|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zakup Lancera 4-5lat |
Autor |
Wiadomość |
Tomas17
Nowy Forumowicz
Auto: audi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-02-2013, 00:56 zakup Lancera 4-5lat
|
|
|
Witam pierwszy raz na Forum Mitsumaniaków!
Za 3-4 miesiące chcę kupić Lancera 1,8 w sedanie..
Bardzo proszę o informacje czy warto w tym wieku zakupić Lancera i jakie są Wasze opinie o tym aucie?
Obecnie posiadam Audi A4. Jest OK (bezawaryjne), ale jest bez polotu (germański perfekcjonizm ale czuję się w nim jak emeryt-mam 32 lata), totalną porażką jest zawieszenie (nasze drogi)
Wcześniej jeździłem mazdą 323F z 93r 1,6 było to auto doskonałe dla mnie-rewelacyjny silnik, minimalizm w środku, mruk silnika-nigdy mnie nie zawiodło). Trochę żałuję że je sprzedałem!
Dlatego po wielu przemyśleniach Mazda3 vs Lancer... padło na Lancera Tylko czy warto?
Na wielu forach zdania są podzielone..Dużo jest opinii że lakier kiepski-rdza, zapadająca się podłoga, trzaski plastiku wewnątrz, że po 4 latach użytkowania nie warto zakupić tego auta, itp..
Proszę o Wasze opinie...
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc!
Tomas |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 09-02-2013, 07:05 Re: zakup Lancera 4-5lat
|
|
|
Tomas17 napisał/a: |
Dlatego po wielu przemyśleniach Mazda3 vs Lancer... padło na Lancera Tylko czy warto?
Na wielu forach zdania są podzielone..Dużo jest opinii że lakier kiepski-rdza, zapadająca się podłoga, trzaski plastiku wewnątrz, że po 4 latach użytkowania nie warto zakupić tego auta, itp..
|
Witaj.
W mojej opinii, czytając przy okazji wiele postów Kolegów z Forum, mogę śmiało stwierdzić, że Lancer, to ładny, w miarę dynamiczny, bezawaryjny (na Naszym Forum faktycznych awarii prawie wcale - zazwyczaj same "pierdółki") samochód
Gdybym miał możliwość, to pewnie bym go kupił jeszcze raz - myślę, że Mazda jest trochę mniejsza, ale równie "wypasiona" - fajne samochody i tyle.
PS Lancer jest made in Japan i niektóre silniki są przystosowane do gazu.. i to u mnie zadecydowało (pomijając inne zalety ). |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3274 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 09-02-2013, 09:15
|
|
|
Tomas17 napisał/a: | lakier kiepski-rdza, zapadająca się podłoga |
rdza, podłoga ? gdzie to wyczytałeś ? Lakier taki jak we wszystkich nowych autach, a resztę możesz przeczytać na forum- chyba już wszystko zostało napisane |
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-02-2013, 18:20
|
|
|
Rdza... jasne, na tlumiku nalot mocny...
Podloga... jest takie miejsce gdzie jest minimalna wneka no i z czasem filc sie ugina...
Moj 1.5 niedlugo konczy 4latka od zakupu... a od produkcji juz skonczyl...
przebieg 75tys km... bezawaryjnie... oszczednie... slady zuzycia niewielkie...
Wady: lakier, plastiki w srodku, wygluszenie (i specyficzna glosnosc przy 3,5-4,1k rpm)
Zalety: wszystko pozostale (wg mnie )
Jesli chodzi o duzy kompakt w przystepnej cenie pozycja warta uwagi... zwlaszcza ze nadal sie mi nie opatrzyl... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
tojaro
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 10-02-2013, 19:37
|
|
|
jakbym miał Audi A4 to bym nie zamieniał. No chyba że to 20 letni klekot. Bo jeśli tak to wóz mogę polecić. Opisane wady to bzdury wirtualnych użytkowników. Wad dyskwalifikujących nie widzę a jedynie elementy do poprawki: brak turbiny, szóstego biegu, lepszego wygłuszenia kabiny i wystroju z większym polotem. Idzie czwarty rok użytkowania i tylko leję benzynkę - zero awarii. |
|
|
|
 |
|
|