Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Klekotanie zaworów? Łańcuch rozrządu?
Autor Wiadomość
tompol34 
Forumowicz

Auto: pajero 3,2 automat long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2012, 22:23   

czujnik temp silnika jest schowany pod zaworem EGR wkręcony w głowicę ma wtyczkę na2 kable, a czujnik temp. wskazujący na zegarach jest widoczny w okolicy pompy wspomagania 1 kabelek.

mikello 
Mitsumaniak

Auto: 3.2 DID A/T 2008,
Wysłany: 18-10-2012, 01:01   

Odświeżam temat bo po letniej sielance gdy ustały objawy, wraz z nadejściem chłodów niestety powróciło stukanie,
rozpytuje za tym czujnikiem z dwoma kabelkami ale niestety nikt o nim nie słyszał, wszyscy mają ten z jednym kabelkiem,
czy ktoś z kolegów może mi wskazać na foto lub wycinku z serwisówki gdzie ten czujnik jest i jakie ma oznaczenie bo za cholerę nie mogę do tego dojść :)
big thx

ps.
Czy wskazówka od temperatury po pełnym nagrzaniu powinna być w położeniu tak ze 2-3mm niżej od poziomu? bo u mnie tak jest i nijak nie chce się podnieść nawet gdy ciągnę 2 tonową przyczepę.

artmit1 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DiD 04
Wysłany: 18-10-2012, 17:27   

U mnie tez zawsze ponizej, nawet w Albanii czy Czarnogorze gdzie na zewnatrz bylo 40-42 st.C . Zamarzla czy co? :biggrin:
Pozdro

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 18-10-2012, 20:03   

Odkąd wymieniłem chłodnicę na nową i czystą, też mam 2-3 mm poniżej poziomu. Wcześniej było powyżej, a potem w ogóle zaczynało się gotować...

tompol34 
Forumowicz

Auto: pajero 3,2 automat long
Wysłany: 24-10-2012, 14:43   

wskazówka w sprawnym układzie chłodzenia powinna być delikatnie poniżej środkowej pozycji tak jak piszą koledzy. Czujnik temp. silnika jest wkręcony w głowicę na wysokości EGR pod kolektorem dolotowym, ciężko się do niego dostać jest prawie niewidoczny, ale dojdziesz po podłączonym złączu elektrycznym.

mikello 
Mitsumaniak

Auto: 3.2 DID A/T 2008,
Wysłany: 26-10-2012, 01:37   

tompol34 napisał/a:
Czujnik temp. silnika jest wkręcony w głowicę na wysokości EGR pod kolektorem dolotowym, ciężko się do niego dostać jest prawie niewidoczny, ale dojdziesz po podłączonym złączu elektrycznym.

HELP
za cholerę nie mogę znaleźć nr części tego czujnika, czy to ten MD149338 czy może ten ME202053 ??

Odpowiedz do tematu