Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
17-01-2007, 21:19
[CA4A 1.6] Mitsubishi Colt 1.6 GLXi 93r
Autor Wiadomość
Marcin123
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2007, 18:42   [CA4A 1.6] Mitsubishi Colt 1.6 GLXi 93r

Witam wszystkich!!!!
Od dwoch dni jestem szczesliwym posiadaczem Colta 1.6 GLXi z 93r, do tej pory jezdzilem Coltem z 86r niestety sie troszeczke miedzy soba roznia wiec prosze o pomoc!!!!

1.Zaczelo sie od tego, ze w momencie kiedy chcialem go wyprobowac zaczal mi na wysokich obrotach przerywac chwile pozniej ku mojemu zdiwieniu zacza mi mrugac zegarek i po chwili zgasl calkowicie przejechalem kilka kilometrow i wyladowalo mi akumulator (kontrolka ladowania sie nie swiecila) wylaczylem silnik po trzech minutach go odpalilem i wydawalo mi sie ze jest wszystko ok, ale chcialem sprawdzic czy to sie nie powtorzy wic przycisnalem go troche i sytuacja sie powtorzyla zaczal przerywac itd. ledwo dojechalem do domu.

2. Cos ie dzieje z zegarkiem - resetuje sie po wylączeniu silnika.
3. Swiatlo na podsufitce dziala tylko przy wlaczonym silniku - czy tak ma byc??
4.Centralny zamek dziala tylko w momencie odpalania silnika (blokuja sie wtedy drzwi) - czy nie powinien dzialac rowniez przy wylaczonym silniku podczas zamykania drzwi kluczykiem???

Bardzo prosze o pomoc!!!!!

[ Dodano: 17-01-2007, 18:45 ]
Jeszcze zapomnialem dodac strasznie chlapie z rury wydechowej - co moze byc przyczyna???
Ostatnio zmieniony przez karolgt 12-10-2007, 16:22, w całości zmieniany 1 raz  

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2007, 07:39   

Do warsztatu elektrycznego z tym samochodem.
Check engine nie swieci podczas jazdy ?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-01-2007, 08:20   

Marcin123 napisał/a:
eszcze zapomnialem dodac strasznie chlapie z rury wydechowej - co moze byc przyczyna???

Trochę chlapać może, mamy "zimę" (albo raczej jest chłodniej niż latem :mrgreen: ) więc skrapla się woda w tłumiku i po odpaleniu ją wyrzuca.
Jeśli mocno "rzuca" wodą to niestety może być uszkodzona uszczelka pod głowicą.
Jakie wskazania ma czujnik temperatury silnika na desce rozdzielczej?
I czy nie ubyło płynu w chłodnicy?

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2007, 08:24   Re: Mitsubishi Colt 1.6 GLXi 93r

Marcin123 napisał/a:
Witam wszystkich!!!!
Witamy Cię również.
Marcin123 napisał/a:
3. Swiatlo na podsufitce dziala tylko przy wlaczonym silniku - czy tak ma byc??
Absolutnie nie.
Marcin123 napisał/a:
4.Centralny zamek dziala tylko w momencie odpalania silnika (blokuja sie wtedy drzwi) - czy nie powinien dzialac rowniez przy wylaczonym silniku podczas zamykania drzwi kluczykiem???
Tutaj miałem identyczny problem. Wine za stan rzeczy ponosił spalony bezpiecznik autoalarmu.

Ogólnie rzecz ujmując sugerowałbym kontakt z jakimś dobrym elektrykiem. W pobliżu Lublina masz dobry warsztat. Prowadzi go nasz klubowisz, Piotr Masicz. Sam jeździ Coltem, więc zna te samochody na wylot - możesz śmiało się do niego udać. Niestety nie znam dokładnych namiarów. :( Może koledzy z Lublina się wypowiedzą.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2007, 08:52   

Sugerowałbym na początek wymianę akumulatora - kiedys ktos pisał na tym forum że ECU Mitsu samo wyłącza zbędne urządzenia elektryczne kiedy brakuje prądu dla innych ważnych układów.

Marcin123
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2007, 10:43   

kaeres napisał/a:
Check engine nie swieci podczas jazdy ?

Zadna kontrolka sie nie swieci! (wszystkie sa sprawne)

Hugo napisał/a:
Jakie wskazania ma czujnik temperatury silnika na desce rozdzielczej?

Czujnik nie dochodzi nawet do polowy podzialki. Temperatura jest OK.

Hugo napisał/a:
I czy nie ubyło płynu w chłodnicy?

Plynu nie ubywa.

gregorbu napisał/a:
. Swiatlo na podsufitce dziala tylko przy wlaczonym silniku - czy tak ma byc??
Absolutnie nie.

Czyzby ktos cos poprzestawial w elektryce, czy ten model tak poprostu ma!! Wszystkie bezpieczniki sa OK, moze brak radia ma cos z tym wspolnego??

gregorbu napisał/a:
Marcin123 napisał/a:
Tutaj miałem identyczny problem. Wine za stan rzeczy ponosił spalony bezpiecznik autoalarmu.

Tak jak juz pisalem bezpieczniki sa ok, i w moim modelu nie ma alarmu.

slo_mo napisał/a:
Sugerowałbym na początek wymianę akumulatora - kiedys ktos pisał na tym forum że ECU Mitsu samo wyłącza zbędne urządzenia elektryczne kiedy brakuje prądu dla innych ważnych układów.

Akumulator jest nooowka 55 ah.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2007, 10:50   

Wg powyższego, z mojej strony zostaje już tylko rada żeby Miśka obejrzał jednak elektryk.

ZAC
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2007, 10:50   

Proponował bym sprawdzić bezpiecznik od alternatora(ten 80A w komorze silnika kolo akumulatora) Ja go spaliłem podłączając odwrotnie akumulator. Kiedzy przełożyłem go właściwie radio, zegarek i światło w podsufitce działały tylko przy włączonym silniku Po zgaszeniu wszystko się wyłączało Zmiana bezpiecznika załatwiła sprawę
POzdrawiam

Marcin123
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2007, 09:56   

ZAC napisał/a:
Proponował bym sprawdzić bezpiecznik od alternatora(ten 80A w komorze silnika kolo akumulatora) Ja go spaliłem podłączając odwrotnie akumulator. Kiedzy przełożyłem go właściwie radio, zegarek i światło w podsufitce działały tylko przy włączonym silniku Po zgaszeniu wszystko się wyłączało Zmiana bezpiecznika załatwiła sprawę
POzdrawiam

Pomogło!!!! Dzieki sliczne!!!!

ZAC
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2007, 16:49   

Spoko Nie ma za co Jak mogę to pomogę :D

Odpowiedz do tematu