Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: robot
10-02-2007, 13:11
Jak dorobic dodatkowy klucz do Miśka ?
Autor Wiadomość
krzych
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2007, 15:12   Jak dorobic dodatkowy klucz do Miśka ?

Chcialem dorobic sobie dodatkowy klucz do MSS ( klucz jest z immobilizerem). Gosc w ASO powiedzial ze bedzie to kosztowac:
- 200 zl surowy klucz
- 120 zl programowanie immobilizera

a nacięcia to taniej mnie wyjdzie w punkcie dorabiania kluczy.

Czy zna ktos inna alternatywna ścieżkę? Może chociaż surowy klucz da się kupić w uczciwej cenie poza ASO ?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-02-2007, 16:41   

krzych napisał/a:
Może chociaż surowy klucz da się kupić w uczciwej cenie poza ASO ?

Da się ;) u Japaneze

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

abbadona
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2007, 16:46   

http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=5084
to link do odpowiedzi którą umieściłem jakiś czas temu:)

strona producenta kluczyków www.jmapolska.pl w zakladce dystrybucja znajdziesz kontakt do przedstawiciela z twojego regionu.
Pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 08-02-2007, 19:53   

krzych napisał/a:
a nacięcia to taniej mnie wyjdzie w punkcie dorabiania kluczy.

i tam tez dorobia ci immo, koszt 150-200zl za kluczyk
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 09-02-2007, 00:32   

krzych, który rocznik tego autka ?? Być może Ci pomogę. Niestety nie wszystkie IMO się da przekodować bez udziału serwisu a w KRK strasznie drą skóre :cry: Ja pracuje w punkcie dorabiania kluczy w KRK - Nowa Huta w pracy dopiero będe w poniedziałek i wtedy coś poradzimy u mnie taki klucz: drobienie + klucz + zakodowanie IMO kosztuje 145 zł ale dla MM za 100 zrobie

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2007, 21:08   

adaho_krak, a wiesz może jak wyglądała by sprawa w moim Miśku. Czy potrzebny jest serwis :?:
Ja mam dodatkowo problem taki, że z immo mam tylko jeden kluczyk i to napęknięty (używam dorobionego, a tego z kodem dokładam podczas przekręcania stacyjki)

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 18-02-2007, 13:47   

Doniu napisał/a:
adaho_krak, a wiesz może jak wyglądała by sprawa w moim Miśku.

U Ciebie na 99% jest IMO 1 generacji ze stałym kodem i nie powinno być problemu z dorobeniem problem się zaczyna dopiero w 99 roku produkcji podejdz do dobrego punktu w swoim regionie i Ci sprawdzą

[ Dodano: 18-02-2007, 13:58 ]
Popytałem tu i tam popatrzyłem w katalog i u siebie masz IMO TEXAS 4C w Krakowie koszt takiego kluczyka z dorobieniem to 270 zł

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Wysłany: 18-02-2007, 20:16   

Ja jak chodziłem z kluczykiem szczęścia spróbowałem w jakimś punkcie w markecie. Koszt chyba 120 pln. Niestety IMO nie działał (zwrot kasy). Poszedłem do innego punktu. Reakcja Pana na wiadomość,że ktoś próbował dorobić kluczyk za 120 pln była dosłownie taka: "Głupek". W drugim punkcie mi dorobił i powiedział,że to jest TEXAS i nie da sie tego dorobić na tanim chipie. Koszt kluczyka 300.

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 23:43   

A można gdzieś taki kluczyk kupić surowy? I ile to kosztuje?
Co do ceny dorobienia to u mnie gość zarządał sobie 250zł ale to było z jakiś rok temu. Może teraz coś sie zmieniło :wink:
Ale kod faktycznie mam bo włożył w jakiś sprzęt, podobny do znalezionego w necie i wyświetlało jakieś cyfry właśnie.

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 19-02-2007, 00:09   

Doniu napisał/a:
, podobny do znalezionego w necie i wyświetlało jakieś cyfry właśnie

dokładnie taki mam w drugim punkcie tylko pamiętajcie TEXAS'ów jest kilka, ta maszynka robi 4C ale 4D już nie zrobi

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 09:12   

Dzięki :) przynajmniej teraz taki ciemny na ten temat nie będę jak mi ktoś bedzie chciał g..... wtykać
Muszę popytać przy okazji w różnych miastach może uda mi się jakąś w miarę cenę wyrwać. Na razie nie przeszkadza mi dotychczasowy sposób ale jak kto inny wsiada za kierownicę to ma problem :?

Andrzej F
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2007, 00:05   

W Gdyni jest od kilku dni możliwość dorobienia kluczyka - wczoraj skorzystałem z tej mozliwości i wszystko działa ok. Koszt dla miśka to jednak 300 zł, mozna otrzymać fakturę.W razie potrzeby służę dokładniejszą informacją.

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 05-04-2007, 00:27   

Panowie na rynku pojawiły się nowe maszynki do kodowania imo produkcji SILCA i JMA. Ceny kluczyków w KRK, w dawnym Geancie obecnie Realu to 240zł lub 145zł (nowy typ/stary typ) i tam jest maszynka JMA proponowałbym szukać punktu posiadającego maszynkę JMA. Klucz JMA po pierwsze, jest tańszy, a po drugie nie potrzebuje serwisu. Klucze SILCA są droższe (w w/w punkcie były po 270zł), a po drugie w systemie Silca jest potrzebna bateria do zasiania IMO. Jakby ktoś miał jakieś pytania chętnie odpowiem. :mrgreen:

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

fuks007
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2007, 21:31   

Rowniez mialem pekniety w polowie...w polsce magicy tak mi robili ze az dwa tygodnie im to zajelo i cena wzrosla ze 120 do 400zl...wiec zabralem kluczyk i posdziekowalem...w irlandii w Tesko poszlem do goscia i w 10 minutek zrobil za 70 euro :mrgreen: polscy magicy skladali mi propozycje za 30 zlotych,a mianowicie dorobic surowy klucz...wydlubac czipa i wkleic do nowego....tanie ale ryzykowne....ja nie skorzystalem :lol:

seba77 
Mitsumaniak
www.cb-Polska.pl

Auto: Galant 99r. 2.5 V6 A/T Tip.
Wysłany: 08-07-2007, 20:56   

to i ja sie podepne pod temat posiadam 1 kluczyk z imo no i niestety nie mam zadnej karteczki z numerem itp. a znajac zycie 2 kluczyk jest potrzebny wiec czy jest szansa dorobienia i za ile takiego kluczyka.autko to gal z 1997 roku.

Odpowiedz do tematu