|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: roch_27 16-08-2007, 22:28 |
odwrotnie żarówki |
Autor |
Wiadomość |
krzysztof 38 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2007, 16:34 odwrotnie żarówki
|
|
|
Cześc. Wiem że było już na forum ale może ktoś mi odpowie jak ustawiać światła w galancie rok 1995 2,4 wersja amerykańska. wiem że sa tam dwie śruby górna i dolna jedna od ustawienia góra ól druga od lewo prawo no i która jest od czego. Opowiem od pocztku w moim galu dlugie światła oświetlały mi przedniu zderzak to wziołem sie za ustawienie i kreciłem na różne sposoby poszło do góy ale lewo przwo ani rusz i teraz gal świeci na zeza (lewa lapma w prawo a prawa w lewo ( może tak powinno być bo nie pamietam jak jest z utawieniem dlugich świateł w samochodzie. A NAJLEPSZE TO JEST TO ŻE W KOŃCU JAK NIE MOGŁEM USTAWIĆ TYCH ŚWIATEŁ POMYSLAŁEM ŻE MOŻE KTOŚ ŹLE ŻARÓWKI WSADZIŁ I SZOOOOK JEDANK DA SIĘ ODWROTNIE WŁOŻYĆ ZARÓWKI. A zrobił to mechaniki bo odkupiłem auto od kobity która mówiła że tylko naprawiany był u mechanika. A tak pozatym to odkryłem dużo różnych niespodzienek wykonanych przez naszych "WSPANIAŁYCH MECHANIKÓW" w warsztatach. ale długo by opisywać. Sorki za pdługi tekst ale z tego fdorum o Swiatłach pamietam,że moione było że odwrotnie żaróek nie da sie włożyc a jednak. |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 21-01-2007, 15:17
|
|
|
No cóż....jeżeli świateł nie daje się ustawić prawidłowo, to pewnie auto było bite i źle poskładane...
Jedź na stację diagnostyczną i niech tam męczą się ze światłami. Będziesz miał pewność, że jest OK.
Co do żarówek, to chyba nie ma różnicy, czy włożysz tak, czy odwrotnie. Świecą tak samo. Poza tym kable idące do żarówki są tak wygięte, że łatwo jest rozpoznać, jak powinny być podłączone. Dla ułatwienia napiszę, że jeżeli masz u siebie H4, to w tej "3-bolcowej" żarówce ten środkowy "bolec" (pin?) powinien być na górze. |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10724 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 21-01-2007, 18:22
|
|
|
Jest róznca jak obrócisz zarówke choćby o 120 st. Zarówki musz byćprawidłowo włozone.
Amerykanska wersja moze miec swiatłą symetryczne czyli bez tych kątów i skosów jak nasze europejskie,i oni maja tez wtedy inne zarówki chyba które daja po oczach jak cholera... ale nie znam tematu doknca. Spotkałem sie raz z zarówkami typu "nie do uzytku w europie"
POzdr |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
krzysztof 38 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2007, 12:36
|
|
|
No to znowu ja w sprawie żarówek, pró bowałem próbowałem i udało sie ustawić w "miare dobrze bo jeszcze troch,e zezują ale juz normalnie droge widać, co do żrówek to mam H1, i faktycznie przyjrzałem kloszom lamp i sa tylko w pionowe prązki bez zadnych odkosów i przecięć dziekuje bardzo za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 23-01-2007, 13:42
|
|
|
Marcino napisał/a: | "nie do uzytku w europie" |
na kazdej H4 100/90W masz to napisane
krzysztof 38 napisał/a: | o jeszcze troch,e zezują |
Napisales ze masz amerykanska wersje, jesli z przodu nie zmieniles swiatel na europejskie - to ich poprostu nie ustawisz, bo oba reflektory swieca plasko przed siebie _______ ______,
a nie jak europejskie swiatla lekko skrecone na pobocze ______/ ______/ |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|
|