grubsze amo
Nie amo, tylko drążki grubsze o 1 mm i chyba półosie plus rozpórka kielichów (to jest to wzmocnienie zawiasu).
Sama lotka typ sportowy katalogowo 958PLN, minus (gdzie niegdzie 15% rabatu dla MM) lakier ze 200pln i montaz ze 100. wyjdzie pewnie tyle co pisze gzesiolek, Ale jest ładnie. A o spalaniu 1,8 masz temacik że ho ho.. :twisted:

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 04-10-2012, 17:29   

Trik, dzieki za poprawke, wiedzialem ze cos mocniejszego dali poza rozporka, ale nie wiedzialem co... ;)

w dziale sprzedaz jest tez Intense clasha, ale za 39tys PLN (po juz dosc dlugim opuszczaniu ceny) i ta oferte tez uwazam za atrakcyjna mimo drobnych przygod...

sliwek2face 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 SB
Wysłany: 04-10-2012, 19:48   

Panowie byliśmy z żoną dziś na jeździe próbnej...
MIODZIO:) Dosłownie rewela.Co prawda jak za nowe auto to i tak nie drogo bo 60tys.
ale to znacznie przewyższa budżet.
Co do ofery ko5a to wszystko fajnie ale niestety fizycznie nie mam tej kasy przynajmniej narazie.Napisałem do tego Pana zeby rozważył moją ofertą 30tys.
Co do Pana clasha autko rewela ale tutaj cena niestety rozwala mnie na łopatki.
Swoja droga bardzo przyjemny PAn bo miałęm okazje z nim rozmawiać.
Niestety nie dziwie sie ze schodzi z ceną bo auto mimo swoich walorów nie należy chyba do najbvardziej chodliwych,przynajmniej tak sie dowiedziałem od dilerów sprowadzających samochody.

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 05-10-2012, 09:37   

sliwek2face napisał/a:
Panowie byliśmy z żoną dziś na jeździe próbnej...
MIODZIO:) Dosłownie rewela.Co prawda jak za nowe auto to i tak nie drogo bo 60tys.
Co do ofery ko5a to wszystko fajnie ale niestety fizycznie nie mam tej kasy przynajmniej narazie.Napisałem do tego Pana zeby rozważył moją ofertą 30tys.
Co do Pana clasha autko rewela ale tutaj cena niestety rozwala mnie na łopatki.
Swoja droga bardzo przyjemny PAn bo miałęm okazje z nim rozmawiać.
Niestety nie dziwie sie ze schodzi z ceną bo auto mimo swoich walorów nie należy chyba do najbvardziej chodliwych,przynajmniej tak sie dowiedziałem od dilerów sprowadzających samochody.

No widzisz ja kupowalem nowego kredycie 50/50/24. czyli 31tys placilem przy zamowieniu, a pozostale 31tys mialem rozbite na 24raty... ale to dlatego ze od razu zamierzalem zrobic nim minimum 6lat... a w planach jest 8-10... i wtedy juz ta utrata wartosci az tak nie boli...

co do oferty ko5a to 30tys to cena bardzo desperacka... i bylbym nieco zdziwiony gdyby na az taka obnizke sie zgodzil... no ale zawsze jest to jakies wyjscie do negocjacji...

Co do chodliwosci to, ze popyt jest wielokrotnie mniejszy w Polsce niz na najpopularniejsze marki to racja... ale cene reguluje nie tylko popyt, ale i podaz, a ta na nowym Lancerze tez jest malutka... zreszta sam widziales ile jest ogloszen aut z polskiego salonu ponizej 35tys...
Mozna policzyc na palcach nieostroznego drwala...

Zauwaz, np. ze na takie Fordy popyt jest znacznie wiekszy, ale ze wzgledu na ilosc na rynku aut poflotowych ceny sa tez znacznie nizsze...

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 05-10-2012, 11:24   

sliwek2face napisał/a:

A nie myślałeś np. o leasingu?
Zresztą w leasing można wziąć też używany.

sliwek2face 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2012, 14:12   

niestety w leasing nie chce sie pakować tak samo w autko w kredycie wiec szukam wymarzonego używanego Lancera.
Tak po za tym chciałęm sie spytać czy ktoś z Was jeździ na cb,jeżeli tak to gdzie umiejscowił radyjko bo ja myślałem ostatnio nad tym i dosłownie nie ma gdzie.
Po za tym od kiedy były robione w lanserach skrzynie 6?

[ Dodano: 07-10-2012, 14:24 ]
panowie a po za tym ma ktos indtrukcje obsługi do lacera X bo w zakładce Downloads nie było

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2012, 15:57   

sliwek2face napisał/a:
Po za tym od kiedy były robione w lanserach skrzynie 6?

W benzynie od nigdy... 6. biegowa skrzynia byla tylko w diselkach...

Co do CB to musialbys poszukac wlasciwy temat bo juz bylo to na forum rozstrzasane... i wybrane mniejsze miescily sie we wnece pod panelem klimy, drugim miejscem bylo schowanie w podlokietniku, a trzecim z tego co pamietam mocowanie w pionie rownolegle do tunelu srodkowego przy siedzeniu pasazera...
Ja z CB nie korzystam wiec za duzo nie pomoge...

sliwek2face 
Forumowicz

Wysłany: 07-10-2012, 18:25   

no właśnie też mi sie tak wydawało ze 6 to tylko w dieslu a gdzieś dziś znalazłem oferte że w benzynie no ale wolałem spytać.
Co do CB to dzięki będę szukał,ja w sumie też tylko w trasie tak po mieście by mnie chyba krew zalała jak by mi tak trzeszczało,albo ciągłe chowanie anteny bo niestet parkuje pod blokiem.
A w tych standardowych modelach jak jest z napędęm?Na przód?Tak?

[ Dodano: 07-10-2012, 18:26 ]
gzesiolek jak sie dorobie Lancera to widzimy się na spocie:)

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 07-10-2012, 18:59   

Hej, napęd na przód - czasami kółka zabuksują na mokrej nawierzchni... raz nawet przy skręconych kołach depnąłem mocniej i mi kierownice z ręki wyrwało (fakt, w jednej trzymałem :( ) A na dwójce też czasami nie "złapie nawierzchni" jak się mocniej depnie :)

sliwek2face 
Forumowicz

Wysłany: 08-10-2012, 11:54   

A masz ten system EPS w swoim autku?Mimo to by się tak działo?
No chyba że naprawdę mocno go dociskasz:)

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 08-10-2012, 12:56   

Stawiam, ze RalfPi, chodzilo o to, ze nawet na dwojce sie system wlaczal, jak czasem depnal mocniej...

Odpowiedz do tematu