Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
22-08-2007, 17:42
stukanie w tylnym kole :/
Autor Wiadomość
qss 
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8 GLSi '94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-01-2007, 10:02   stukanie w tylnym kole :/

mam pytanie ... co moze byc przyczyna stukania w tylnym prawym kole .... odzywa sie ono przy nieronosciach (dziurach) ... co moze byc tego przyczyna i jaki moze byc koszt naprawy ?

Tomek15 
Forumowicz

Auto: Galant 96r e54 2.0 V6
Wysłany: 20-01-2007, 16:12   

Witam Koszt naprawy to 440 zł tyle kosztują 2 nowe amorki KYB olejowe tylko takie polecam.
Miałem to samo w tylnym kole po wymianie Cisza

Pozdrawiam Tomek
Galant 2,0 V6 E54 automat sedan 96r

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 00:26   

najlepiej podjechac do kogos kto sie na tym zna - pobuja, poslucha i powie :wink:
stukanie moze pochodzic zarowno z amorów, stabilizatorów jak i piasty... (przechodzilem przez wszystko :? )

[ Dodano: 21-01-2007, 00:28 ]
chociaz co do piasty to moze bardziej szum niz stukanie no ale.... :wink:

avram
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 14:19   Re: stukanie w tylnym kole :/

qss napisał/a:
mam pytanie ... co moze byc przyczyna stukania w tylnym prawym kole .... odzywa sie ono przy nieronosciach (dziurach) ... co moze byc tego przyczyna i jaki moze byc koszt naprawy ?

mi stukało bo miałem gwóźdź w oponie

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 21-01-2007, 19:48   

Tomek15 napisał/a:
amortyzatory KYB olejowe tylko takie polecam.

prosze Cie o rozwiniecie tematu - dlaczego nie gazowo-olejowe?

bokciu
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 20:25   

Krzyzak napisał/a:
dlaczego nie gazowo-olejowe?

Pewnie daltego,ze gazowki maja wlasnie te przypadlosc ,ze lubia sobie niekiedy pukac nawet jak sa jeszcze dobre,czego nie zauwazymy w olejowych(no czyba ,ze sa juz totalnie wyrabane)
Sam to widze w nowych Oplach.Samochody maja przejechane po kilka tysiecy i juz lekko pukaja amorki mimo ,ze ich sprawnosc jest idealna.

qss 
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8 GLSi '94
Wysłany: 22-01-2007, 11:58   

thx za odpowiedzi :) pojade do mechanika i napisze co to bylo :P a razie potrzeby gdzie mozna takie amortyzatory dostac?

sion2002 
Mitsumaniak
Co by tu teraz...

Auto: Gal E88A 2,5 V6 4x4
Wysłany: 25-01-2007, 13:45   

Witam

U mnie pomogła wymiana łączników stabilizatora (jakieś śmieszne pieniądze - poniżej 100 zł)

Pozdrawiam
Szymon

Colt 1986 -> Audi B3 1990 1,6 -> Gal E54A 6A12 1993 -> Carisma TD 1998 -> Gal TD 1997 -> :( Ecli 1993 4G63 (Został w rodzinie - brat - w obce ręce nie oddam) :( Spłonął :( -> Gal '93 E88A 2,5 V6 4x4

Marcin.Kłoda
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 00:16   

Witam Cię Serdecznie niewiem czy Ci to pomoże ale ja również miałem stukanie w tylnym kolea dokładniej w kołach, pytałem sie wielu ludzi i każdy z nich wymyślał coś nowego m.in amortyzatory, łożyska a okazało sie że był to wachacz a dokładnie górna tuleja wachacza, kompletny wachacz na allegro kosztuje 105 zł .ja dla pewności najpierw wybiłem tuleje i umieściłem tam tuleje "prosze sie nie śmiać" z Cinquecento idealnie spasowała koszt 4 zł efekt równiez idealny stukanie znikło. niestety po około 1000 km znów sie pojawiło, diagnoza gumy sie rozleciały troszeczke były za słabe. Po zimie planuje zakup nowych wachaczy. Proponuje się upewnić Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu