Zapytanie o autoalarm |
Autor |
Wiadomość |
konrad1704
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2007 Posty: 1002 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 03-02-2007, 09:21 Zapytanie o autoalarm
|
|
|
Witam
Nie wiem czy w odpowiednim dziale zaczalem ten temat ale nic lepszego mi nie przyslzo do glowy
Temat tena powstal bo chcialem sie was poradzic o autoalarm. Mianowicie stoje przed wyborem jakiegos do swojego colcika. Czy macie jakies doswiadczenia z autoalarmami i czy mozecie poradzic jakiej firmy sprzet wybrac, czy znacie jakis warsztacik w olsztynie (warminsko-mazurskie) ktory sie tym fachowo i w rozsadnych cenach zajmie. W jednym z warsztatow w ktorym bylem gosciu zaspiewal sobie cene 360 zlociszy a za alarm z opcja domykania szyb 415. Co sadzicie o tych cenach? czy to jest standard w tego typu uslugach?
Dzieki za jak najwiecej info
Pozdro |
|
|
|
 |
Diamante [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 23:24 Zapytanie o autoalarm
|
|
|
Witaj
Jeśli szukasz urządzenia zabezpieczającego w postaci alarmu w tym przedziale cenowym, to najlepiej jak wybierzesz produkt produkowany regionalnie tzn. w Twoim mieście z uwagi na gwarancje. W Szczecinie poleciłbym Ampio strona producenta http://www.ampio.pl/ montuje te alarmy od kilku lat i nie miałem z nimi jeszcze żadnego problemu. Za alarm polskiej produkcji tej klasy ceny są zbliżone do tych które podałeś łącznie z akcesoriami. Moduł domykania szyb dobrej marki kosztuje około 150zł, i nie radze tutaj oszczędzać mając na uwadze dobro silników elektrycznych. Jeśli chodzi o półkę wyższą to perełki jakie miałem możliwość montować to marki tj. sicura (włoski), defa (norweski), ungo (amerykański) itd.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1929 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 03-02-2007, 23:46
|
|
|
Witam,
Co oznacza wyższa półka? Ja pytalem o alarm do Carismy '96 z możliwością sterowania centralnym zamkiem i za taki alarm z montażem powiedziano mi 550 zł. Czy to już wyższa półka?
Nie pytałem o domykanie szyb i nie znam marki alarmu. Na razie było to wstępne pytanie, bo sprawdzam czy mnie wogole na to stać.
Pozdrawiam
Andrzej |
|
|
|
 |
konrad1704
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-02-2007, 02:23
|
|
|
czy mowiac
apikus napisał/a: | Witam,
z możliwością sterowania centralnym zamkiem i za taki alarm z montażem powiedziano mi 550 zł.
|
miales na mysli mozliwosc zamykania/otwierania autka pilotem? bo jesli tak to ten alaram ktory opisalem powyzej za 415 posiada rowniez taka opcje. alarm za 360 mial tylko zamykanie fury z pilota i jeszcze gosciu w warsztacie cos wspominal o mozliowsci zalozenia samego zamykania autka z pilota ale byl to koszt troche ponizej 300 zlotych, w kazdym badz razie byla to bardzo slabo oplacalna opcja gdyz lepiej juz bylo by dolozyc to tej opcji za 360 zlociszy z alarmem. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-02-2007, 10:35
|
|
|
Cześć,
tak, to była możliwość zamykania i otwierania auta pilotem. Do tego był dodatkowy immobilizer, syrena z dodatkowym zasilaniem (ale to pewnie ma każdy alarm).
Czy podajesz koszty z montażem? Bo jesli tak to u mnie jest zdecydowanie za drogo.
Jak dowiem się coś więcej to dam znać.
Pozdrawiam.
Andrzej |
|
|
|
 |
konrad1704
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-02-2007, 11:16
|
|
|
tak to jest cena juz z montazem |
|
|
|
 |
Diamante [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2007, 11:42 Zapytanie o autoalarm
|
|
|
Wyższa półka alarmów to urządzenia posiadające certyfikat EU oraz homologację honorowaną we wszystkich firmach ubezpieczeniowych w przypadku polisy AC. Cena takiego alarmu bez montażu to 400-500zł plus dodatkowe czujniki mikroprocesorowe i peryferia.Podłączenie się do oryginalnego zamka w samochodzie mitsubishi wyposażonym w oryginalny centralny zamek to dolutowanie dwóch przewodów. W swojej karierze nie spotkałem jeszcze alarmu który by nie miał niskonapięciowego wyjścia do sterowania zamkiem fabrycznym zaznaczam w mitsubishi. Osobiście traktuje montaż autoalarmów bardziej jako hobby tak więc wybrałem naprawdę tani i sprawdzony przeze mnie auto alarm AMPIO z uwagi na jego możliwości. Rzetelny i profesjonalny montaż to połowa sukcesu zabezpieczenia samochodu. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-02-2007, 12:17
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, teraz już będę wiedział o co pytać. Ja niestety sam nie zamontuję , więc zlecę to mechanikowi. Myślę, że w LARUM w Jeleniej.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
konrad1704
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-02-2007, 15:12
|
|
|
Witam
a co byscie powiedzieli na temat tego alarmu:
http://www.hi-fi.auto.pl/...3b0a37a444c338f
znalazlem warsztat gdzie go zaloza za 299 zl (alarm z robocizna), i jeszcze jak bym chcial to dodatkowy modul do domykania okien za 80 zlociszy.
a tak wogole czy prawda jest ze w niektorych autkach potrzebny jest jakis dodatkowy modul do domakania okien a w niektorych nie? bo gosciu w warsztacie zaczal mnie pytac czy okna sie zamykaja jak sie kluczyk przekreci w zamku czy nie i ze to ma znaczenie czy ten modul jest potrzebny. czy ta opcje poprostu musi obslugiwac autoalarm i to wystarczy? czy to dobra cena za taki sprzet i czy warto go kupowac?
THX pozdro |
|
|
|
 |
|