|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Technologia LTE w wydaniu Polsatu |
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 21-12-2012, 13:18
|
|
|
Nie. Puki działa to jest git, gorzej jak coś dupnie. Druty telepsy + net od nETII = w razie jakichkolwiek problemów poł roku (tak 6 miesięcy) bez netu za który płacisz mimo, że nie masz jak korzystać. Przetestowane na własnej skórze, co gorsza nr telefoniczny stacjonarny też kazali utrzymywać za 10 zł miesięcznie.
Branie promo laptopa to prosty sposób na zapłacenie 4000 zł za szajs warty może 1500 (a po 3 latach mniej niż cegła), w którym głównym elementem konstrukcji obudowy jest płyta główna - reszta to sprasowana słoma ryżowa.....
[ Dodano: 21-12-2012, 13:26 ]
PS. jak planujesz zmianę dostawcy neta - zaloguj się na http://www.dostawcy-internetu.pl - sami się zgłoszą z ofertami |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 21-12-2012, 13:34
|
|
|
Bartek napisał/a: | Nie. Puki działa to jest git, gorzej jak coś dupnie. Druty telepsy + net od nETII = w razie jakichkolwiek problemów poł roku (tak 6 miesięcy) bez netu za który płacisz mimo, że nie masz jak korzystać. Przetestowane na własnej skórze, co gorsza nr telefoniczny stacjonarny też kazali utrzymywać za 10 zł miesięcznie. |
A to dziwne bo ta sama Netia za to, że łącze mi działało 4 zamiast 6mbps zwrócili za abonament za 4miesiące z nawiązką....
Ostatnio mi szwankował router i postawiłem dział techniczny tak, że następnego dnia rano byli pod moim domem poprawiać druty.... A potem się okazało, że to mój router już wyziewał ducha...
Ja mam jedną zasadę... Czym dalej od lokalnych dostawców tym lepiej. Teraz mam 25/3 (w nocy i do 11:00 działa koło 45/10) za 60zł i nie jestem tak zadowolony jak z netii 10/1 w innym miejscu. Do tego często pingi mam np. 18ms a zamula bardziej internet niż na 30ms na netii... A niby mają (u tego dostawcy) 40Gb/s..... No i najciekawsze jest ten motyw, że net zamula (np. youtube rwie) a pingi dalej 18-20ms.... Tester prędkości speedtest 26mbps i youtube rwie... Na netii mam 10mbps i zawsze youtube działa... |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 21-12-2012, 13:41
|
|
|
krzychu, pytanie, czy druty kładła telepsa czy netia ma u Ciebie wlasne? |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 21-12-2012, 13:44
|
|
|
Bartek - TP. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-12-2012, 14:33
|
|
|
gulgulq napisał/a: | przełącza się między różnymi masztami :/ kilka razy | u mnie w ustawieniach modemu jest opcja, żeby się nie przełączał - podpowiedziała mi kiedyś kobitka z infolinii, bo też miałem takie hopki i rozłączanie |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 21-12-2012, 21:33
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | u mnie w ustawieniach modemu jest opcja, żeby się nie przełączał - podpowiedziała mi kiedyś kobitka z infolinii, bo też miałem takie hopki i rozłączanie |
hmm..nie wiem gdzie ;p
zreszta wywalilem brandowy soft i przesiadlem sie na program Top_netinfo bo ludzie go chwala i troche sie uspokoiło
choc czasem jest jeszcze sytuacja ze wyswietla info ze polaczony a netu nie ma, musze rozlaczyc |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 23-12-2012, 17:43
|
|
|
No i mnie załatwili:
W ramach nagrody za wkład w sukces firmy min. dostałem od swojego dyrektora mały gadżet?
iPada
Obecnie dwa dni, kolejka w domu do grania dzieciaki sie pobiją .
Płace ok. 90zł + jakiś tam przesył 1 albo 2Mb - filmów nie ściągam.
Co z tym zrobić, pewnie zostanę przy Neostradzie,
Generalnie mam już przygotowane zerwanie umowy więc położę na stole i zobaczymy co dostanę w zamian (może dwa tablety wezmę?).
No i w domu mam stacjonarny + modem WF-Fi d-linka
Laptop Wi-Fi lub służbowy iPlus+ iPada i dwójkę bachorów które się teraz biją o ogryzek. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
|
|