Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podświetlenie deski
Autor Wiadomość
marco06 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4+LPG AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-11-2012, 22:39   Podświetlenie deski

Witam, nie świeci mi podświetlenie pokrętła regulacji temp. Ktoś wie jak się do tego dostać, by wymienić żarówkę? Próbowałem delikatnie pociągać za pokretło, ale chyba nie tędy droga :doubt:

PERLATOR 
Forumowicz

Auto: GRANDIS 2.0 BSY 159 KM
Wysłany: 12-12-2012, 00:54   Podświetlenie

Trzeba zdiąć panel, ten w którym jest dzwignia zmiany biegów i włącznik świateł awaryjnych. Jest mocowany na zatrzaski(trzeba podważyć od strony schowka, pasażera) Będziesz miał dostęp do 2 wkrętów panela z pkrętłami ogrzewania. Po wykręceniu reszta jest zapięta na zatrzaski. Zejmujesz pokrętła i wyciągasz cały panel rozpinając wtyczki z przewodami które przeszkadzają. Od radia można nie wypinać. Na 4 wkręty przykręcony jest zespół sterowania ogrzewaniem. Odkręcamy je i już widzimy żarówki. Żeby je wyjć trzeba jeszcze rozpiąć przednią część zespołu ogrzewania podważając śrubokrętem. Powodzenia.

marco06 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2013, 08:23   

Musiałem wymienić silnik regulacji nadmuchów, więc musiałem rozebrać sporą część deski, więc przy okazji wymieniłem żarówki, niestety nie świecą tak dobrze jak oryginały :( . Czy kolega wie może czy naszych miśkach włączniki przeciwmgielnych i regulacji lusterek są podświetlane. Trochę to irytujące szukać ich w czasie jazdy nocą :(

PERLATOR 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2013, 10:31   

Wymieniałem prawie wszystkie żarówki. Również w tych przyciskach. Oczywiście żarówki są wlutowane w kołnierze. Ale nie lutuj bo to trochę upierdliwe . Poprostu owiń druty żarówek za skrzydełka w kołnierzu. Oryginalnych żarówek nie dostaniesz. Pytałem w ASO. Trzeba wymieniać cały przycisk. Żeby świeciły jaśniej zdiołem gumowe nakładki z żarówek. Świecą jasno ,tylko mają żółte zabarwienie. Mi to nie przeszkadza. Bo mam wszystkie po wymianie.

marco06 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2013, 20:52   

"Poprostu owiń druty żarówek za skrzydełka w kołnierzu." nie bardzo rozumiem o co chodzi...? Mógłbyś jaśniej? Dzięki.

PERLATOR 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2013, 21:58   

W przyciskach są małe żarówki oprawione w plastikowy kołnierz . Jak rozbierzesz to sam zobaczysz.

marco06 
Forumowicz

Wysłany: 09-04-2013, 00:28   

Wymieniłem dziś żarówki w przyciskach przeciwmgielnych, ale regulacja lusterek nie jest podświetlana (brak miejsca na żarówkę) zgadza się?

PERLATOR 
Forumowicz

Wysłany: 09-04-2013, 08:26   

Powiem szczerze że nie pamiętam. U mnie w tej chwili ,regulacja nie jest podświetlona. Ale wydaje mi się że jest miejsce na żarówkę tylko u mnie nie było tej plastikowej oprawki na żarówkę.

marco06 
Forumowicz

Wysłany: 09-04-2013, 11:10   

Raczej regulacja nie jest podświetlana, a otwór o którym piszesz nie wygląda mi na miejsce na żarówkę.

PERLATOR 
Forumowicz

Wysłany: 09-04-2013, 11:50   

Jak wróce z sanatorium to sprawdzę. Mam tutaj narazie inne zainteresowania. :wink:

NUFI 
Forumowicz

Auto: RVR 2.0 4x4, Chrysler T&C
Wysłany: 11-04-2013, 14:25   

marco06 napisał/a:
Wymieniłem dziś żarówki w przyciskach przeciwmgielnych, ale regulacja lusterek nie jest podświetlana (brak miejsca na żarówkę) zgadza się?

regulacja lusterek nie jest podświetlana

maniek68 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DI-D
Wysłany: 20-01-2015, 22:58   

marco06 napisał/a:
witam jak wyjąć ten przycisk.

marco06 
Forumowicz

Wysłany: 21-01-2015, 11:03   

Trzeba "zanurkować" pod kierownicę, wypiąć kostkę i wypchnąć od spodu, trzymają się na zatrzaskach.

Odpowiedz do tematu