Ryglowanie zamków w drzwiach Pajero Sport 3.0 99' |
Autor |
Wiadomość |
passat1
Forumowicz Szymon
Auto: Mitsubishi Endeavor 06' 3,8PB
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-03-2013, 10:38 Ryglowanie zamków w drzwiach Pajero Sport 3.0 99'
|
|
|
Witam Wszystkich serdecznie!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero Sport 3.0 LPG 99'. Ale do szewskiej pasji doprowadza mnie jedna sprawa; mianowicie przy przekręceniu zapłonu zamykają mi się centralne zamki w drzwiach ( kiedy wyłącze zapłon oczywiście się otwierają). Ale jest to wkurzające, bo jak już przekręce zapłon to owe zamki się zamykają i kiedy ktoś ( lub nawet ja) chce wsiąść lub wysiąść to zawsze muszę pamiętać aby je od środka otworzyć!
Czy ktoś ma jakiś patent aby to cholerstwo wyłączyć- ale w taki sposób aby centralny normalnie działał.
Dodaję, że mam pilota do c.zamka.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!! |
|
|
|
 |
Besiek
Forumowicz

Auto: Pajero 3 3,2 DI-D
|
Wysłany: 09-03-2013, 09:07
|
|
|
A nie masz przypadkiem auto-alarmu? Ja mam egzemplarz z 2004r i nie ma czegoś takiego i szczerze wątpię żeby to u Ciebie było fabryczne. Jeśli jest inaczej to będę mile zaskoczony. Może w ogóle to jakaś niespodzianka zmotana przez wcześniejszego właściciela/li. |
|
|
|
 |
passat1
Forumowicz Szymon
|
Wysłany: 09-03-2013, 10:14
|
|
|
Witaj kolego!
Mam alarm- ale czy to byłoby połączone i miało z nim związek???
Najgorsze jest to, że pod maską zaraz przy grodzi jest taka puszka alarmowa, która ma wejście na kluczyk, którego ja niestety nie posiadam... Nie wiem co robić... |
|
|
|
 |
Besiek
Forumowicz

|
Wysłany: 09-03-2013, 21:39
|
|
|
Spróbuj ustalić jaki to alarm i zdobądź instrukcję. Tam powinno być opisane czy i jak można dezaktywować tą funkcję. Nie jestem biegły w auto-alarmach ale zazwyczaj ten kluczyk służy tylko do wyłączenia syreny. |
|
|
|
 |
passat1
Forumowicz Szymon
|
Wysłany: 10-03-2013, 09:06
|
|
|
Ok. Postaram się to zrobić i dam znać jak mi poszło. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
banderas40
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 314 Skąd: Darłowo
|
Wysłany: 12-03-2013, 09:25
|
|
|
To alarm jest miałem taki w Toyocie Rav4 zamontowany kiedyś i dodatkowo funkcja anty napadowa czyli po otwarciu drzwi trzeba było nacisnąć ukryty przycisk inaczej auto się zatrzymywało bo gasł silnik.
Wqrzające to było jak diabli.
W Toyotach chyba ogólnie taka funkcja jest bo chyba w pikniku tak również mam że po przekręceniu stacyjki się zamyka central ale nie wiem czy to równiez nie od alarmu bo ona też ma alarm tej samej firmy.
W Fiacie jest taka funkcja również zamontowana że jak ruszam to blokuje drzwi sam a najgorsze że jak stanę to nie wyłączy się to tylko drzwi nadal zamknięte.
Ja w sporcie tego nie mam - rok 2002 |
_________________ Niestety Pajero zamienione na Nissan Nawara NP300 jednak na zawsze pozostanę Mitsumianiakiem
 |
|
|
|
 |
passat1
Forumowicz Szymon
|
Wysłany: 15-03-2013, 09:51
|
|
|
Witam ponownie!
Dogrzebałem się do alarmu- mam założony alarm EUROSEC. Poszukałem w necie, ustaliłem firmę, zadzwoniłem i bez problemu dostałem instrukcję obsługi na emila. Potem chwila czytania i funkcje w alarmie przestawione tak jak chciałem czyli centralny już mi się nie zamyka w momencie włączenia zapłonu. Tak więc problem rozwiązany. Dziękuję wszystkim za pomoc! Pozdrawiam!!!! |
|
|
|
 |
Besiek
Forumowicz

|
Wysłany: 15-03-2013, 13:16
|
|