|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
służbowe śedzenie poczynań pracowników w Internecie - GIODO |
Autor |
Wiadomość |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Mar 2005 Posty: 3765 Skąd: innąd
|
Wysłany: 30-01-2013, 21:08 służbowe śedzenie poczynań pracowników w Internecie - GIODO
|
|
|
Potrzebuje pomocy adminów lub ludzi zajmujących się administracją sieci w pracy.
Zgodnie z ustawą o konieczności rejestrowania poczynań ludzi korzystających z Internetu w pracy na których są przetwarzane dane osobowe potrzebuję informacji z czego korzystacie i ile to kosztuje
Pod sobą mam około 70 kompów z czego ponad 40 w jednej lokalizacji. Potrzebuję jakiegoś softu hmmmmmmm urządzenia i softu, który w razie kontroli GIODO pozwoli mi się obronić.
W 2 pracy korzystamy z rozwiązania WATCHGUARD ale niestety z adminem jestem nieco skonfliktowany więc podpytać nie mogę. |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-02-2013, 02:00
|
|
|
napewno w pracy masz jakiś serwer przez który każdy łączy się z internetem.
Taki serwer musi mieć logi.
Więc najpierw proponowałbym pogadać z adminem sieci/serwera w tej firmie. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-02-2013, 18:13
|
|
|
Fortiguard u nas w korpo, ale ile kosztuje to Ci nie powiem |
Just think...
. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 09-02-2013, 17:12
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Fortiguard u nas w korpo, ale ile kosztuje to Ci nie powiem | U mnie też w firmie, ale często są cyrki z ręcznymi białymi listami, bo po aktualizacjach nagle wycina w firmie np serwery produkcyjne. |
|
|
|
 |
T82
Nowy Forumowicz
Auto: EA5W 2.5 97r
|
Wysłany: 31-03-2013, 18:10
|
|
|
Najprostsze i najtańsze jest nasłuchiwanie przez transparentne proxy (serwer z większą ilością RAM + Linux + SQUID) - po za sprzętem (możesz użyć jakiegoś rupcia) reszta jest darmowa. Można stosować black i white listy blokując treści ale możesz też tylko gromadzić logi z aktywności użytkowników. Plus serwerów proxy jest np. taki że mogą cache'ować treść z internetu i kolejny użytkownik wchodzący np. na Forum Mitsumaniaki dociąga tylko zmienione w międzyczasie treści/pliki.
W najbliższym czasie będę się "bawił" Cisco Ironport, ale jak to Cisco, cena raczej 5cio cyfrowa. |
|
|
|
 |
|
|