Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Może by tak wziąć przykład z młodszego brata
Autor Wiadomość
eMBe
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2005, 14:31   

Zgadzam się z Fido.
Po pierwsze promocja jest promocja i na niej zazwyczaj zyskuje i klient i sprzedający. Podobnie można powiedzieć, że zniżka 30 tys. na Outlandera 2,4 z roku 2004 to też kicha, bo za chwilę ten "nowy" samochód będzie miał 2 lata i stracę na nim wyjeżdżając z salonu więcej niż te 30 tys. Ale to na marginesie.
Wracając do gazu - trzeba wiedzieć, że są jeszcze tacy jak ja, którzy są nieufni w instalacje zakładu montującego, choćby miał najlepsze układy z dealerem. Za parę lat może nie być zakładu, może nie być dealera, a gwarancja producenta daje pewność, że zawsze i wszędzie w okresie ważności gwarancji mam prawo żądać naprawy od producenta.
Jestem jednak optymistą i sądzę, że w niedługim czasie większość producentów będzie oferować fabryczną gwarancję na gaz, nie ze względu na sentyment do klienta, ale z uwagi na biznes, tego będzie wymagał rynek.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-09-2005, 14:32   

Zaczynam się irytować.
Fido :D i Ty tez węszysz spisek?
OK
Jackie napisał co myśli o ofercie Hyundaia.
MMC nie proponuje nic takiego dla sprzedawanych Miśków.
Grafix proponuje klientom montaż instalek ale gwarantem jest zakład montujący który przejmuje na siebie gwarancję za uszkodzenia mogące wyniknąc z uzytkowania instalacji gazowej
Hyundai zrobił krok naprzód w stosunku do Misków
Cenowo -hmm no cóż nie mnie to oceniać ile zarabiają na 1 instalacji. Prawa Rynku itd.

To są fakty.

A teraz odczucia (moje osobiste) -
Nie jestem niczyim adwokatem. :lol:
Nie lubię odnoszenia się do kawałka cudzej wypowiedzi. :evil:
Nie lubię też gdy stosowana jest zasada odpowiedzialności zbiorowej. :x
Nie obrażam niczyjej inteligencji ( a w kazdym razie nie chciałem tego zrobić :lol: ) bo wiem że człowiek na tyle inteligentny aby włączyc komputer i zalogować się na Forum (poziom szympansa - wg "naukowców" z USA :wink: ) jest w stanie zrozumieć że nie ma nic za darmo (nawet w MMC czy u dealerów MMC) i każda tzw promocja ma Nas - czyli potencjalnych klientów skłonic do zakupu tego a nie innego towaru. Takie są prawa rynku. :!:

Niezrozumiała dla mnie i myślę że równiez dla (zaskoczenie) dealerów Mitsu jest polityka MMC. A własciwie traktowanie naszego rynku przez Centralę MMC. (bo ci co siedza na miejscu robią co mogą - znam ich to wiem). Co do zarzutów bardzo często padających na forum - nie trafiaja one w próżnię. Forum jest czytane. I oceniane. Ale w dużej mierze te zarzuty wynikają albo z nieznajomości faktów (no i łatwiej jest napisać że coś jest be niż się zastanowić dlaczego) albo z niechęci do zapoznania się z faktami. :roll:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 22-09-2005, 15:01   

eMBe napisał/a:
trzeba wiedzieć, że są jeszcze tacy jak ja, którzy są nieufni w instalacje zakładu montującego, choćby miał najlepsze układy z dealerem. Za parę lat może nie być zakładu, może nie być dealera, a gwarancja producenta daje pewność, że zawsze i wszędzie w okresie ważności gwarancji mam prawo żądać naprawy od producenta.
Właśnie o to mi chodziło.I wolę zapłacić wiecej w stacji ASO niż u pana Wacka i mieć komfort psychiczny,że w razie czego nie wyślą mnie na Berdyczów.

Hubeeert napisał/a:

Grafix proponuje klientom montaż instalek ale gwarantem jest zakład montujący który przejmuje na siebie gwarancję za uszkodzenia mogące wyniknąc z uzytkowania instalacji gazowej
Dlatego taka forma mnie i wielu innych nie interesuje.Po co więc bronić sprawy przegranej,Mitsu też niczego nie daje za darmo,a nie potrafi się dostosować do bieżącej sytuacji na rynku.

eMBe napisał/a:

Jestem jednak optymistą i sądzę, że w niedługim czasie większość producentów będzie oferować fabryczną gwarancję na gaz, nie ze względu na sentyment do klienta, ale z uwagi na biznes, tego będzie wymagał rynek.
Nie podzielam Twojego optymizmu szczególnie jeśli chodzi o naszą markę i biorąc pod uwagę szybkość ich działania w aspekcie rynkowym.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 22-09-2005, 15:14   

sla napisał/a:
eMBe napisał/a:
trzeba wiedzieć, że są jeszcze tacy jak ja, którzy są nieufni w instalacje zakładu montującego, choćby miał najlepsze układy z dealerem. Za parę lat może nie być zakładu, może nie być dealera, a gwarancja producenta daje pewność, że zawsze i wszędzie w okresie ważności gwarancji mam prawo żądać naprawy od producenta.
Właśnie o to mi chodziło.I wolę zapłacić wiecej w stacji ASO niż u pana Wacka i mieć komfort psychiczny,że w razie czego nie wyślą mnie na Berdyczów.

Hubeeert napisał/a:

Dlatego taka forma mnie i wielu innych nie interesuje.Po co więc bronić sprawy przegranej,Mitsu też niczego nie daje za darmo,a nie potrafi się dostosować do bieżącej sytuacji na rynku.

Dwie uwagi - to napisz od razu jasno o co Ci chodzi. A przynajmniej tak jasno żeby taki głupek jak ja zrozumiał.
Bronić przegranej sprawy?? Rozjasnij bo jestem za głupi żeby zrozumieć co masz na myśli. A nie chcę żeby wyszło na to że się czepiam bo czegoś nie zrozumiałem.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2005, 15:17   

Hubeeert napisał/a:
Zaczynam się irytować.
Fido :D i Ty tez węszysz spisek?

Spisek? Bronię tylko biednego sla na którego rzuciliście się z pazurami. A on ma całkowitą rację i jego odczucia są całkowicie zbieżne z moimi. A Jacek już wie, że nie walę wazeliny tylko po to, żeby było miło i przyjemnie. Po prostu piszę to co myślę.

Hubeeert napisał/a:

OK
Jackie napisał co myśli o ofercie Hyundaia.
MMC nie proponuje nic takiego dla sprzedawanych Miśków.
Hyundai zrobił krok naprzód w stosunku do Misków
Cenowo -hmm no cóż nie mnie to oceniać ile zarabiają na 1 instalacji. Prawa Rynku itd.

To są fakty.

No i z tych faktów wynika, że ofera MMC jest do tyłu w stosunku do hyundaia. Ot co. nad czym tu jeszcze dyskutować. Oferta dealera jest zawsze słabsza niż oferta importera ze względu na gwarancję i odpowiedzialność. Dealer może zwinąć działalność i ja zostaję na łasce niczyjej.

Hubeeert napisał/a:

A teraz odczucia (moje osobiste) -
Nie jestem niczyim adwokatem. :lol:
Nie lubię odnoszenia się do kawałka cudzej wypowiedzi. :evil:
Nie lubię też gdy stosowana jest zasada odpowiedzialności zbiorowej. :x

Ojej, ojej... Dużo mocnych słów. Rzuciłeś się tak energicznie do dzwonienia do hyundai'a, że sobie przez chwilę pomyślałem, że szukasz dziury w całym ;-) Mnie by się nie chciało. Ale jeśli uraziłem - to sorki. Nie to było moim zamierzeniem.

Dalej. Gdybyśmy się tu cytowali w całości, to by nam miejsca nie starczyło. To, że ktoś Cię, czy kogoś innego zacytował wybiórczo to od razu nie znaczy, że jest wrogiem. Więcej luzu...

Hubeeert napisał/a:

Nie obrażam niczyjej inteligencji ( a w kazdym razie nie chciałem tego zrobić :lol: ) bo wiem że człowiek na tyle inteligentny aby włączyc komputer i zalogować się na Forum (poziom szympansa - wg "naukowców" z USA :wink: ) jest w stanie zrozumieć że nie ma nic za darmo (nawet w MMC czy u dealerów MMC) i każda tzw promocja ma Nas - czyli potencjalnych klientów skłonic do zakupu tego a nie innego towaru. Takie są prawa rynku. :!:

Nieee no. Juz jesteśmy duzi i wiemy jakie są zalety i wady promocji. Nie trzeba o tym pisać ;-)

Hubeeert napisał/a:

Niezrozumiała dla mnie i myślę że równiez dla (zaskoczenie) dealerów Mitsu jest polityka MMC. A własciwie traktowanie naszego rynku przez Centralę MMC. (bo ci co siedza na miejscu robią co mogą - znam ich to wiem). Co do zarzutów bardzo często padających na forum - nie trafiaja one w próżnię. Forum jest czytane. I oceniane. Ale w dużej mierze te zarzuty wynikają albo z nieznajomości faktów (no i łatwiej jest napisać że coś jest be niż się zastanowić dlaczego) albo z niechęci do zapoznania się z faktami. :roll:

Ale Huuubert. Jeśli MMC się nie dzieli żadnymi informacjami to nie możesz wymagać od nikogo, żeby ich szukał. Chcą się podzielić - zapraszamy. Nie chcą - to my sobie będziemy spekulować, krytykować, oceniać na podstawie tego co mamy.

Nie znam nikogo z MMC i nie interesuje mnie to czy pracują tam fajni ludzie czy nie. Z zewnątrz widzę firmę poprzez informacje prasowe, portale motoryzacyjne i poprzez jakość serwisów. I krytykowanie tego to jak najbardziej nasze prawo. Tak jak i bronienie :-) Ty bronisz, my krytykujemy. A jutro odwrotnie. Taki cel naszego forum, żeby się spierać :-)

Pozdrówka :-)

p.s. widzisz co się dzieje jak się cytuje w całości? Jakiś elaborat wychodzi :wink:

sla 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2005, 15:31   

Hubeeert napisał/a:

Dwie uwagi - to napisz od razu jasno o co Ci chodzi. A przynajmniej tak jasno żeby taki głupek jak ja zrozumiał.
Bronić przegranej sprawy?? Rozjasnij bo jestem za głupi żeby zrozumieć co masz na myśli. A nie chcę żeby wyszło na to że się czepiam bo czegoś nie zrozumiałem.
Chodzi mi o to,że oferta Hundai'a jest godna uwagi ,a Mitsu nic takiego nie proponuje,zaś dobre chęci i działania dilerów to za mało.Przegrana sprawa zaś to wykazywanie,że propozycja Grafixu jest nie gorsza a nawet lepsza niż w Hundai'u.Reszta to tylko uzasadnienie.Pozdrawiam.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 22-09-2005, 15:48   

sla napisał/a:
Przegrana sprawa zaś to wykazywanie,że propozycja Grafixu jest nie gorsza a nawet lepsza niż w Hundai'u.

Ale nie chodzi tu o to, żeby wykazać, że moja oferta jest lepsza bo nie jest, rzecz w tym tylko żeby pokazać, że są ludzie, którzy są orędownikami tej samej sprawy i to tyle. Cytując Extremistę" wyjść twarzą a nie d_upą" czyli jest szansa na to, że w niedługim czasie będzie tak oficjalnie tyle w temacie. A śmiech budzi forma "promocji" z czego nabijam się od poczatku.
Pozdrawiam

sla 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2005, 16:06   

Myślę,że formy promocji sa wszędzie takie same lub podobne,a o ich atrakcyjności decydują klienci dajacy się na nie zwabić.Gdyby taka była w Mitsu moje pieniądze byłyby Twoje.Nawigację Tom tom,którą oferowało Mitsu jako dodatek w promocji[cena ok.3700],kupiłem sobie na Allegro za 2000[nowa ta sama Go 700],instalacji gazowej tam raczej nie szukam.Dlatego też promocja promocji nierówna.Jedna jest lepsza inna do kitu,a i tak klient za to zapłaci.Teraz pytanie :czy więcej ludzi wybierze instalację gazową czy nawigację w promocji.Pozdrawiam.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 22-09-2005, 18:03   

ja mialem miec instalkę za 3000 ale sie wczoraj okazalo że hurtownicy podniesli ceny ze względu na b. duży popyt - i wyjdzie jakies 3300 albo 3500- jak trzeba bedzie zalozyć wloski emulator:(

Czas może na Space Stara dla żony?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 22-09-2005, 21:22   

Jackie napisał/a:
Nie chodzi o krytykę oferty tylko o sposób jej przedstawienia. Czyli jeżeli piszą, że instalacja gazowa gratis to niech na litość nieba nie podnoszą cen samochodów o watrość instalacji i "łaskawie" nie dają opustu jak ktoś zrezygnuje z instalacji bo to jest po prostu smieszne ...

Na jakiej podstawie sądzisz, że podnieśli ceny o wartość intalacji? Dysponujesz poprzednim cennikiem?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Karwoś 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2005, 21:27   

Tu się zgodzę z Jackiem - często puszczają samochody po cenie X chociaż wiadomoże ona powinna być - X - 4000. po 2 miesiącach puszczają je po cenie X- 4000 mówiąc że to jest zajebista promocja - i zyskują 2x więcej klientów. Wielu na hasło - promocja (upust) kupuje bez zastanowienia.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2005, 22:02   

Jackie napisał/a:
A śmiech budzi forma "promocji" z czego nabijam się od poczatku.
Ale jeszcze lepszą "promocję" miało Mitsu na samochody z Japonii w 2004 po wejsciu do Unii[napisałem to w wątku z cenami aut]Z cłem 35% były tańsze w 2003 roku niż w promocji z cłem 10% w 2004.To była super "promocja".Ciekawe czy z tej promcji nabijali się w Hundai'u.
Ostatnio zmieniony przez sla 22-09-2005, 22:31, w całości zmieniany 1 raz  

Karwoś 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2005, 22:20   

Jak to się mówi każdy zarabia najlepiej jak potrafi

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 23-09-2005, 17:07   

Fido pamiętasz jak kiedys napisałeś - ja wymiękam :?:
Nie rzuciłem się na sla - swoją drogą przepraszam Cię sla - tylko tak jednym słowem miałem zastrzeżenia do formy wypowiedzi. stąd moje późniejsze chyba widoczne zirytowanie). Piszmy wprost o co nam chodzi :wink:
Co do promocji hyundaia to chyba jasno napisałem że są do przodu w stosunku do Miskow :?:
Co do sprawdzania u Hyundaia i w Czakramie - jestem dociekliwy a po to jest telefon żeby dzwonić.
no dobra wiem że jesteście dorosli (duzi)
MMC nie dzieli się publicznie informacjami a w każdym razie bardzo skąpo przynajmniej w Polsce. Czytając zagraniczne portale i prasę motoryzacyjną Polską sporo można się dowiedzieć.

Elaborat - tak :lol: ale jak wszystko jasne się staje.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Adam MMC
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2005, 13:18   

Szanowni Państwo,

Nasza firma także oferuje instalacje gazowe do samochodów Mitsubishi bez utraty gwarancji.
Instalacja, którą oferuje hyundai nie jest zła ale też nie jest to top klasa.
My oferujemy najlepsze instalacje holenderskiej firmy PRINCE.
Faktem jest, że instalacja nie jest tania (5500 PLN z montażem dla klienta) ale dajemy pełną gwarancję na taką instalację o ile jest zamontowana w sieci dealerskiej Mitsubishi.

Powyższą instalację proponjemy do modeli Colt, Lancer, Pajero Pinin i Outlander z silnikiem 2.0
Nie zalecamy montowania gazu do silników 2.4 MIVEC jednak są klieni, którzy zakładają te instalacje na własne ryzyko.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości.

Adam Męciński
Kierownik Działu Sprzedaży
MMC Car Poland

Odpowiedz do tematu