Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
22-08-2007, 17:46
zamiana konsoli od nawiewów
Autor Wiadomość
remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 19:28   zamiana konsoli od nawiewów

Mam taki niecny plan zamienic swoja obecna MANUALNA konsolke na ELEKTRONICZNA , pod warunkiem ze jest to mozliwe :?
Zatem pytania mam nastepujace:
- czy kostki wpinane w konsole w obu przypadkach sa takie same (w elektronicznej zapewne bedzie ich wiecej ale podejrzewam ze u mnie tez gdzies tam one czekaja :wink: )
- czy konsola elektroniczna jest wyposazona w silowniki sterujace otwieraniem nagrzewnicy (zimno/cieplo) i miejscem nawiewu (nogi, szyba itp) czy moze sa zamontowane w takich autach zupelnie gdzie indziej (w takim przypadku caly plan polegl... :( )
- co wyswietlale jest na "monitorku", no i najwazniejsze....
- czy to w ogole ma sens :mrgreen:
Potrzeba na to troche pieniazkow (wymiana samej konsoki + plastik maskujacy razem ze schowkiem i popielniczka) ale nie ma pospiechu :wink:
No to do dziela!!! :D

lukas V6
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2007, 23:44   

wiec tak wyswietla sie kierunek nawiewow sila pracy wentylatora temperatura-ta ktorea ustawiles w klimatyzacji i zewnetrzna po przysnieciu outside,poza tym tryb pracy klimatyzacji auto,fullauto ,eco,max cool, dosc ambitny plan - szczerze to nigdy nie widzialem zeby ktos to przerabial-acha a masz klime wogole?? bo jak nie to chyba nie ma sensu bo nie wiem czy to bedzie dzialalo i z jakim skutkiem moze regulacja sily nawiewu tak hmm musilbys zobaczysz czy twoj panel steruja linki czy elektronika jak linki to nie ma szans tego przerobic raczej poza tym klimatronikiem steruja jeszcze rozne czujniki temperatury naslonecznienia i nie bedzie to dobrze dzialalo nawet regulacja ciepla zimno ale plan ambitny ja moge sie mylic oczywiscie pisz o postepach jak sie bys wziol za to-pozdro

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2007, 12:46   

no tak... :x sterowanie mam linkami i mowisz ze to nie ma sensu w zwiazku z tym?? czyli nie ma w elektronicznej konsoli silownikow tylko wysylane sa sygnaly na silowniki znajdujace sie zupelnie gdzie indziej?? klimatyzacji tez nie mam... czujniki temp itp to mozna dokupic i zamontowac ale najbardziej martwi mnie wlasnie to sterowanie nawiewami :?

lukas V6
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2007, 19:45   

na pewno nie ma linek tylko kostka z kablami silowniczki jakies musza byc przy samej nagrzenicy -ciezkie do przerobienia bo jezli nagrzewnica jest podobna to moglbys poszukac wymienic z cala nagrzenica i okablowaniem ale to chyba dosc duzo by
wyszlo i duzo z tym roboty bo cala deske by trzeba wyjac polaczyc wszysko- kombinowac mozesz jak masz duzo wolnego czasu i checi

Zbrodniciel
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2007, 17:11   

Ambitnie. :wink:

Odpowiedz do tematu