Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:00
tnie oponę
Autor Wiadomość
elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-09-2013, 17:15   

kumpo napisał/a:
tego nie wiem dobierał to po vinie
To mam prośbę, jak będziesz miał w ręku tulejkę to złap ją mocno, włóż w tuleję jakiś śrubokręt i spróbuj pobujać środkową tuleją na boki. Tuleja wahliwa powinna sie dać kawałek "przekosić" i pozostać w tym położeniu. http://motofocus.pl/media...449cd2c92f1.jpg

Piterer 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0
Wysłany: 25-09-2013, 20:33   

Coś mi sie zdaje, że za tą cenne to nie będą pływające. Jestem świeżo po wymianie i trochę się za cenami rozejrzałem.

kumpo 
Forumowicz

Auto: outlander 4wd 2.0 2003
Wysłany: 25-09-2013, 22:27   

z tego co ja oglądałem na samochodzie u mnie nie występują tuleje wachliwe tylko zwykłe a mam go od 57000 tyś przebiegu więc wątpię że ktoś coś tam wymieniał

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 25-09-2013, 23:22   

kumpo napisał/a:
z tego co ja oglądałem na samochodzie u mnie nie występują tuleje wachliwe tylko zwykłe a mam go od 57000 tyś przebiegu więc wątpię że ktoś coś tam wymieniał
Bo ciężko je zobaczyć bez wyjmowania wahacza. Tuleja wahliwa ma taki gumowy kołnierz który jest wklęsły, natomiast tuleje "sztywne" mają całość z gumy. Ja dopóki nie kupiłem nowej tulei wahliwej to nie byłem w stanie w starym wahaczu odróżnić która jest która (a w każdym wahaczu jest jedna wahliwa, a druga "sztywna").

mitch2000 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2,0 B+G 2004 Rok
Wysłany: 26-09-2013, 08:24   

Skoro jest taka różnica w cenie jednej i drugiej tuleji wahacza to być może droższa będzie wahliwa. Ja kupiłem cały wahacz, tak mi doradził sprzedawca bo powiedział, że oni akurat nie mają tuleji wahliwych tylko normalne. Wyszedł mnie 73 PLN też Febesta. Za tuleje wahacza wzdłużnego po rabacie tej firmy zapłaciłem 50 PLN sztuka. Wczoraj dostałem części i wyglądają solidnie. Czas i przebieg pokaże ich trwałość.

kumpo 
Forumowicz

Auto: outlander 4wd 2.0 2003
Wysłany: 26-09-2013, 09:57   

może komuś się przyda schemat tulei tylnego zawieszenia[/list]

[ Dodano: 26-09-2013, 09:58 ]
http://www.cm4x4.pl/produ...a552caf4e23b00f

Odpowiedz do tematu