Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
Chcę kupić carisme 1,9td
Autor Wiadomość
zuloo
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2006, 00:11   Chcę kupić carisme 1,9td

Myślę o zakupie carismy ale obawiam się troche zakupu tego auta,nie mam nikogo znajomego który posiada takie auta więc pytam was:
Jak te auta się sprawują? Jak jest z częściami do nich? Silnik 1,9td pochodzi z reno o ile sie orientuje? Rozmawiałem z jednym mechanikiem i mowił że skrzynie siadaja w nich?
Proszę o wypowiedzi osób ktore posiadaja taka karisme.
A tu jedna z opcji zakupu prosze o opinie ---> http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1950772

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2006, 00:28   

Może nie na temat ,ale jak czytam opsiy aukcji niektórych to się zastanawiam jak ludzie mogą pisać takie bzdury.
Co do samochodu,to faktycznie silnik jest z renault 90 koników,skrzynia też od reno. Co do jej awaryjności to są przypadki na forum że siada cała skrzynia,ale wydaje mi się to rzadkością.Zmorą tych skrzyń natomiast są tuleje przez które jest problem z wrzuceniem pierwszego i piątego biegu(nie wiem co ze wstecznym)Sam samochód jest fajny musze przyznać,choć mogą być denerwujące stuki dochodzące z tylnego zawieszenia zwłaszcza gdy jest mokro. Częsci,hymm tak bardzo to się nie orientuje bo w swojej praktycznie nic jeszcze nie wymieniałaem,ale wiem że na forum możesz znaleźć namiary na użytkownika o nicku Japaneze.Podobno potrafi załatwić w dość przystępnej cenie cześci do mitsu a zaraz doradzi co najlepiej będzie pasowało do samochodu. Jeśli natrafisz na zadbany egzemplarz to będziesz jeździl i jeździł i robił okresowe przeglądy.

rafalfilipo
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2007, 19:16   

witam
posiadam carisme 1,9 td i jestem zadowolony z tego auta . Co do awaryjności to jest OK auto ma 215 tys km a silnik pracuje bardzo dobrze pali około 6 /100 ON .Jestem właścicielem carismy od 2 lat zimą pali dobrze (parkuje pod chmurką ) a co do części to np. filtr paliwa 30 zł oleju 16 zł amortyzatory 225 na przód (sachs) tarcze 100 szł szt (brembo)
drogie są łożyska na tył bo są razem z piastą około 300 zł wymieniałem tulejki wybieraka skrzyni biegów był problem z pierwszym biegiem i wstecznym 220 zł (serwis mitsubishi) w serwisie volvo podobno taniej teraz jest oki ogólnie polecam wygodne auto za dobrą cenę . :D

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2007, 22:56   

Moim zdaniem, to nie jest najlepsza opcja, kupować Mitsu z Francuzkim silnikiem i skrzynią, jakoś mi to nie bardzo pasuje, oczywiście to tylko moja skromna opinia.
Ja bym kupił z silnikem GDI, choć trzeba uważać na paliwko.

rafalfilipo
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2007, 21:08   

a mi się podoba ten mix francuza z japan :lol:

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-01-2007, 21:38   

Nie tylko francuz i japan, zapomniałes jeszcze dodać Volvo do tego:P

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 17:33   

ja posiadam Cari z tym silnikiem
fakt skrzynia nie tyle co psuje sie czesto a poprstu wycieraja sie w niej tulejki teflonowe.
moze albo kupic nowe, albo isc do tokarza i wytoczyc z miedzi tak jak ja zrobilem dzieki czemu nire nazekam na skrzynie i od roku mam z nia spokuj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi