|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:38 |
[MSS ALL] ZAWIESZENIE Skrzypiąca sprężyna |
Autor |
Wiadomość |
Tomis [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 21:39 [MSS ALL] ZAWIESZENIE Skrzypiąca sprężyna
|
|
|
Witam co może by przyczyną skrzypienia przedniej sprężyny w mss. Tak jakby przeskakiwała przy skręcaniu . Czy winna za to może byc gumowo -metalowa nakładka z łożyskiem mocująca sprężynę w gdzieździe ??? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 11:05, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 10:11
|
|
|
Czy masz na mysli klasyczne skrzypienie czy moze bardzie przeskakiwanie (stuki). Ze swojego doswiadczenia pamietam, że jak miałem walniete łożysko w górnym mocowaniu amortyzatora to oznakami było własnie stukanie podczas krecenia kierownica.
Zobacz w komorze silnika czy amortyzator umocowany jest prosto i posluchaj czy przypadkiem nie skrzypi wlasnie tam. Samo łożysko to chyba niewielki koszt. Nie pamietam dokladnie ale chyba cos kolo 20 - 30 zł. Mocowanie amorka to juz około 150 zł. |
|
|
|
 |
pgrygiel [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 19:20
|
|
|
to że skrzypi sprężyna to może oznaczać że jest peknięta.Kiedyś miałem cos podobnego w starym samochodzie |
|
|
|
 |
Tomis [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2007, 14:03
|
|
|
Zgadza się sprawdziłem dzisiaj i sprężyna a właściwie 2 są pęknięte |
|