Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Olej do GDI
Autor Wiadomość
Pejoth 
Mitsumaniak

Auto: EA3A'99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-04-2013, 22:35   Olej do GDI

Witam Wszystkich MM.
Nie wiem ilu z Was sie orientuje, bo ja przez 2 lata uzytkowania o tym nie wiedzialem, wiec postanowilem podzielic sie z Wami ta informacja. Otoz po ktoryms z rzedu czyszczeniu przepustnicy, Pan w seriwsie poinformowal mnie ze do silnikow GDI jest specjalny olej ktory charakteryzuje sie niska odparowalnoscia dzieki czemu nie wydzielaja sie pylki w takim stopniu jak ma to miejsce przy normalnych olejach. Musze Wam powiedziec ze od tego czasu nie wiem co to jest czyszczenie przepustnicy. Od tamtego czasu uzywam oleju Szwajcarskiej firmy MOTOREX PROFILE GDI 10W30. Jest to specjalny olej opracowany dla sielnikow MITSUBISHI GDI. Auto pracuje duzo ciszej niz na Valvoline 10W40 na ktorym jezdzilem wczesniej.

ogon56 
Mitsumaniak
Cheerish your life

Auto: Honda Accord 2.4 Type-S
Wysłany: 12-04-2013, 23:25   

Ja jeżdżę na Castrol Magnatec 10W40 i nie mam problemów z przepustnicą a silnik pracuję cicho. Jednak przy następnej wymianie rozważę opcję tego co podałeś. Ile kosztuję litr ?

Ex. Mitsubishi Galant 2.4GDI
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=78977

Ex. Fiat 125P
http://forum.mitsumaniaki...1178798#1178798

Pejoth 
Mitsumaniak

Auto: EA3A'99
Wysłany: 12-04-2013, 23:39   

45 zl za litr

Odpowiedz do tematu