|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] [Cari 1.8 GDI] Żółta kontrolka silnika |
Autor |
Wiadomość |
Teozord
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 122km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2012, 15:41 [Cari 1.8 GDI] [Cari 1.8 GDI] Żółta kontrolka silnika
|
|
|
Witam
Mam problem,
Mianowicie jakiś czas temu, na trasie zapalila się żółta kontrolka silnika.
Wiem, ze w tego typu przypadkach powinno się zatrzymać auto. Z drugiej strony poza tym, że świeci auto prowadzi się nadal znakomicie. Nie ma spadku mocy, nie szarpie, tak jak to opisane w innych tematach. Auto dwa razy bylo w warsztacie, nie wiem dokladnie jaki wyskakiwal blad, ale za kazdym razem byl wykasowywany, a mechanicy mowili by jezdzic az do momentu kiedy bedzie się cos działo... Ktorych z nich powiedzial, że to coś na 3 cylindrze... Napisalem tu poniewaz dziś znowu owa kontrolka się zaświecila. Moze KTos wie cos wiecej, bo znowu pojade do warsztatu, wykasują i zapali się za jakis czas... |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23648 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-11-2012, 16:08
|
|
|
Być może wypadanie zapłonu - trzebaby wymienic świece i posprawdzać elementy układu WN |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21030 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 18-11-2012, 18:56
|
|
|
Teozord, błąd wykasować możesz sobie sam przez odłączenie klemy aku na parę minut. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: NX300h
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 18-11-2012, 19:24
|
|
|
Jeśli zapaliła Ci się ta kontrolka, to znaczy, że z autem coś się dzieje i samo kasowanie błędu nie naprawi usterki. Jeśli masz auto z rocznika sprzed 2002 to w sposób opisany w tym temacie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981 sam możesz sobie sprawdzić błędy. A jeśli masz młodsze to błędy da się sprawdzić jedynie po podłączeniu pod komputer, w tym temacie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568 masz opisane jakim kablem i programem możesz to zrobić w domu. |
|
|
|
 |
|
|