|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E52A 1.8] Domykanie szyb |
Autor |
Wiadomość |
areksz121
Mitsumaniak Elektronik
Auto: E54A 2.0 V6 M/T '94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1327 Skąd: Rzeszów/Markowa/Dordrecht
|
Wysłany: 13-07-2012, 19:03
|
|
|
Nie miałem ochoty już rysować po raz wtóry, ale wytłumaczę.
Pomysł bez diody też nie jest głupi z wykorzystaniem takiego przekaźnika, ale: do styku przekaźnika, tam gdzie jest normalnie otwarty, musisz podłączyć "+" z aku, a tam gdzie "+" do panela. Wtedy owszem, ma to sens, bo w momencie domykania szyb przekaźnik rozwiera obwód w stronę instalacji Chyba wszystko jasne |
_________________ POMOGŁEM? kliknij "pomógł" -> Bóg zapłać
Specjalność: Instalacja elektryczna E5xA,
E54A 2.0 V6 MIVECiem byl...i znów nim jest! '94 MÓJ Zobacz temat o moim Miśku
Carisma '99 4G92 BRAT http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66765
Colt CJ4A '98 4G92 DRUGI BRAT
EA5A 98' TRZECI BRAT |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 14-07-2012, 02:26
|
|
|
no tak, o to mi wlasnie chodzilo, tylko jakos na szybko przerabialem Twoj rysunek i mi sie dwie koncowki pomylily... |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
JarAsNo1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v6
|
Wysłany: 24-10-2013, 16:38
|
|
|
podoba mi sie pomysł OWCZARa... ale zrobilbym to na jednym przekazniku bo w sumie wystarczyłby a prąd wezmę z podswietlenia stacyjki bo po zamknieciu drzwi swieci jeszcze gruuubo ponad minute...
[ Dodano: 24-10-2013, 16:44 ]
czyli plus z podswietlenia stacyjki do przekaznika a z alarmu sterowanie masą wlaczy przekaznik ktory dolutowany do pinów skrajnych kazdego zamykacza.....nie! wroc! a moze lepiej byłoby ten przekaznik zamykania szyb pod maską ktory gasnie po 20sek odłaczyc i poprowadzic kabel z podswietlenia stacyjkido niego?!:)wtedy napewno domykanie szyb dzialac bedzie do dwoch minut po zamnknieciu drzwikluczem lub z pilota:)...chyba wlasnie tak sprobuje zrobic przy montazu alarmu |
|
|
|
 |
|
|