Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.0 V6] PAJERO SPORT 3.0 V6
Autor Wiadomość
angelo-80 
Nowy Forumowicz
angelo-80

Auto: Pajero sport 3.0V6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 06-02-2010, 09:28   [3.0 V6] PAJERO SPORT 3.0 V6

Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem pajero sport 3.0v6 , wiadomo jak to po zakupie przymierzam się do wymiany filtrów pasków itd . Potrzebuje kilku wskazówek dotyczących rozmieszczenia filtra kabinowego , a wiadome metodą prób i błędów można czasem więcej zepsuć niż naprawić poza tym nie mogę zlokalizować filtra paliwa . Pytanko dotyczy jeszcze oleju mam 5w30 castrol slx i przebieg 149000 zastanawiam sie nad 5w40 proszę o radę .

jogi007 
Nowy Forumowicz
jogi

Auto: pajero sport
Wysłany: 03-03-2010, 19:16   

też jestem posiadaczem pajero sporta 3.0 od
kilku miesięcy mogę ci podpowiedzieć że filtra kabinowego nie posiada jak również paliwa a informacje posiadam z sklepu serwisowego mitsubishi :roll:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 03-03-2010, 19:22   

angelo-80 napisał/a:
Pytanko dotyczy jeszcze oleju mam 5w30 castrol slx i przebieg 149000 zastanawiam sie nad 5w40 proszę o radę .

dlaczego chcesz zmienic? I ten i ten jest dobry bo to pelne syntetyki. Nie zalewaj zadnymi pol syntetykami ani mineralami!
Tylko syntetyk! jak dla mnie zostan przy tym co masz, no chyba ze chcesz ot tak sobie zmienic.
Pozdroo

marcin1 
Nowy Forumowicz

Auto: montero sport v6
  Wysłany: 03-03-2010, 20:44   

jogi007 napisał/a:
też jestem posiadaczem pajero sporta 3.0 od
kilku miesięcy mogę ci podpowiedzieć że filtra kabinowego nie posiada jak również paliwa a informacje posiadam z sklepu serwisowego mitsubishi :roll:

filtra kabinowego faktycznie nie ma, natomiast filtr paliwa jest na ramie po stronie kierowcy, mniej więcej na wysokości tylnych drzwi

angelo-80 
Nowy Forumowicz
angelo-80

Wysłany: 03-03-2010, 22:09   Filtry Pajero sport

Dzięki za podpowiedzi faktycznie kabinowego filtra nie ma ale znalazłem na ramie przy tylnym lewym kole filtr paliwa zadzwonie do serwisu by spytac czy jest wymienny mam jeszcze pytanie odnosnie oleju teraz mam castrol slx 5w30 i 150000 km i cisnienie troszkę powzej 2ki na wskazniku może wlać cos gęstszego ?

marcin1 
Nowy Forumowicz

Auto: montero sport v6
  Wysłany: 04-03-2010, 00:14   Re: Filtry Pajero sport

angelo-80 napisał/a:
Dzięki za podpowiedzi faktycznie kabinowego filtra nie ma ale znalazłem na ramie przy tylnym lewym kole filtr paliwa zadzwonie do serwisu by spytac czy jest wymienny mam jeszcze pytanie odnosnie oleju teraz mam castrol slx 5w30 i 150000 km i cisnienie troszkę powzej 2ki na wskazniku może wlać cos gęstszego ?

oczywiście że filtr paliwa jest wymienny, ja go wymieniam co drugą wymianę oleju, co do oleju to :roll: ja w swoim miśku mam przebieg prawie 240 000 km i wlewam półsyntetyk 10w40 bo tak mi zalecił znajomy mechanik, z syntetyka zmieniłem jak na zegarze było jakieś 160 000 km, ale tu nie ma reguły, jak motorek dobrze chodzi to wg. mnie nie zmieniaj, o ile wiesz co tam było wcześniej lane

angelo-80 
Nowy Forumowicz
angelo-80

Wysłany: 04-03-2010, 07:36   pajerek sport

Od poczatku był 5w30 i jeszcze na ta wymianę taki kupiłem

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 04-03-2010, 08:26   

Uważam,że jeżeli jest ok.,to nie ma co zmieniać :wink:

angelo-80 
Nowy Forumowicz
angelo-80

Wysłany: 04-03-2010, 08:30   pajerek sport

To znaczy ciśnienie mogło by być troszkę lepsze ale na razie zle nie jest teraz czeka mnie wymiana przedniego zawieszenia :? nie było robione od nowości bedzie ciekawie ...

btomek 
Mitsumaniak

Auto: MONTERO SPORT AWD 3.0V6 '03
Wysłany: 12-09-2013, 20:04   

a jak wygląda sprawa z wymianą oleju w skrzyni automatycznej?

Odpowiedz do tematu