Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ryglowanie zamków w drzwiach Pajero Sport 3.0 99'
Autor Wiadomość
passat1 
Forumowicz
Szymon

Auto: Mitsubishi Endeavor 06' 3,8PB
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-03-2013, 10:38   Ryglowanie zamków w drzwiach Pajero Sport 3.0 99'

Witam Wszystkich serdecznie!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero Sport 3.0 LPG 99'. Ale do szewskiej pasji doprowadza mnie jedna sprawa; mianowicie przy przekręceniu zapłonu zamykają mi się centralne zamki w drzwiach ( kiedy wyłącze zapłon oczywiście się otwierają). Ale jest to wkurzające, bo jak już przekręce zapłon to owe zamki się zamykają i kiedy ktoś ( lub nawet ja) chce wsiąść lub wysiąść to zawsze muszę pamiętać aby je od środka otworzyć!
Czy ktoś ma jakiś patent aby to cholerstwo wyłączyć- ale w taki sposób aby centralny normalnie działał.
Dodaję, że mam pilota do c.zamka.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!!

Besiek 
Forumowicz

Auto: Pajero 3 3,2 DI-D
Wysłany: 09-03-2013, 09:07   

A nie masz przypadkiem auto-alarmu? Ja mam egzemplarz z 2004r i nie ma czegoś takiego i szczerze wątpię żeby to u Ciebie było fabryczne. Jeśli jest inaczej to będę mile zaskoczony. Może w ogóle to jakaś niespodzianka zmotana przez wcześniejszego właściciela/li.

passat1 
Forumowicz
Szymon

Wysłany: 09-03-2013, 10:14   

Witaj kolego!
Mam alarm- ale czy to byłoby połączone i miało z nim związek???
Najgorsze jest to, że pod maską zaraz przy grodzi jest taka puszka alarmowa, która ma wejście na kluczyk, którego ja niestety nie posiadam... Nie wiem co robić...

Besiek 
Forumowicz

Wysłany: 09-03-2013, 21:39   

Spróbuj ustalić jaki to alarm i zdobądź instrukcję. Tam powinno być opisane czy i jak można dezaktywować tą funkcję. Nie jestem biegły w auto-alarmach ale zazwyczaj ten kluczyk służy tylko do wyłączenia syreny.

passat1 
Forumowicz
Szymon

Wysłany: 10-03-2013, 09:06   

Ok. Postaram się to zrobić i dam znać jak mi poszło. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

banderas40 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 12-03-2013, 09:25   

To alarm jest miałem taki w Toyocie Rav4 zamontowany kiedyś i dodatkowo funkcja anty napadowa czyli po otwarciu drzwi trzeba było nacisnąć ukryty przycisk inaczej auto się zatrzymywało bo gasł silnik.
Wqrzające to było jak diabli.
W Toyotach chyba ogólnie taka funkcja jest bo chyba w pikniku tak również mam że po przekręceniu stacyjki się zamyka central ale nie wiem czy to równiez nie od alarmu bo ona też ma alarm tej samej firmy.
W Fiacie jest taka funkcja również zamontowana że jak ruszam to blokuje drzwi sam a najgorsze że jak stanę to nie wyłączy się to tylko drzwi nadal zamknięte.
Ja w sporcie tego nie mam - rok 2002

passat1 
Forumowicz
Szymon

Wysłany: 15-03-2013, 09:51   

Witam ponownie!
Dogrzebałem się do alarmu- mam założony alarm EUROSEC. Poszukałem w necie, ustaliłem firmę, zadzwoniłem i bez problemu dostałem instrukcję obsługi na emila. Potem chwila czytania i funkcje w alarmie przestawione tak jak chciałem czyli centralny już mi się nie zamyka w momencie włączenia zapłonu. Tak więc problem rozwiązany. Dziękuję wszystkim za pomoc! Pozdrawiam!!!!

Besiek 
Forumowicz

Wysłany: 15-03-2013, 13:16   

Na zdrowie!

Odpowiedz do tematu