Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Buczenie przy dodawaniu gazu przy ~2000 obrotów
Autor Wiadomość
mateelv 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-05-2013, 18:35   Buczenie przy dodawaniu gazu przy ~2000 obrotów

Panowie, mam problem, otóż od kilku miesięcy męczy mnie buczenie (przy dodawaniu gazu, przy hamowaniu silnikiem, przy jeździe, przy postoju, na luzie, na każdym biegu). Odgłos zawsze słychać przy mniej więcej 1100 oraz 2100 obrotach - przez cały czas kiedy wskazówka obrotomierza znajduje się na tym miejscu. Kiedy pójdzie wyżej/niżej - buczenie ustaje. Za każdym razem jest słyszalne tylko przy tych danych liczbach.

Najpierw myślałem, że to osłona silnika, ale wszystko sprawdziłem i okazało się, że to nie powód. Mechanik sprawdzał także układ wydechowy, niczego nie znalazł. To nie jest także wina opon.

Dźwięk dochodzi gdzieś spod silnika, z silnika, trudno określić.

Czy ktoś z was miał taki problem? Nie wiem gdzie uderzyć...
Moje auto to Carisma 97 1.6 16V.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-05-2013, 18:40   

Wydaje mi się, że to jednak jakaś osłona układu wydechowego, może mechanik niedokładnie sprawdził.

Odpowiedz do tematu