|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 14-06-2007, 22:06 |
[CB4A 1.6] Wymiana nagrzewnicy |
Autor |
Wiadomość |
me1 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2007, 17:49 [CB4A 1.6] Wymiana nagrzewnicy
|
|
|
Witam. Jak się do tego zabtać w lancerze . Płukanie nie pomogło a w aucie zimno. Wiem że nie jest to prosta sprawa.Pozdrawiam ME1 |
Ostatnio zmieniony przez akbi 14-06-2007, 21:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kostuch [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2007, 22:03
|
|
|
A sprawdzałeś termostat? bo to nie koniecznie wina nagrzewnicy. Najpierw wymień termostat. Bo z wyciągnięciem nagrzewnicy jest trochę roboty. Musisz odkręcić schowek i zobaczysz czy trzeba odkręcać deskę rozdzielczą, ale na 100% trzeba |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 08-02-2007, 22:29
|
|
|
Najpierw popraw ten zapis. Nie ma na świecie takiego silnika. Będzie Ci łatwiej pomóc. Co do problemu to kostuch ma rację. Wymień termostat i zobaczysz jak pięknie działa ogrzewanie. |
|
|
|
 |
me1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2007, 08:59
|
|
|
Opis poprawiłem A co do termostatu to jest dobry i nowy. Węże do nagrzewnicy dochodzący i powrót są gorące a w aucie jest zimno, leci może nawet nie letnie powierrze |
|
|
|
 |
jarekft [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2007, 11:05
|
|
|
Witaj,niedawno mialem podobny problem ale w innym modelu umnie okazało sie ze kopolka przykrywajaca termostat miala wkreconą oryginalna srube blokujaca termostat to znaczy nieotwieral sie w pelni i objawy mialem takie wentylator chlodnicy sie zalanczal a w kabince zimno jak ....... po usunieciu i zaslepieniu tego otworu musiałem przeczyscic jeszcze raz nagrzewnice odłonczylem zasilanie i powrot iprzedluzylem sobie wezyki wlalem denaturat i przelewalem dmuchajac raz w jeden raz w drugi przewod po zamontowaniu i skreceniu wszystkiego jest super,sprubuj moze akurat
ACH jeszcze jedno jak zalałem plyn i niby bylo ok dalej niebylo ogrzewania kumpel podpowiedzial zebym dodal gazu i dolewal plyn w taki sposob dolalem jeszcze prawie 1,5 litra |
|
|
|
 |
|
|