Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
sprzęgło się ślizga
Autor Wiadomość
Bojakk 
Forumowicz
Bojakk

Auto: był ASX 1.8 HP 4WD
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-04-2013, 18:13   

No to powiem, że u mnie problem pojawił się po raz pierwszy, jakieś dwa tygodnie temu nie było żadnego ślizgania przy w pełni wciśniętym gazie na autostradzie (prędkości rzędu 160-170), natomiast wczoraj jechałem we dwie osoby i trochę gratów w bagażniku i przy 140 czasem się ślizgał, a czasem nie :? . Myślę, że poważny problem się zacznie jak ślizganie będzie występować na 3ce i 4ce, w tej chwili na szczęście nic takiego nie ma, ale wrażenie jest nieprzyjemne, jak wyprzedzasz tir'a na 5ce i nagle obroty skaczą o 300 rpm w górę a auto przestaje przyspieszać.
Jak będę wiedział coś więcej na pewno napiszę :) .
Pozdrawiam

bartekabram 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 150KM
Wysłany: 15-04-2013, 08:56   

Witam

Autko było już w serwisie ze 2 razy i coś sprawdzali regulowali, ale nic. Dziś mają wyciągać sprzęgło i zobaczymy co stwierdzą.

pozdrawiam
Bartek

vavoom 
Forumowicz

Auto: ex-ASX
Wysłany: 15-04-2013, 10:20   

bartekabram, czekamy zatem na info i stanowisko ASO...

bartekabram 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 150KM
Wysłany: 17-04-2013, 08:39   

dopiero w piątek ma coś być wiadomo z serwisu

[ Dodano: 22-04-2013, 09:03 ]
Witam

Jakaś wada docisku - nie wiem dokładnie, ale sprzęgło do wymiany (nie wiem też czy kompletne) na gwarancji.

pozdrawiam
Bartek

vavoom 
Forumowicz

Auto: ex-ASX
Wysłany: 23-04-2013, 11:36   

bartekabram, a jakie u Ciebie były objawy, czy takie jak tu opisywaliśmy, czy sprzęgło ślizgało się cały czas?

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 23-04-2013, 20:20   

bartekabram napisał/a:
dopiero w piątek ma coś być wiadomo z serwisu

[ Dodano: 22-04-2013, 09:03 ]
Witam

Jakaś wada docisku - nie wiem dokładnie, ale sprzęgło do wymiany (nie wiem też czy kompletne) na gwarancji.

pozdrawiam
Bartek
Tzn podobnnie jak w OII 2.2 HDI. Tez sprzegla wymieniane na gwarancji z powodu wady fabrycznej docisku. Mnie slizgalo sie poczawszy od przebiegu 11 tys km. Przy 74 tys skonczylo sie kompletnie i wymienione zostalo w ramach gwarancji. Tarcza byla jak nowa, ani sladu zuzycia czy przypalenia.

Dominik

Odpowiedz do tematu