|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
stuki puki |
Autor |
Wiadomość |
lukjaw
Forumowicz
Auto: ASX 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-06-2013, 13:47 stuki puki
|
|
|
No i pojawiły się pierwsze stuki puki.
Wydobywający się metaliczny dźwięk stonowany, taki głuchy i niski jak obicie elementu metalowego ruchomego o element metalowy stały , przy jeździe po wybojach, szczególnie zauważalne na naszych kochanych polskich drogach - wjeżdzając w nawet małą dziurę lub uskok.
Za kilka dni jadę do ASO na sprawdzenie. Auto ma przebieg 35.000.
Macie jakieś sugestie co to może być? Dodam, że auto nie miało dotąd przygody z uderzeniem przy większej prędkości w próg , wielką dziurę itp.
Dzięki , pozdrawiam |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 10-06-2013, 14:12
|
|
|
masz hak w samochodzie ? Słyszałem, że tłumik potrafi się obijać o haki z firmy Auto-Hak.
Ewentualnie jakie wyposażenie masz dodatkowo na aucie zamontowane ? |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
Dario1983
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID INVITE
|
Wysłany: 10-06-2013, 16:09
|
|
|
Miałem podobne objawy jak ww. opisane. Uszkodzeniu uległ łącznik stabilizatora po prostu wybił się, ale po przebiegu 87 tys.km Tak więc proponuję sprawdzić powyższy element w przednim zawieszeniu. |
|
|
|
 |
|
|