Odpryski lakieru - wadą ASX -a ? |
Autor |
Wiadomość |
medyc
Forumowicz
Auto: VW Tiguan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2013, 17:37 Odpryski lakieru - wadą ASX -a ?
|
|
|
Witam. Zauważyłem na moim ASX ie odpryski lakieru aż do podkładu na tylnej klapie przy styku ze spoilerem. Uważam, że powstały one od zamykania klapy i chyba tam nie ma jakiejś uszczelki i tym samym spoiler uderza w klapę. Mam już z dwóch stron, a raz już malowałem. Tym razem udałem się do salonu zobaczyć stojące tam ASX y. I jakież było moje żdziwienie gdy zauważyłem takie same poobijane odpryski / w tych samych miejscach/ na nówkach w salonie . Poobijany lakier był na ASXie salonowym który stał wewnątrz jak i chyba na 70 % stojących nówkach na zewnątrz
zdjęcia odprysków w nówkach stojących w salonie.. :
 |
|
|
|
 |
maniax86
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2011 Posty: 811 Skąd: okolice rybnika
|
Wysłany: 04-06-2013, 19:44
|
|
|
brak słów... porażka |
|
|
|
 |
medyc
Forumowicz
|
Wysłany: 15-06-2013, 16:03
|
|
|
jakoś nie wierze, że wszyscy macie te miejsca nie obite z lakieru... |
|
|
|
 |
Dario1983
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID INVITE
|
Wysłany: 17-06-2013, 11:45
|
|
|
Z tego, co pokazujesz ja raczej nie mówiłbym o wadach, a raczej o kiepskim montażu elementów w fabryce lub mało fachowych naprawach w serwisie. Przyznam szczerze, że pomimo upływu już dwóch lat od kiedy jeżdzę ASX u mnie takich odprysków nie ma. Oczywiście lakiero jest delikatny, ale to przypadłość wszystkich producentów, gdyż jest to wynik używania wodnych lakierów. W mojej ocenie jeśli nie dopatrzyłeś się tego od razu odbierając samochód to masz małe szanse na wykazanie czegokolwiek?
Pozdrawiam i powodzenia życzę:) |
|
|
|
 |
medyc
Forumowicz
|
Wysłany: 17-06-2013, 12:58
|
|
|
Byłem u nich i miałem to zrobione na gwarancji . Nie mogą odmówić ponieważ założe się, że w każdym salonie stoi przynajmniej jeden z obitym lakierem w ten sposób. Myślę, ze po prostu nie dali pod spoiler jakiejś uszczelki czy gumowej "podkładki" i stąd te odpryski. Jak wspomniałem tylko w jednym salonie znalazłem takowe odpryski w tych miejscach na kilku ASX ach tam stojących... |
|
|
|
 |
Zbyszek11
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 20-06-2013, 07:09
|
|
|
medyc napisał/a: | jakoś nie wierze, że wszyscy macie te miejsca nie obite z lakieru... |
Ja mam nie obite ASX 2 lata. |
|
|
|
 |
leon
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 20-06-2013, 14:03
|
|
|
u mnie też nie obie ASX czarny 2010 |
|
|
|
 |
lukjaw
Forumowicz
Auto: ASX 1.6
|
Wysłany: 03-07-2013, 20:40
|
|
|
Ostatnio przy wizycie w salonie stwierdziłem identyczne ubytki lakieru na połowie samochodów tam stojących. (10 na 20, wewnątrz salonu i na zewnątrz, modele 2012, 2013).
Które ASO to zrobiło na gwarancji? Mi powiedzieli , że zrobiłem to sam. |
|
|
|
 |
|