Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gry w które warto zagrać
Autor Wiadomość
seba314 
Forumowicz

Auto: Pajero IV 3.2DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2013, 10:05   

krzychu napisał/a:
Nowe gry odpadają bo nie będę wymienił laptopa czy kupował komputer tylko po to żeby raz na tydzień zagrać w coś
ja wychodze z zalozenia, ze trzeba isc z postepem i wymiana sprzetu wczesniej czy pozniej jest nieunikniona. jesli masz mozliwosc to porownaj sobie nowe gierki czy wrecz najnowsze produkcje do tych starych, gdzie grafika jest w wiekszosci jakas taka drewniana. pewnie, ze na wszystko trzeba kasy no i zalezy ile czasu giercujesz ale to jest inna jakosc doznan i wrazen.
mysle, ze jesli raz sprobujesz, zwlaszcza w sieci, zagrac z innymi zywymi graczami to juz wiecej nie bedziesz chcial wracac do starych drewniakow bez obrazy dla tych co wciaz w nie graja.
pozdrawiam

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 25-04-2013, 10:21   

seba314 - hehe ja to doskonale rozumiem, grałem onlina itd. Ale siedząc w pracy 8h przed 2 monitorami (może niedługo 3-ema) nie do końca widzę potrzeby posiadania komputera stacjonarnego szczególnie, że nie do końca nawet znalazłbym na niego miejsce w obecnym mieszkaniu w którym mieszkam nie bez znaczenia jest nawet pobór prądu ponieważ nieraz komputer chodzi bez przerwy parę dni (po co ma ciągnąć 300W jak może 60W?). Laptop który posiadam (Dell D630 w topowym wyposażeniu T9500, 4GB, SSD) spokojnie radzi sobie z trudami codziennymi do tego jest cichy, (prawie) niezniszczalny, ma do niego baterię zamiast napędu i w razie potrzeby będzie działał około 6g bez prądu. A gry nie są priorytetem. Do tego jakoś nie do końca widzę sens przepłacania za sprzęt tylko po to żeby zagrać w najnowszą grę jak za 2-5 lat kupię sprzęt o tej wydajności za 1/3 ceny i będę mógł zagrać w tą grę która też będzie kosztować 10-20% obecnej ceny... Oczywiście nie online bo wtedy nikt w nią już nie będzie grał, ale jak zaznaczyłem gram od czasu do czasu więc w online to i tak byłbym lamą i pożywką do fragowania :P . A ostatnio przez 3-4tyg miałem tyle spraw na głowie, że nie odpaliłem żadnej.

seba314 
Forumowicz

Auto: Pajero IV 3.2DID
Wysłany: 25-04-2013, 10:46   

krzychu jak juz Ravcio wspomnial, kazdy ma inne potrzeby, a mowiac o sprzecie ja osobiscie nie inwestuje w stacjonarne. ze wzgledu na charakter mojej pracy (czeste pobyty za granica, mieszkanie w roznych hotelach i dlugie godziny nuuudyyy) interesuja mnie tylko lapki, a giercjuac zabijam ta nude. natomiast zaczynajac grac online frycowe kazdy placi bez wyjatku ale jakos trza zaczac i sie nie przejmowac wynikiem
pozdro

Odpowiedz do tematu