kupno outlandera II do 40 000 czy to możliwe |
Autor |
Wiadomość |
pardziak
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2013, 12:15 kupno outlandera II do 40 000 czy to możliwe
|
|
|
witam jestem nowy ale chciałbym kupić outlandera II gen do 40 000 pierwsze pytanie czy to jest realne dostać jakiś dobry egzemplarz w tej cenie ?
aktualnie przyglądam się 4 sztukom czy możecie je ocenić a może ktoś je zna ... no i ewentualnie poradźcie na co zwrócić uwagę przy zakupie
http://otomoto.pl/subaru-...-C30495557.html ten wydaje się że ma inny grill ale nie wiem czy to celowo czy ten model tak miał czy było coś kombinowane .. .mój faworyt ... może ktoś go zna oglądał itp ... jestem zdecydowany po niego jechać ... trochę przebieg mnie przeraża ale z drugiej strony disel i cena to wiadomo przebieg musi swój mieć
http://otomoto.pl/mitsubi...-C30387916.html gorsze wyposażenie ale jakoś najbardziej wzbudza moje zaufanie
http://otomoto.pl/mitsubi...-C28916794.html wiem że Płock to zagłębie handalrzy i można trafić na mocnego bitka ( nie obrażając mieszkańców Płocka) ale ma skórkę a na tym nie ukrywam mi zależy ale jak się nie da ze skórą to płakał nie będę wiadomo komis jest ryzyko jest zabawa
http://allegro.pl/mitsubi...3553125155.html źle nie wygląda |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 16-09-2013, 15:32 Re: kupno outlandera II do 40 000 czy to możliwe
|
|
|
pardziak napisał/a: |
http://otomoto.pl/subaru-...-C30495557.html ten wydaje się że ma inny grill ale nie wiem czy to celowo czy ten model tak miał czy było coś kombinowane .. .mój faworyt ... może ktoś go zna oglądał itp ... jestem zdecydowany po niego jechać ... trochę przebieg mnie przeraża ale z drugiej strony disel i cena to wiadomo przebieg musi swój mieć
|
Ten też jest moim faworytem - Mitsubishi Outlander z silnikiem boxer od Subaru Forestera
Do czego to doszło - handlarze składają teraz samochody z części różnych marek...
bonito |
|
|
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 16-09-2013, 15:56
|
|
|
nie no z silnikiem to wydaje mi się że siedzi tam zwykłe diesel a to to napisał jak na prawdziwego handlarza przystało ... kto by się w swap silnika bawił ... po drugie silnik w układzie boxera diesla jest stosunkowo krótko na rynku ...
albo handlarzowi się dwa ogłoszenia połączyły i stąd ten kwiatek |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 16-09-2013, 16:08
|
|
|
Drugi i ostatni to ten sam sam.tylko przebiegi się nie zgadzają w ogł.,i na kompie.poza tym auto do oclenia .ten z płocka pierwszy na pewno mocno był trafiony przód i tył ,nie ma z tyłu napisu mitsubishi,z przodu atrapa z wersji USA też nie bez przyczyny.myślę że za tę cenę nie kupisz outkaII ,ja mam identiko jak ten drugi 108tyś ale za te kasę bym nie oddał.szukaj na forum lub jedz sam po auto.w trzecim nie podali nawet przebiegu ,a w opisie niezależne ogrzewanie ,ciekawe ,bo w orginale nie było ,no i na koniec hak .w Francji trzeba dać 10tyś euro to jak to się im opłaca |
|
 |
mivchal79
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2007
|
Wysłany: 16-09-2013, 17:27
|
|
|
najbardziej to mi pasuje ten drugi, ale mało informacji,
Pierwszy jakiś dziwaczny, też uważam, jak poprzednik, że coś z nim nie tak,
Ostatni auto do oclenia, za tą cenę?, - zerknij na mobile.de i zobacz po przeliczeniu na EUR, że za tą cenę sprzedają auta, które mają bardzo duży przebieg, albo coś z nimi nie tak.
Trzeci, jaki przebieg? i skąd komis wie, jak było użytkowane?, od razu mnie to odpycha.
Mógłbym sprzedac swój (czarny),2007, 140 tyś km., . ale za kilka tyś. więcej. wersja z nawigacją, z wymienionym rozrządem i raportem z serwisu Mitsubishi o stanie technicznym.
Trudno powiedziec na co zwrócic uwagę, najlepiej zajechac do serwisu, mi za 300 zł zrobili cały przegląd z lakierem, komputerem i wieloma innymi rzeczami i wyszedłem z uśmiechem, bo wiedziałem, ze wszystko ok:) |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 16-09-2013, 18:12
|
|
|
Pierwszy to w ogóle nie istnieje - Uklad samopoziomowania nadwozia Nivomat - i co jeszcze? może układ pionowego startu i lądowania? Coś się komuś pomyliło w treści. Tak samo jak silnik 2.0D i 147KM - prawie na pewno kalka z Forestera.
Czwarty - moim zdaniem kombinowany coś - inne opony przód tył. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 17-09-2013, 14:11
|
|
|
odnośnie tego z płock to handlarz mówi że autko krajowe jakiegoś klienta i stąd taka wiedza...może ktoś go luknać dokładniej ?
ewentualnie coś takiego tyle że w benzynie
http://otomoto.pl/mitsubi...-C30576613.html .. .zdjęcia kiepskie niesety i brak wnętrza ;( |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 17-09-2013, 14:23
|
|
|
Widzę że jesteś z w-wy to musisz liczyć ok 15 na 100kę ,ma xenony to pewnie intense + sprzedaje chyba handlarz bo opis i zdjęcia beznadzieja ,jak oni chcą sprzedać auto?,generalnie benzyna bezpieczniejsza do kupna niż diesel.kłopot może być skrzynia ,upierdliwe czujniki w kołach po 500 za sztukę |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-09-2013, 14:35
|
|
|
A nie powinien mieć czasami czujnika wycieraczek i zmierzchowego? mój Int+ miał. Na tych zdjęciach chyba nie ma . Diesel na pewno bywa bardziej problematyczny, ale z zużyciem w pancerwagenie zamknie się średnio w 10l spokojnie. A i pobudka sąsiadów w zimowe poranki szczękiem gąsienic czyli odpaleniem bezcenna |
|
|
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 17-09-2013, 14:49
|
|
|
lexus napisał/a: | Widzę że jesteś z w-wy to musisz liczyć ok 15 na 100kę ,ma xenony to pewnie intense + sprzedaje chyba handlarz bo opis i zdjęcia beznadzieja ,jak oni chcą sprzedać auto?,generalnie benzyna bezpieczniejsza do kupna niż diesel.kłopot może być skrzynia ,upierdliwe czujniki w kołach po 500 za sztukę |
o kuźwa to więcej niż moje akutalne auto ... diesel mnie nie przeraża jeżeli był użytkowany z głową ... to problem słuchającego
to może cytrynkę albo peugeota podobna auta (poza awaryjnością... jakoś francuzy mnie nie przekonują ...ale ponoć sporo się zmieniło ) |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-09-2013, 15:01
|
|
|
technicznie jest to to samo co Outek 2.2, nawet chyba z jednej fabryki. A cytryna imho ładniejsza. |
|
|
|
 |
mivchal79
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2007
|
Wysłany: 17-09-2013, 15:12
|
|
|
zdjęcia za dużo nie mówią, ale benzynę bym sobie odpuścił, kiedyś miałem z dużym silnikiem, ale auto miało mały zbiornik i szlak mnie trafiał, jak co chwilę musiałem stawać, żeby dotankować, nie wspominając juz o kosztach paliwa.
Citroen, Peugeot, Mitsubishi, każdy ma swoje wady i zalety. Na pewno wadą francuskich jest FAP, jeśli jest montowany mokry to ok, bo ekspluatacja nie jest tak kosztowana, gożej jesli jest suchy, odradzam, za duże koszty., Tak samo wtryski w moim Mitsubishi są Bosha, które można regenerować, nie wiem, czy tak we wszystkich.
Nie radził bym też zwracać uwagi na wyposażenie, żeby miał jak najwięcej, w końcu co najczęsciej psuje się w autach? - elektronika!. Mój ma to co potrzebne, tzn. jak dla mnie "elektronikę użytkową" i w zupełności mi to wystarcza.
Skóra? - fajny dodatek, ale w poprzednim aucie dziewczyna mnie przeklinała, jak w krótkiej sukience w upalny letni dzień chciała usiąść na fotel, a tam się po prostu nie dało, lub zimą, gdy ziębi w tyłek zanim się nagrzeje, dlatego już się wyleczyłem z tego dodatku: |
|
|
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 17-09-2013, 15:28
|
|
|
ja skórę lubię łatwa w utrzymaniu czystości.. jak masz skórkę to must jest grzanie tyłka więc problem zimą praktycznie nie istnieje ... a co lata mocna klima temat załatwia... ja mam teraz pełną skórę i czy lato czy zima to nie problem... a że mam małe dziecko to wytrzymałość skóry jest nieoceniona... jak nie pełna skóra to przynajmniej półskóra ... generalnie ja się na wyposażenie aż tak nie napalam ... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-09-2013, 15:46
|
|
|
Nie wszystkie fotele są w Outku grzane. Też miałem małe dzieci i wciąż nie lubię skóry Wręcz przeciwnie. |
|
|
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 17-09-2013, 16:00
|
|
|
to przekonaj moją żone chociać co japończyk to japończyk... no widzisz rzecz gustu ... mi skóra pasi jak najbardziej, ale się przy niej nie upieram jak będzie to będzie ...
mivchal79 wysłałem ci PW |
|
|
|
 |
|