Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: sruba
07-08-2007, 09:30
[CJX 96-02] colt 97r 1,3 nie wchodzi na obroty POMOCY
Autor Wiadomość
kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-02-2007, 08:53   

Moim zdaniem Josie słusznie zasugerował Ci małą nieszczelność w dolocie. Sprawdziłeś to? Jesteś pewien, że w jakimś wężyku nie ma choćby najmniejszej dziurki? Do tego nie trzeba fachowca. Sam sobie poradzisz.

kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 22:52   

no niby sobie poradze ale powiedzcie gdzie mam szukac tych dziurek w wezykach i dolotach ? bo niestety nie mam kanalu w garazu , wytlumaczcie mi tak lopatowo ktore wezyki powinienem sprawdzic priorytetalnie ? i czy wszystki znajduja sie pod maska i gdzie oraz jaki jest do nich dostep prosze o odpowiedz

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2007, 23:00   

wszystki wychodzace z kolektora dolotowego i na ścianie grodziowej (srednica ok 5mm), pokrywa zaworów (odpowietrzenie-fi ok 8-10mm)-ogolnie wszystkie cienkie gumowe...nie potzreba kanału..sa na wierzchu-sciagaj każdy i ogladaj czy nie pekniety..jest ich kilka..dasz rade :wink:

guzikunio
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 12:04   

Ja również zastanowilbym się nad sprzęgłem (slizga się jesli wcisniesz mocniej gaz a jezeli robisz to powoli i rownomiernie to jakos jedzie) mialem identyczne objawy i wymiana tarczy sprzeglowej oraz docisku zalatwily sprawe.

Mart 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CJ0 1996r. 1.3i 12v 75km
Wysłany: 16-06-2009, 14:25   

Też miałem identyczny problem. Okazało się ,że winą tych przerywań jest aparat zapłonowy. Więc jeżeli masz przerywania to szukaj aparatu. Jak znajdziesz zadzwoń i powiedz ,że chcesz sprawdzić aparat. Jedziesz do sprzedawcy ze sprzedawcą do mechanika ustawiacie aparat na lampie i sprawdzasz czy dalej są przerywania. Najlepiej jest rozpędzić się do 60km/h , wbić piątkę i nacisnąć gaz do oporu. U mnie przerywania ustały po zakupie nowego aparatu a też szukałem wszędzie indziej winy bo przecież wymieniłem wszystko od świec po palec rozdzielacza. UWAGA!!! Jeżeli chcesz kupić używany aparat zapłonowy to tylko z wersji po lifcie (osobiście polecam od 2000r.) a to dlatego ,że wada ta została wyeliminowana w tych coltach.

automaticspl 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 CJ0
Wysłany: 25-05-2013, 15:03   

Poradził już sobie ktoś z problemem wchodzenia na obroty? U mnie przy gwałtownym wciśnięciu pedału gazu auto strasznie zmula. Jak już jest na obrotoch to jest ok.
Sprawdziłem :
- Filtr powietrza ( nawet go zdjąłem)
- wężyki, ale tylko wzrokowo bez zdejmowania ich
- kopułkę i palec rozdzielacza
- świece

Nie wiem co jeszcze może filtra paliwa ( ale boję się, że go ukręcę - dolna rurka)
Lambda - w sumie nie jest zły dostęp.

Może jeszcze jakieś sugestie ?

krzysieg 
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Wysłany: 25-05-2013, 16:25   

Jak nigdy nie był wymieniany filtr paliwa to wymień go tak czy inaczej , czysty na pewno nie jest .
Ja też sie obawiałem że ukręcę dlatego dałem pojechałem do mechanika ,40zł wymiana .
Są jeszcze jakieś objawy ? jak go wkręcisz na wyższe obroty to później przez jakiś czas lepiej wchodzi ?
Jeszcze możesz użyć dodatek do benzyny czyszczący wtryski .

ozzy89 
Forumowicz

Auto: Honda Accord CH6
Wysłany: 25-05-2013, 19:57   

Sprawdź kąt wyprzedzenia zapłonu

automaticspl 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 CJ0
Wysłany: 26-05-2013, 12:19   

Czy w warunkach domowych da się to sprawdzić ? Jest wogóle jakiś tani interfejs do tego auta ?

Odpowiedz do tematu