Czy warto? Szukam dobrego niezawodnego benzyniaka, trafiłem |
Autor |
Wiadomość |
Janek1235
Nowy Forumowicz
Auto: Alfa 159
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-06-2013, 00:47 Czy warto? Szukam dobrego niezawodnego benzyniaka, trafiłem
|
|
|
Witam,
Czy mógłbym prosić o ocenę tego modelu? Czy warto?
http://allegro.pl/mitsubi...3290680926.html
osoba sprzedająca ma jescze jednego Lancera na sprzedaz tez benzyniaka, ale nie ukrywam, że mnie bardzo interesuje ta wersja do ktorej wkleiłem linka. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może zna to auto oraz czyten model w wersji 2.0 155KM ma rozrząd na łańcuchu? Ewnetualnie może ktoś posiada więcej info o tym silniku bo naprawde mało informacji można o tym konkretnie silniku wyszukać w internecie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 07-06-2013, 07:57
|
|
|
Hej, albo nie znalazłem albo gość nie pisze skąd ma Lancera i którym jest właścicielem..
Cena wydaje się sensowna.. a rzekłbym, że nawet niska! (widocznie nie jest to pierwszy właściciel)
Zdjęcia lewego boku nic nie pokazują..
Bagażnik w dziwny sposób schodzi się po prawej stronie ze zderzakiem... (bity??) może warto poprosić o więcej zdjeć?
Pozdrowienia!
PS Fotele jakieś dziwne - trochę nie pasują do kierownicy i tych spojlerów. |
_________________ - Lancer 1.8 SB (2010) 143PS LPG, Giulietta 1.4 (2012) 120PS LPG, BMW 528i (2016) 245PS |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 07-06-2013, 08:00
|
|
|
No z USA na 99%...
Do gazu się średnio nadaje. Rozrząd na łańcuch, ale potrafi się rozciągnąć. |
|
|
|
 |
Janek1235
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-06-2013, 08:11
|
|
|
tak auto jest z USA, miało na bank cos robione ale podobno nic wielkiego, zastanawiam mnie jeszcze fakt numeru VIN który jest 11 cyfrowy (niby tak mają auta z licytacji z USA) ale czy nie będzie problemu z przerejestrowaniem - niby samochód jest zarejestrowany w PL już drugi raz (drugi właściciel), czy bralibyście drodzy automaniacy wogóle ten samochód z tym silnikiem pod uwage jak solidne auto do jazdy miejskiej? Czy ten rozrząd na łańcuchu to raczej zaleta czy wada w przypadku tego konkretnego modelu samochódu? |
|
|
|
 |
luki99
Nowy Forumowicz
Auto: szukam
|
Wysłany: 07-06-2013, 09:15
|
|
|
Odpusc sobie kolego tego sprzedawce, to handlarzyna na pewno auto kombinowane. Widzialem taka sama tresc (o tym jak rzekomo poleca benzyne vs dpf wtryski diesla itd) na innym lancerze wystawionym z konta marlenka czy jakos tak - tez z mala iloscia komentarzy. Akurat lancera mysle, ze bez problemu kupisz po 1 czy 2 wlascicielu w podobnej kwocie ale auto z salonu z pewna historia, a nie od handlarzy...
Osobiscie nawet bym nie dzwonil do goscia. |
|
|
|
 |
Janek1235
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-06-2013, 09:55
|
|
|
właśnie ciągle się zastanawiam, generlanie Lancery to samochody niezawodne, w tak relatywnie młodym roczniku i benzynie nie powinno sie nic strasznego dziać, auto wygląda wiarygodnie, stoi już na allegro jakiś czas wyjściowa cena była 33900 i spadała co jakiś czas, tak się zastanawim co może być największą bolączką tego silnika oraz co może ewentualnie najczęściej się psuć ewentualnie być najdroższym w wymianie, naprawie? Tak ma ta osoba jeszcze jednego lancera, oba stoją w komisie, właściciel twierdzi że to jego prywatny samochód wstawiony do komisu. Czy przebieg 100tys km dla lancera w benzynie to dużo czy mało? |
|
|
|
 |
fargo
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Sty 2009 Posty: 347 Skąd: KrakówNH
|
Wysłany: 07-06-2013, 10:13
|
|
|
Ten z ogłoszenia trochę słabo wyposażony jak na GTS. U mnie po 3,5 roku, 53kkm i żadnej usterki, tylko ekspoatacja |
|
|
|
 |
cefaloid
Forumowicz
Auto: 1.6
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 388 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-06-2013, 13:33
|
|
|
Janek1235 napisał/a: | tak auto jest z USA, miało na bank cos robione ale podobno nic wielkiego |
Zasada nr 1: Nigdy nie wierz handlarzowi. Najczęściej jedyne o czym nie kłamią to ze chcą auto sprzedać.
A ten krzywo osadzony spojler to już miażdzy... ale obstawiam że powód jest ten sam co z 'gustownie' zamontowanym światłem: utrata geometrii tyłu.
Obawiam się że jesli tego typu kwiatki widać już na stosunkowo małych zdjęciach, to na żywo jest dramat.
I dlatego:
luki99 napisał/a: | Osobiscie nawet bym nie dzwonil do goscia. |
|
|
|
|
 |
luki99
Nowy Forumowicz
Auto: szukam
|
Wysłany: 07-06-2013, 16:18
|
|
|
No i kolega sie przyjrzal i wsio jasne. Ja z zasady juz naewt nie dzwonie do handlarzy nie ma sensu zawsze jest to samo - stracony czas, na miejscu okazuje sie ze auto jest tragiczne. A przed telefon zapewnienia i slynne teksty , ze jak Pan jechal siedmiu dzwonilo itd |
|
|
|
 |
Janek1235
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-06-2013, 18:42
|
|
|
Dzięki wielkie za pomoc, faktycznie też widziałem te krzywizny lamp, nie zwrociłem uwagi na maske oraz na ten spojler. Dzięki wielkie za pomoc czlowiem troche otrzeżwiał teraz i szuka dalej. Jednak na auta trzeba uważać jak emocje grają w człowieku:), ahh gdyb świat bylby uczciwy;) pozdrawiam i raz jeszcze dziekuje za pomoc |
|
|
|
 |
|