Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
21-03-2007, 02:14
[ALL] Czy wasze colty tez tak kiepsko grzeją na nogi?
Autor Wiadomość
kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2007, 11:55   

W Colcie ucieka zawsze na okna, a jak otworzymy jeszcze nawiew srodkowy to cos powiewa. Ale sa to tak male powiewy, ze np. gdy damy nawiew na nogi bez szyby to ta odrazu paruje pomimo iz delikatnie wieje.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2007, 09:18   

Coś za coś....

serKlakier 
Forumowicz

Auto: Lancer 92r 1.5 12v+ Galant 2.5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2007, 16:18   

Jeszcze raz na temat nawiewu na nogi, aby w pełni go włączyć to należy ustawić pokrętło do wyboru mijsca nawiewu na 1/4 czyli pomiędzy na twarz a na nogi i zamknąć wloty na twarz.
Tak jest przynajmniej oznaczone w instrukcji, tak więc z moim nawiewem wszystko OK :)

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 07:40   

serKlakier ma racje. Faktycznie mocniej wieje.

K
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 18:07   

Podłączę się do tematu. U mnie w colciku dmucha jak trzeba, ale temperatura jest mało zadowalająca. Po 20 - 30 minutach jazdy powietrze z wylotów jest, że się tak wyrażę, letnie ( ledwo ciepłe), a to dmuchające na nogi nawet chłodne. Przy temperaturze na zewnątrz auta ok. - 3 stopnie. Pozdrawiam.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 18-02-2007, 19:46   

K, termostat do wymiany - 95% pewnosci - problem na forum poruszany wielokrotnie - wpisz w Szukaj termostat, zaznacz dzial Colt Techniczne i zeby pokazywal posty a nie tematy a zobaczysz sporo na ten temat.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

JACA_1978 
Forumowicz

Auto: gal GLXi wagon 2.0 99r
  Wysłany: 18-02-2007, 21:02   colt super wydajny nadmuch

na moje albo masz termostat albo nagrzewnice do wymiany badz do czyszczenia japonia kazda ma super wydajne ogrzewanie ja ci tylko powiem ze staruszek ma skode felicie 1999r. i chowa sie z cieplem do mego colta ktory jest o 4 lata starszy
Lancer 1.3 GLX 98r.
Galant 2.0 GLXi wagon 99r.
Premacy 2.0 citd 101 KM 03r.
Bydgoszcz
marcin [']
[edit]

ratttownik
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 22:43   

albo masz za mało płynu w chłodnicy... u mnie przynajmniej tak było.. któregoś dnia zauważyłem ze słabiej dmucha ciepłem.. a później dmuchało już tylko zimnem... i to jeszcze wówczas kiedy śnieg spadł:P, kupiłem termostat i chciałem wymienić i coś mnie podkusiło by coś sprawdzić... okazało się że mało płynu w chłodnicy było... zalej po korek i będzie ok:) jeśli to brak płynu:), a jeśli nie to baw się w mechanika;)

K
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2007, 19:13   

To był termostat. Dzięki za pomoc i pozdrawiam : ))

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 24-02-2007, 09:11   

Wracajac do powietrza na nogi.
Zastosowalem sie do rad serKlakiera ale sprawdzalem nawiew tylko ze strony pasarzera.
Teraz widze, ze na nogi kierowcy prawie wcale nie wieje.
Tzn. wieje ale w porownaniu z nogami pasarzera to jest 3x slabsze ogrzewanie.
Tak ma byc czy ewidentnie gdzies mi powietrze zmyka bokami ?

pedro 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt V CJ0 2003 75km
  Wysłany: 26-01-2010, 00:37   

Ja mam to samo , niezaleznie czy zmienie nawiew na szybe + nogi , czy na same nogi , czy twarz i nogi , to zawsze zaraz pod schowkiem pasazera leci zimne powietrze , co prawda jak wezme na same nogi i grzanie na full i moc na full to co nie co czuc jak sie rekę przyłoży ale to nie jest raczje to co byc powinno ;) ale nie przeszkadza mi to az tak - cos chyba jest konstrukcyjnie nie tak , przyjdzie wiosna bede patrzył

Odpowiedz do tematu