Zabytkowy Galant |
Autor |
Wiadomość |
xcracing
Mitsumaniak Fan starszych Mitsu

Auto: Mazda 6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 16 razy Dołączył: 16 Wrz 2006 Posty: 417 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-01-2007, 12:05 Zabytkowy Galant
|
|
|
Takie CUDO znalazłem właśnie na Allegro. Kurcze jakbym miał trochę wolnych pieniędzy to bym go przygarnął |
_________________ Galant E32A 1800 '92 - był
Galant EA5W 2500 V6 '97 - był
Galant E39A 2000 Dynamic4 '88 - był
Mazda 6 - jest
==HISTORIA MOJEGO BIAŁEGO E39A==
==FOTKI MOICH BYŁYCH GALANTÓW==
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-01-2007, 12:39
|
|
|
naprawde zadbany, Galant Sigma... ale to chyba nie 78 rocznik, lecz pozniejszy
ach - kiedys to robili samochody - spojrz na wnetrze, na szczegoly i wykonczenie foteli... |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 23-01-2007, 13:39
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | wykonczenie foteli... |
eee Darku to chyba nie jest fabryczna tapicerka, zbyt ladna - a jesli nie zuzycie to wiek by zrobil na pewno swoje |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
xcracing
Mitsumaniak Fan starszych Mitsu

Auto: Mazda 6
Pomógł: 16 razy Dołączył: 16 Wrz 2006 Posty: 417 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-01-2007, 13:48
|
|
|
Ciekawy jest ten znaczek na kierownicy, mój ojciec miał L300 z 83 roku i na kierze był taki sam znaczek.
Galancik utrzymany pięknie, wnętrze pierwsza klasa.
Krzyzak napisał/a: | ach - kiedys to robili samochody - spojrz na wnetrze, na szczegoly i wykonczenie foteli... |
Niestety jakoś to się tak dzieje, że co nowszy Gal to jakoś mniejsza dbałość o jakość wnętrza. Pamiętam, że jak się przesiadłem z E32 do EA to naprawdę uderzył mnie spadek jakości materiałów. Mniej wygodne i słabiej wyprofilowane fotele, "cerata" na podsufitce zamiast mięciutkiego weluru i jakaś twarda deska rozdzielcza, no i nigdy nie zapomne tego pięknego, zielonego podświetlenia zegarów |
_________________ Galant E32A 1800 '92 - był
Galant EA5W 2500 V6 '97 - był
Galant E39A 2000 Dynamic4 '88 - był
Mazda 6 - jest
==HISTORIA MOJEGO BIAŁEGO E39A==
==FOTKI MOICH BYŁYCH GALANTÓW==
 |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-01-2007, 14:43
|
|
|
E3x rządzi !!! |
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 23-01-2007, 16:38
|
|
|
gdyby zdjecia uciekly
 |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Marek Uszkur [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 07:30
|
|
|
Żadne tam E3x !!! Panowie. To jest model A121A z roku 1978. Model produkowany był od 1976 do 1979. Zapraszam do mnie na stronkę, jeśli chcecie wiedzieć więcej.
Auto naprawdę ładnie utrzymane... ehh gdybyż mój był w taki stanie jak go kupiłem.
Znaczki na kierownicy i kołpaczkach kół są oryginalne. To jest stare logo Mitsubishi. Zmienili je około 1974 (chyba) ale stosowali na swoich autach jeszcze później. Na moim diamenty występowały już na przedniej atrapie, ale reszta miała stylizowana literkę M (dwa trójkąty).
To jest już 3 galant, o którym wiem w Polsce w wersji sedan (jest jeszcze 1 w wersji kombi). Ciekawe ile jeszcze tych aut jest?
Tapicerka jest oryginalna. U siebie mam identyczną i też się nieźle trzyma, choć zakryłem ją pokrowcami, bo szkoda.
Naprawdę fajne autko.... |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 08:16
|
|
|
Marek Uszkur napisał/a: | Żadne tam E3x !!! Panowie. |
to wiemy Marku chodzi o to ze generacja E3x to ostatnie dobrze robione galanty. |
|
|
|
 |
Marek Uszkur [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 09:21
|
|
|
A z tym, to w pełni się zgodzę |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 14:09
|
|
|
Myślę, że za 2500PLN znalazłoby nowego właściciela.
Fakt, ładnie wygląda ale aż za bardzo widać że było szykowane do sprzedaży - stan techniczny to wielka niewiadoma.
Ale w takim aucie na pewno byłoby się oryginalnym - nie wspominam już o pojawieniu się nim na zlotach |
|
|
|
 |
Gucio [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2007, 16:15
|
|
|
xcracing napisał/a: |
Niestety jakoś to się tak dzieje, że co nowszy Gal to jakoś mniejsza dbałość o jakość wnętrza. Pamiętam, że jak się przesiadłem z E32 do EA to naprawdę uderzył mnie spadek jakości materiałów. Mniej wygodne i słabiej wyprofilowane fotele, "cerata" na podsufitce zamiast mięciutkiego weluru i jakaś twarda deska rozdzielcza, no i nigdy nie zapomne tego pięknego, zielonego podświetlenia zegarów |
Miałem dokładnie tak samo Trzeba przyznać że w tych starszych wnętrza były na prawdę świetnie wykonane w stosunku do tych nowszych. Ale za to wygląd rekina
PZDR. |
|
|
|
 |
xor
Mitsumaniak handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Paź 2006 Posty: 653 Skąd: Warszawa, Bielsko-Biała
|
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2007, 11:03
|
|
|
Dzwoniłem do gościa od tego pierwszego Gala i:
- z ceną schodzi do 3500PLN (niżej już nie chce, choć myślę że po obejrzeniu jeszce 500zł by utargował)
- auto było odświeżane (lakierowane nadwozie, łatane podwozie)
- korozja na tylnym nadkolu + trochę wgniotek
- mechanicznie sprawny
Muszę się przyznać że się zastanawiam nad kupnem, ale jak myślicie:
- jaki byłby koszt doprowadzenia go do min dobrego stanu?
- jaki mocny silnik wszedłby do tej budy (swap) - koszty?
- skąd części? |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 30-01-2007, 02:38
|
|
|
ja tam bym bardzo chcial jeszcze wczesniejszą generacje !! w tylek na zlocie kogos pocaluje jak uda mi sie go kupic coupe |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
Marek Uszkur [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 07:27
|
|
|
Ja remontowałem swojego we własnym zakresie (bez pomocy warsztatów). Zrobiłem praktycznie całą blacharkę. Do tego nowe amorki, klocki i szczęki ham., wymiana płynów, pasków, uszczelek pod klawiaturą i miską olejową. W sumie wyszło ok. 6000 PLN.
Jak chodzi o silnik, to jest jeszcze całkiem rześki (mimo 200tyś.) Chociaż kroi się wymiana uszczelki pod głowicą (koszt uszczelki ok. 60PLN).
Do silnika 4G32 dostaniesz większość części bez kłopotu, bo tłukli je jeszcze dość długo. Do blacharki itp. - nic. Przynajmniej mi się nie udaje. Jedyne wyjście to szukać za granicą lub kupować na części takie złomki jak ten z Rumii.
W komorze silnika jest sporo miejsca i powinna spokojnie wejść jakaś 2-litrówka. Takie zresztą też były montowane fabrycznie.
[ Dodano: 28-03-2007, 16:40 ]
Ten czerwony Mitsu wrócił w nowej ofercie 2000PLN.
link
Podobno jest sporo części w zapasie. Gdyby ktoś z Was się decydował, to służę literaturą fachową do tego auta.
Było by miło, gdyby auto trafiło w czyjeś dobre ręce...
P.S. Chodzi mi tu tylko o dobro auta. Kto je sprzedaje i na jakich warunkach - nie wnikam. |
|
|
|
 |
|