samoczynne otwieranie się zamka centralnego |
Autor |
Wiadomość |
ManWithNoName
Forumowicz ManWithNoName
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-12-2012, 19:11 samoczynne otwieranie się zamka centralnego
|
|
|
Witam!
Kolejny raz, gdy wieczorem zamykam pilotem auto, rano wszystkie drzwi są otwarte.
Generalnie centralny działał dotychczas poprawnie oprócz klapy która nie zamyka się automatycznie ale to chyba nie ma żadnego związku.
Macie jakieś pomysły? |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r. |
|
|
|
 |
lesmen
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 117 Skąd: Kaszuby
|
Wysłany: 19-12-2012, 20:02
|
|
|
Być może ma to związek. Sprawdź przejście kabli z kabiny na klapę. Bardzo często kable lubią tam pękać i może coś dodatkowo zwiera Ci. |
|
 |
ManWithNoName
Forumowicz ManWithNoName
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r.
|
Wysłany: 19-12-2012, 20:07
|
|
|
klapa sie nie zamyka i nie otwiera już tak od roku i nigdy nie miał takich objawów jak pisałem wyżej. sprawdze te kable. zresztą kiedys próbowałem je zlokalizować ale bez skutku. pod siedzeniem od strony kierowcy idzie jedna wiązka z wtyczką i tylko tyle, stąd nawet nie wiem nawet co sprawdzać... |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r. |
|
|
|
 |
game1
Forumowicz
Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 19-12-2012, 20:21
|
|
|
sprawdź położenie przełącznika w środku samochodu. Miałem podobny problem przełącznik się zaciął i drzwi się same otwierały. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 19-12-2012, 20:52
|
|
|
Jeśli nie miałeś możliwości zamkiem w bagażniku otworzyć lub zamknąć centralnym całego auta, to na 100% zamek w klapie nie jest winny bo oryginalnie nie ma stamtąd sterowania.
Najprawdopodobniej z powodu mrozu zaciął się w pozycji zamka otwartego jeden z włączników sterujących centralnym które znajdują się albo przy wkładkach zamka albo w siłownikach (już nie pamiętam jak jest w Carismie).
A to że bagażnik ani się nie otwiera ani nie zamyka razem z innymi zamkami w aucie, to jak już zostało wspomniane, albo wina przełamanych przewodów na przejściu z kabiny do klapy przy lewym tylnym słupku albo padło coś w samym zamku w klapie. |
|
|
|
 |
|