Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno Outlandera
Autor Wiadomość
mar-pu 
Nowy Forumowicz

Auto: szukam
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2012, 12:53   Kupno Outlandera

Witam,

Przymierzam się do kupna swojego pierwszego Mitsubishi wybór padł na Outlandera uparłem się na benzynę 2.0 rocznik w sumie obojętny bo bardziej ogranicza mnie budżet do 25000pln. więc w grę wchodzi tylko pierwsza generacja - czy mógłby mi ktoś powiedzieć na co w szczególności zwracać uwagę przy zakupie auta? Niestety będzie z drugiej ręki (oby tylko) są jakieś sprytne sposoby na odkrycie czy auto było bite, składane z 3 innych lub jakoś poważnie uszkodzone.

Jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie i będę wdzięczny za każde nawet najdrobniejsze uwagi.

Pozdrawiam
Marcin

[ Dodano: 08-10-2012, 15:27 ]
Jak w temacie powyżej zastanawiam się nad obejrzeniem któregoś z powyższych - czy szanownym forumowiczom wpada na pierwszy rzut oka coś podejrzanego?

Np. nie wiem tapicerka z takiego roku była tylko w takich i takich kolorach, albo te modele nie występowały z takimi zderzakami/progami itp.

Jestem kompletnie zielony w tym temacie a może jest ktoś na forum skory do pomocy, kto posiada takie informacje?

Te auta zwróciły moją uwagę:

http://moto.allegro.pl/pi...2700226954.html

http://moto.allegro.pl/mi...2683980543.html

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25569636.html

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25923523.html

http://moto.allegro.pl/ou...2698586434.html

W kwestii wyposażenia ile poduszek powietrznych ile poduszek posiadają te modele widzę pewne rozbieżności?

Pozdrawiam
Marcin

zibiiwo 
Mitsumaniak

Auto: OII 140KM
Wysłany: 08-10-2012, 21:05   

Cześć http://moto.onet.pl/16592...kul.html?node=3 :D

Maddox 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 Di-D
Wysłany: 09-10-2012, 00:23   Re: Kupno Outlandera

mar-pu napisał/a:
Witam,

Przymierzam się do kupna swojego pierwszego Mitsubishi wybór padł na Outlandera uparłem się na benzynę 2.0 rocznik w sumie obojętny bo bardziej ogranicza mnie budżet do 25000pln. więc w grę wchodzi tylko pierwsza generacja - czy mógłby mi ktoś powiedzieć na co w szczególności zwracać uwagę przy zakupie auta? Niestety będzie z drugiej ręki (oby tylko) są jakieś sprytne sposoby na odkrycie czy auto było bite, składane z 3 innych lub jakoś poważnie uszkodzone.

Jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie i będę wdzięczny za każde nawet najdrobniejsze uwagi.

Pozdrawiam
Marcin

[ Dodano: 08-10-2012, 15:27 ]
Jak w temacie powyżej zastanawiam się nad obejrzeniem któregoś z powyższych - czy szanownym forumowiczom wpada na pierwszy rzut oka coś podejrzanego?

Np. nie wiem tapicerka z takiego roku była tylko w takich i takich kolorach, albo te modele nie występowały z takimi zderzakami/progami itp.

Jestem kompletnie zielony w tym temacie a może jest ktoś na forum skory do pomocy, kto posiada takie informacje?

Te auta zwróciły moją uwagę:

http://moto.allegro.pl/pi...2700226954.html

8 poduszek-4 "normalne"+4 jaśki, kontrola trakcji-hmm,ciekawe, regulowana kierownica w dwóch płaszczyznach(rozumiem góra-dół), lusterka składa się ręcznie, schowek nie jest klimatyzowany, rozrząd wymienia się co 90tkm(lub co ileś lat, nie pamiętam, jest w instrukcji), pan nie wie co sprzedaje, ciekawe czego jeszcze nie wie o tym aucie

http://moto.allegro.pl/mi...2683980543.html
przynajmniej w opisie nie ma ściem, na blacharce aż tak się nie znam, trzeba by dokładnie sprawdzić

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25569636.html
opis normalny, ma nawet jakieś obcierki, nie wygląda na picowanego

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25923523.html
Outki nie miały kierownicy wielofunkcyjnej

http://moto.allegro.pl/ou...2698586434.html
O1 nie miały kontroli trakcji

W kwestii wyposażenia ile poduszek powietrznych ile poduszek posiadają te modele widzę pewne rozbieżności?
Max 4

Pozdrawiam
Marcin

Jak ja kupowałem swojego, to zrobiłem sobie tzw. check liste, i punkt po punkcie sprawdzałem z tą listą co ma na wyposażeniu, co jak wygląda w danym modelu, jakie przeglądy, po pozytywnej weryfikacji, jazda próbna a następnie do ASO na sprawdzenie tych rzeczy, na których się nie znam, podpięcie do kompa, miernik lakieru, panowie i mechanicy i lakiernicy potwierdzili to co mówiła właścicielka, wydruk listy serwisowej. Parę złoty kosztowało, ale przynajmniej wracałem do domu z myślą, że zrobiłem i sprawdziłem co mogłem, a reszta wyjdzie w trakcie użytkowania.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 09-10-2012, 20:25   

Maddox napisał/a:
jazda próbna a następnie do ASO na sprawdzenie tych rzeczy, na których się nie znam, podpięcie do kompa, miernik lakieru
Miernik lakieru stosuję od czasu kupna Outka przy zakupie każdego samochodu - zwłaszcza nowego ;) .

mar-pu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-10-2012, 22:42   

Miernik lakieru o nie wszystko - ostatnio kupiłem Mazde 6 miernik pokazywał wszystko w normie u mechanika wyszło, że był bity może nawet składany z kilku podpytuje na co zwracać uwagę bo nie chciałbym się naciąć znowu na samochód po dzwonie

Maddox 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 Di-D
Wysłany: 10-10-2012, 19:57   

mar-pu napisał/a:
Miernik lakieru o nie wszystko - ostatnio kupiłem Mazde 6 miernik pokazywał wszystko w normie u mechanika wyszło, że był bity może nawet składany z kilku podpytuje na co zwracać uwagę bo nie chciałbym się naciąć znowu na samochód po dzwonie

spotkaj się z jakimś użytkownikiem, pogadaj, obejrzyj na żywca co jak wygląda, jak będzie możliwość to się przejedź, połaź po komisach w tym samym celu.
Jak będę w Wawie w sobotę i jak będziesz chciał to możemy się gdzieś spotkać i sobie przeglądniesz. Sprzedać Ci swojego nie sprzedam :-) i nieprędko to zrobię.

mar-pu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-10-2012, 17:51   

ogladalem juz kilka w komisie i z tego co udalo mi sie zauwarzyc to chyba autka te maja problem z blacha na 3 obejrzane auta wszystkie mialy w tym samym miejscu oznaki korozji (tylne nadkola, okolice klamek i najwieksze skupisko na pionowej listwie przy szybie na tylnich drzwiach od strony pasazera) czy Wasze auta tez tak rdzewieja? tamte byly rocznikami 2003/2004

druga sprawa czego moge sie dowiedziec po Vinie auta w serwisie?
sposcili mnie juz na drzewo w 2 serwisach :/ macie jakis sprawdzony gdzie po telefonie udzielili Wam jakichkolwiek informacji?

w ta sobote pierwsze spotkanie z potencjalnym sprzedajacym jeszcze jakies rady na szybko?

z gory dzieki

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 12-10-2012, 17:53   

Z tego co ktoś pisał na forum, to jeśli auta są sprowadzone z zagranicy to nic Ci po Vinie. ASO Mitsubishi mogą sprawdzać tylko przeszłość samochodu kupionego/serwisowanego u nas w kraju jak dobrze pamiętam. :wink:

mar-pu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-10-2012, 13:59   

KowaliK napisał/a:
Z tego co ktoś pisał na forum, to jeśli auta są sprowadzone z zagranicy to nic Ci po Vinie. ASO Mitsubishi mogą sprawdzać tylko przeszłość samochodu kupionego/serwisowanego u nas w kraju jak dobrze pamiętam. :wink:

Zgadza się dzisiaj próbowałem to sprawdzić wszędzie ta sama odpowiedź :/ nawet jak w Polsce serwisowany i z Polski to na większość serwisów do których się dodzwoniłem powiedzieli że sprawdzą ale w serwisie przy włascielu i z dowodu osobistego :/

[ Dodano: 13-10-2012, 14:01 ]
A co drodzy forumowicze powiecie z racji Waszego obeznania z tym autem na temat takiego egzemplarzu http://moto.allegro.pl/ou...2698586434.html przykuwa coś szczególnie Waszą uwagę / coś budzi podejrzenia?
Może już ktoś oglądał to auto?

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie

Pozdrawiam
Marcin

desti 
Forumowicz

Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Wysłany: 14-10-2012, 09:54   

Mi przy tym ogłoszeniu nie pasuje kontrola trakcji przecież outek nie ma ESP!

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 14-10-2012, 20:37   

mar-pu napisał/a:
Miernik lakieru o nie wszystko
Ostatni krzyk mody u lakierników, szpachla z dodatkiem pyłu aluminiowego.

mar-pu napisał/a:
ogladalem juz kilka w komisie i z tego co udalo mi sie zauwarzyc to chyba autka te maja problem z blacha na 3 obejrzane auta wszystkie mialy w tym samym miejscu oznaki korozji (tylne nadkola, okolice klamek i najwieksze skupisko na pionowej listwie przy szybie na tylnich drzwiach od strony pasazera) czy Wasze auta tez tak rdzewieja? tamte byly rocznikami 2003/2004
Mój był robiony przez kowali i malarzy chyba z każdej strony i jedyne miejsca gdzie pojawiła się rdza to krawędź nadkola.
Z tych rzeczy co się psują to zawieszenie oraz napędy, przynajmniej w moim to jest masakra.

mar-pu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-10-2012, 11:15   

No własnie juz uczciwie kupic auto to masakra :/
Dzieki za wszystkie odpowiedzi.

adi610 
Nowy Forumowicz

Auto: E12
Wysłany: 01-11-2012, 04:21   

podepnę się pod temat.
Jakiej wersji silnikowej szukać i jak outlander znosi ciągniecie ciężkiej przyczepy (chodzi o zawieszenie)

desti 
Forumowicz

Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Wysłany: 01-11-2012, 18:46   

adi610,
Jak już do ciągnięcia ciężkiej przyczepy to szukaj Outlandera IIgen z silnikiem diesla mają po 2,0T na hak przy jedynce to masz na hak 1,5T
Z tym że przy generacji II to diesel ma koło dwumasowe co nie najlepiej znosi długą i ciężką eksploatacje

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 02-11-2012, 22:02   

desti napisał/a:
Z tym że przy generacji II to diesel ma koło dwumasowe co nie najlepiej znosi długą i ciężką eksploatacje
Sprzęglo też pasowałoby wymienić na wzmocnione, bo nie ma zapasu na przyczepę ;) Nawet +20 KM ciężko znosi :(

Odpowiedz do tematu