Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Peknieta szyba przednia!!! Troche pilne!
Autor Wiadomość
Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-01-2007, 23:02   

We wroclawiu znalazlem szybe za 230zl!!! Oczywiscie nowa!!! No wiec w kwocie 300zl sie zamkne razem z wymiana!!! Aha a jak myslicie zalozenie rozporki pod maska cos polepszy??? chodzi mi o sztywnosc obszaru w okolo szyby??

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Wysłany: 09-01-2007, 23:11   

w olsztynie nowa szyba Pilkington (nie wiem czy dobrzy napisalem nazwe) z wymiana zamyka sie w jakis 420 zl. a drozsza z niebieskim paskiem na gorze (przeciwslonecznym) 480 zl.

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 09:57   

Ja mam piche przez cala szerokosc szyby. Na szczescie na dole szyby (ok. 10cm od deski) i nie przeszkadza w jezdzeniu. Mnie rowniez koszty przerazily i nie wymieniam. Po prostu kusze los zabraniem dowodu bo nie stac mnie na takie przyjemnosci jak wymiana szyby.
Ciezko znalezc w poblizu z jakiegos szrota bo juz znalazlem nie jedna na allegro (100pln) ale koszty transportu z ubezpieczeniem aby cala dotarla to kolejna stowa. U mnie w miescie moge kupic nowke za 200pln + 50pln montaz.

Jasiu
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 22:33   

markus78 napisał/a:
Jeżdżę już rok od naprawy i działa

Czyli dobrze slyszalem :) Ciekawi mnie tylko w jaki sposb polskie wladze drogowe oceniaja czy szyba jest do wymiany czy nie. Skoro ludzie nawiercaja szyby na koncach rys tzn ze mozna jezdzic z takim czyms, ale jak duze to moze byc. Chodzi o wielkosc czy o widocznosc kierowcy? Ktos sie orientuje?

shortybmx
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 21:51   

ja miałem dwa pęknięcia jedno z prawej a drugie z lewej strony, jedno na około 20 cm po lewej zamknęło sie w taki prostokąt, a drugie wedrowało z lewego rogu po przekątnej szyby ...
wymieniłen szybe na nową w sumei 370zł z wymianą i gwarancją i odrdzewianiem ale nie o tym chciałem pisać
jeszcze przed wymianą miałem spotkanie zpolicją, uderzyła we mnie lekko ciężarówka jak wracałem z pracy ... i prawda taka ze nie zabrali mi dowodu ani nic, poprostu powiedzieli ze trzeba szybe wymienić jak najszybciej ... a wiec jak tylko miałem kase to wymieniłem bo te peknięcia juz dośc duze były ...

w kazdym razie wydaje mi sie ze dobrze zagadac z police manem i bedzie ok :P

danino88 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5V6TT & Lancer 1.
Wysłany: 27-01-2007, 12:14   

Kaeres napisałeś ze u Ciebie w mieście szyba kosztuje 200zł. Gdzie mieszkasz dokładnie i jak jest to możliwe napisz jakiś kontakt do tej firmy która sie tym zajmuje. Dzięki z góry:)

Pozdrawiam i tak na marginesie, ja mam centralnie na środku pajączka i to całkiem sporego:p lecz musze ja wymienic:(
a do jazdy na codzień Outlander I Turbo 288/365

Był :
Galant EA5A VR4 2001r 2,5V6TT 2011- http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=67562

Odpowiedz do tematu