|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brama otwierana mechanicznie |
Autor |
Wiadomość |
krzys78
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-02-2013, 11:09
|
|
|
A może ktoś zna napęd który w zależności od potrzeby otwierałby się na zewnątrz lub do wewnątrz? Najlepszym rozwiązaniem byłaby przesuwna, niestety jest to szeregowiec i szerokość działki 7,5 metra z czego przeszło pół metra od strony gdzie będzie brama zajmuje skrzynka elektryczna. Przydałaby się furtka. Następnie jest licznik gazowy i miejsce na wnękę na śmietnik. Po sąsiedzku chcemy zrobić słupeczki z cegły i sąsiad skrajny nie ma problemu. U niego suwana się zmieściła jak i rozwierna. Nie ma problemu też inny sąsiad który nie stosował elektryki. Od bramy do garażu jest 11 metrów, więc stawiając jedno auto na podjeździe nie ma problemu otworzyć do środka. Jednak gdy już jedno auto będzie na podjeździe, wjeżdżając drugim nie zamknę bramy. Nie chciałbym też zawsze otwierać na chodnik i drogę. Zawsze się znajdzie ktoś komu to będzie przeszkadzało. |
_________________ ASX 1,6 '11 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
|
|
|
|
 |
krzys78
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
|
Wysłany: 15-05-2013, 16:01
|
|
|
Wracam do tematu. Wszystko fajnie, są mechanizmy które otwierają się na 180 stopni. Znalazłem też kilka innych, ale jakby nie ma możliwości ustawienia bramy w położeniu pośrednim. czyli nic mi to nie daje. Zna może ktoś konkretny mechanizm który to umożliwia? Czyli jeszcze raz o co mi chodzi napiszę. Od ogrodzenia do garażu mam 11 metrów. od ogrodzenia do drogi mam 4,5 metra. Oczywiście brama otwierana do środka na codzień, ale w wyjątkowych sytuacjach chciałbym ją otworzyć na zewnątrz gdybym na podjeździe przed garażem musiał postawić 2 auta. Szukam i szukam... ba nawet zadzwoniłem do firmy z linka powyżej. I niestety też nie bardzo |
_________________ ASX 1,6 '11 |
|
|
|
 |
|
|